Jeziva statistika iz "Vladislava Ribnikara": Evo kojom brzinom je Kosta K. ubijao đake 7/2

10.10.2023

21:20

0

Autor: 24sedam

U kabinetu istorije je ispaljivao metak na svake 1,2 sekunde

Jeziva statistika iz "Vladislava Ribnikara": Evo kojom brzinom je Kosta K. ubijao đake 7/2
Copyright Profimedia

Kosta K. je za 55 sekundi ispalio 45 metaka u kabinetu istorije gde su imali čas đaci iz 7/2 Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" sa kojima je masovni ubica išao u razred. U kabinetu istorije smrtno je pogodio sedam učenika.

Prema računici do koje je došla istraga, maloletnik je ispaljivao metak na 1,2 sekunde. Ubijao je đake na svakih osam sekundi. Što je dokaz da bio neverovatno istreniran u rukovanju oružje, odnosno pištoljima "Češka zbrojevka" i "Ruger".

Upravo u kabinetu istorije je i pronađen ključni dokaz protiv ubičine majke Miljane Kecmanović

- Na jednoj čauri u kabinetu istorije u školi na Vračaru pronađen je njen DNK - naveo je danas viši javni tužilac Beograda Nenad Stefanović.

Kosta K. je oružje i municiju uzeo iz kofera sa oružjem, koji su bili u porodičnom stanu u rancu crne boje, od čega je jedan bio sa katancem sa šifrom, a drugi je bio bez katanca. U istrazi je utvrđeno da je Vladimir Kecmanović držao neobezbeđeno oružje u koferima umesto u sefu pričvršćenom za zid u ormaru u hodniku. Okrivljeni je tako uspeo da obezbedi detetu da dođe do dva pištolja, a prethodno ga je obučavao da puca u streljačkom klubu.

Kako je glavni tužilac Nenad Stefanović, dečak je u posed oružja došao 1. maja 2023 godine:

- Sin okrivljenog je kako se sumnja došao u posed neadekvatno obezbeđenog oružja 1. maja 2023. godine, kada je napunio šest okvira pištolja "Češka zbrojevka" i "Ruger", sa 92 metka, i stavio ih kod sebe, a trećeg maja ih je prebacio u svoj ranac i poneo sa sobom u školu Vladislav Ribnikar.

Optužnica je, kako je danas objavljeno, napisana na 267 strana, a čak 253 otpadaju na dokaze. Tužilaštvo traži kaznu od 12 godina za Vladimira Kecmanovića, za majku Miljanu dve godine i šest meseci, a za predsednika i instruktora streljane po tri godine.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike