Šta je prećutao predsednik streljane: Evo zašto su na 267 strana optužnice

10.10.2023

13:01

0

Autor: I.K.

Ratko Ivanović, predsednik Streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting", i instruktor Nemanja Marinković dobili optužnicu

Šta je prećutao predsednik streljane: Evo zašto su na 267 strana optužnice
Ilustracija - Copyright Profimedia

Na optužnici sa Vladimirom i Miljanom Kecmanović, roditeljima Koste ubice iz "Vladislav Ribnikar" su i Ratko Ivanović, predsednik Streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting", i instruktor u tom klubu Nemanja Marinković.

Obojica su optuženi zbog krivičnog dela davanja lažnog iskaza.

- Predsednik kluba je, kako se sumnja, dao lažan iskaz pred Tužilaštvom kada je ispitivan u svojstvu svedoka u istrazi protiv Vladimira Kecmanovića. Tada je rekao da nije video dečaka kako puca, da ga je video samo jednom preko video nadzora kako dotrčava do oca koji puca i da je lično dao nalog instruktoru da dete izvede napolje - rekao je Stefanović.

Snimci nadzornih kamera

Iz streljane "Partizan", navodno, izuzeti su svi snimci nadzornih kamera i knjiga evidencija kako bi se utvrdilo činjenično stanje, koje govori suprotno od navoda Ivanovića.

Tužilac je dodao da je Ivanović tvrdio je da nikada nije upoznao to dete, niti je ikada bio sa njim na vatrenoj liniji. Takvi iskazi su suprotni dokazima koje je prikupilo Više javno tužilaštvo i MUP.

- Okrivljeni instruktor je, takođe, tvrdio u istrazi da mu nije poznato da li je okrivljeni Vladimir Kecmanović dao sinu da puca iz oružja jer to nije video, da bi sigurno sankcionisao takvo ponašanje, kao i da mu nije poznato da je Vladimir Kecmanović dolazio da puca sa nekim u streljanu. To je suprotno dokazima prikupljenim u istrazi - naveo je Stefanović.

Ratko Ivanović je i kroz medije često govorio da Kosta K. nije pucao u streljani.

- Otac jeste dolazio u našu streljanu, a sa njim je dolazio i dečak, ali nije bio u prostorijama streljane već ispred. Igrao se na podijumu i pio sok, nikada nije gađao. Ne smeju deca i maloletnici ispod 17, 18 godina da gađaju. Jedan od razloga takve odluke je fizičko-medicinske prirode jer gađanje iz vatrenog oružja u tako maloj ruci može da ošteti ligamente kod dece - kaže Ivanović i dodaje da deca mogu da se bave streljaštvom u klubovima predviđenim za to, gde se vežba sa vazdušnim oružjem.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike