Naivčine: Kako su ih crne udovice navukle da svirepo ubiju!

10.10.2023

20:45

0

Slučaj iz sela Klokočevac nije usamljen u Srbiji, a veoma sličan dogodio se pre četiri godine u Vrdniku

Naivčine: Kako su ih crne udovice navukle da svirepo ubiju!
Ilustracija - Copyright 24sedam/Facebook

Ključnu ulogu u ubistvima u Srbiji, u poslednje vreme, imaju ljubavnici. To dokazuje i poslednji slučaj iz sela Klokočevac kod Majdanpeka u kome je Srećko M. (25) sa maloletnim rođakom ubio Dejana Paunovića (33), po nalogu njegove supruge i svoje ljubavnice Slađane P. (28). Srećko M. nije jedini ljubavnik koji je počinio zločin u Srbiji.

Srećko, Slađana i maloletnik osumnjičeni su da su Dejana ubili 5. avgusta kada su ga, kako se sumnja, po njenom nalogu mladići presreli, pretukli nasmrt palicama, stavili u kola na mesto vozača, gurnuli automobil sa njegovim telom sa puta i zapalili ga.

Printscreen/FAcebook/Srecko M
Srećko M.

Ljubavnik je, osim tragova, ubistva pokušao da zavara i tragove njihove ljubavne veze. Nameravali su da sve izgleda kao saobraćajna nesreća, ali je istina ipak isplivala na površinu dva meseca kasnije, najverovatnije kada je maloletnik progovorio o svemu sa meštanima sela.

Skrivajući svoju ljubavnu aferu sa Dejanovom suprugom Slađanom, na društvenim mrežama objavio je da je u vezi sa izvesnom Milicom.

- Piše da je u emotivnoj vezi sa tom Milicom, ali ta devojka ne postoji. Fotografije na tom Fejsbuk profilu od te Milice je skinuo sa interneta i montirao njihove zajedničke slike u obliku srca. Vidi se da su slike fotomontaža - kaže sagovornik medija iz istrage.

Izmišljena Milica

U želji da svi pomisle da Milica postoji i da se vole, on joj je ispod montiranih zajedničkih slika ostavljao komentare srca, a virtuelna Milica je odgovarala istim emotikonima. Takođe, na profil Milice kačio je i svoje fotografije, želeći da prikaže koliko ga Milica voli. Uprkos tome, meštani kažu "da se videlo iz aviona da Milica nije stvarna".

- Videlo se da su to slike neke devojke skinute sa interneta i da ta devojka uopšte nije iz Srbije. On je sigurno to sam napravio lažni profil, da isfingira da je u srećnoj vezi, da niko ne bi posumnjao da se švaleriše sa udatom Slađanom - pričaju meštani Klokočevca.

Kako su meštani ranije ispričali, ubijeni Dejan se ponekad i družio sa osumnjičenim Srećkom.

- Ja samo znam da se Dejan družio sa tim momkom. Koliko su bili bliski ne znam, ali su se družili dovoljno da ih ponekad vidimo da zajedno popiju piće, popričaju kad se sretnu - rekao je ranije meštanin.

Obdukcija Dejanovog tela inače nije rađena i on je sahranjen. Više javno tužilaštvo u Negotinu je naložilo ekshumaciju njegovog tela za 12. oktobar i da se uradi obdukcija kako bi se prikupilo što više dokaza.

Srećko i maloletni pomoćnik priznali su krivično delo i opisali kako se sve dogodilo, dok je Dejanova supruga bila izričita u tome da ona nema nikakve veze sa ubistvom niti sa dvojicom uhapšenih.

Ostavila otvorena vrata

Gotovo identičan slučaj dogodio se u aprilu 2019. godine kada je žena pozvala ljubavnika u vikendicu da joj ubijer muža, što je on i učinio. Apelacioni sud u Novom Sadu preinačio je presudu Višeg suda u Sremskoj Mitrovici Zoranu Dimiću za ubistvo Nemanje Grčića (37) u aprilu 2019. godine i smanjio je sa 20 na 15 godina zatvora, dok je žrtvinoj supruzi D. Đ., koja je pomogla optuženom, ostala ista kazna u trajanju od osam godina zatvora.

Facebook/D.Dj.
Nemanja Grčić i D. Đ.

Nemanja Grčić ubijen je 25. aprila 2019. u vikendici u Vrdniku, dok je u apartmanu bio sa suprugom. Prema optužnici, ona je namamila supruga da borave u vikendici, a zatim ostavila otvorena vrata i tako ljubavniku ubici omogućila da nesmetano uđe u apartman i ubije Grčića.

Dimić je pucao u Grčića i pobegao. Ubrzo nakon zločina, Grčićeva supruga je uhapšena, a potom i Zoran Dimić.

Zoran i D. Đ. upoznali su se na proslavi na kojoj je bila s mužem kod njegovog druga iz Subotice. Dimić je bio na odsluženju zatvorske kazne, ali je imao slobodne vikende. Kako je utvrđeno, on je kobnog dana uzeo divlji taksi u Subotici i 200 kilometara prešao da dođe do Vrdnika. Taksista ga je čekao i vratio ga u Suboticu posle zločina.

Dimiću je izrečena jedinstvena kazna za ubistvo i posedovanje oružja, a D. Đ. za pomaganje u ubistvu.

Saslušavan u policiji

U policiji je danima saslušavan Aleksandar L. (28), ljubavnik Biljane Stojanović iz Velikog Trnjana kod Leskovca, koja je presudila sebi pošto je tri godine ranije ubila muža Ivana, a njegov leš zabetonirala u buretu u štali. Telo je otkriveno 28. juna prošle godine tek kad je žena presudila sebi popivši otrov u šupi u kojoj je bilo i telo njenog supruga.

Aleksandar L., koji je bio u emotivnoj vezi sa Biljanom Stojanović, ispričao je kasnije da nije ni slutio da je ona u stanju da počini tako nešto.

24sedam/Maja Kostić/Facebook/Pixabay
Ivan I Biljana Stojanović

Biljana je tri godine uspevala da prikrije zločin tako što se u ime muža Ivana, sa njegovog telefona, dopisivala sa njihovom decom i Ivanovom porodicom. Okolinu je lagala da je on u inostranstvu i da radi u Rusiji, čak i da se tamo oženio drugom ženom.

Mada se sumnjalo da je Biljana imala saučesnike u zločinu, istraga je pokazala da ga je ipak počinila sama što je potvrdilo i Više javno tužilaštvo u Leskovcu.

Nekoliko dana Aleksandar je bio o u centru pažnje javnosti zbog veze sa Biljanom Stojanović.

- Ja sam prošao poligraf u policiji i više nisam za njih interesantan. Da li sam bio sa BIljanom u emotivnoj vezi, to sam rekao u policiji. Ja sam poljoprivrednik i samo želim da se što pre vratim normalnom životu i da zaboravim ovo što se dogodilo. Ovo jeste neko životno iskustvo, ali mi ništa od toga nije trebalo - objasnio je Aleksandar.

Po njegovim rečima osim što se bavi poljoprivredom, počeo je i da sprema pravosudni ispit i pokušava da nastavi svoj život posle neverovatne priče u koju je umešan, a koja je šokirala celu Srbiju.

- Ni na trenutak nisam posumnjao bilo šta. Biljana se ponašala normalno, često je bila nasmejana i lepo raspoložena. To ne kažem samo ja, to može da potvrdi i celo selo - objasnio je Aleksandar.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike