Tužilac Stefanović: Za oca Koste K. tražimo 12 godina robije, a za majku 2,5 (FOTO)

10.10.2023

12:02

0

Autor: Ekipa 24sedam

Tužilac Nenad Stefanović izneo je detalje iz optužnice protiv oca i majke masovnog ubice iz OŠ "Vladislav Ribnikar"

Tužilac Stefanović: Za oca Koste K. tražimo 12 godina robije, a za majku 2,5 (FOTO)
Copyright 24sedam/Ivan Mmitić

Podignuta je optužnica protiv Vladimira Kecmanovića, oca Koste. K. ubice iz Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", potvrdio je Nenad Stefanović, viši javni tužilac iz Beograda. Takođe, optužena je i majka.

- Krivično neodgovorno dete počinilo je najgori zločin u istoriji zemlje... Nakon pet meseci tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv oca za krivično delo protiv opšte sigurnosti, obučavao je sina da rukuje vatrenim oružjem - naveo je tužilac.

Printscreen/Youtube/doctor's office/24sedam
Vladimir Kecmanović i njegov sin Kosta

 

Držao je neobezbeđeno oružje van sefa, i tako omogućio detetu da dođe u posed dva oružja sa pripadajućim okvirima sa mecima.

- Optužnica je napisana na 267 strana, okrivljeni Vladimir Kecmanović neadekvatno čuvanim oružjem omogućio je detetu da dođe do oružja, a majka je optužena za neovlašćeno držanje municije - podvukao je Stefanović.

24sedam/Ivan Mmitić
Tužilac Nenad Stefanović

- Protiv majke se vodi postupak zbog nedozvoljenog nošenja i držanja oružja. Na jednoj čauri u kabinetu istorije je pronađen njen DNK - naveo je glavni tužilac.

Otac je bio pod istragom da je izvršio krivična dela teško delo protiv opšte sigurnosti tako što je u periodu pre masakra obučavao trinaestogodišnjeg sina da rukuje vatrenim oružjem i municijom.

Takođe, otac je, kako se sumnja, postupio suprotno Zakonu o oružju i municiji i suprotno Pravilnika o prostorno tehničkim uslovima za bezbedno smeštanje oružja i municije, jer nije obezbedio uslove za bezbedan smeštaj i čuvanje oružja i municije tako da ono ne može doći u posed neovlašćenih lica, odnosno da bude zaključano i posebno odvojeno u sefovima, kasama ili sličnim ormarima koji se ne mogu lako otvoriti.

24sedam/Ivan Mmitić
Veliko interesovanje medija za konferenciju višeg tužioca

Stefanović je naglasio da je optužen i vlasnik streljane i radnik streljane i to za lažno svedočenje.

- Dao je lažan iskaz, tako što je tvrdio da nije video dečaka kako puca već ga je jednom video na kameri i naložio da izađe napolje. A takav iskaz je suprotan onome što je prikupljeno u istrazi - rekao je Stefanović.

Tužilastvo traži kaznu od 12 godina za Vladimira Kecmanovića, za majku dve godine i šest meseci, a za radnike u streljani po tri godine.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike