Svirepo ubistvo iz osvete: Rođaci drvenim kocem tukli Sašu do smrti, a treći im je osvetljavao sobu mobilnim telefonom!

11.10.2023

08:00

0

Saša Stokić preminuo je usled nagnječenja mozga i preloma lobanje, za zločin osuđeni stric i sinovac

Svirepo ubistvo iz osvete: Rođaci drvenim kocem tukli Sašu do smrti, a treći im je osvetljavao sobu mobilnim telefonom!
Ilustracija - Copyright Printscreen/Youtube/RTV Mlava

U Mišljenovcu kod Kučeva, na današnji dan pre pet godina, dogodilo se svirepo ubistvo koje je šokiralo Srbiju. Iz bezobzirne osvete, udarcima drvenim kocem, ubijen je Saša Stokić (49). Za ovaj zločin, Dejan Stanojević osuđen je na 30 godina zatvora, Danijel Stanojević na 20, a Dejan StojkovićD na sedam godina robije. Sva trojica su iz Mišljenovca.

Ovaj zločin dogodio se 11. oktobra 2018. godine, a motiv je bila osveta, jer je Saša Stokić pretukao Danijelovog oca. Zbog toga je on sa stricem Dejanom odlučio da se osveti, a poveli su i Stojkovića, kojeg je Saša, takođe, ranije pretukao. U večernjim satima, ušli su u kuću u kojoj je Saša spavao i zadali mu više udaraca drvenom motkom po glavi.

Sve vreme dok su ga tukli, Dejan Stojković je osvetljavao prostoriju mobilnim telefonom, jer je u kući bila isključena struja. 

Stric i sinovac pretukli su Sašu drvenom motkom, u njegovom krevetu, i naneli mu višestruke frakture lobanje, od kojih je preminuo na licu mesta. Nekoliko dana kasnije, Sašu je u krevetu pronašao zet, suprug njegove sestre od tetke.

Meštani Mišljenovca tvrdili su posle zločina da je Saša bio nezaposlen i sklon alkoholu. Živeo je sam u kući tasta i tašte, koji su se preselili na drugi kraj sela zbog njegovog nasilničkog ponašanja. I supruga je otišla od njega i preudala se, dok su sin i ćerka odrastali u hraniteljskim porodicama.

Skalp na uzglavlju

Od jezivog načina na koji je stradao Saša još je užasnija bila činjenica da je četiri ili pet dana ležao mrtav, dok ga nisu pronašli. Imao je kuću i u nedalekom Makcu, sam je živeo i nadničio kao zidar, tako da u prvi mah nikom nije bilo čudno da ga nema.

- Kada ga nije bilo nekoliko dana, nije se ni javljao, pošao sam do njegove kuće. To što sam video… Ogromna lokva krvi, smrad, on već počeo da se raspada. Odmah sam zvao njegove i policiju – ispričao je uznemireno posle zločina Sašin rođak Dragan.

Pixabay
Drveni kolac: Ilustracija

Mesto zločina izgledalo je užasno. Na uzglavlju kreveta, dvoseda, u zgrušanoj krvi bilo je mnogo kose, gotovo čitav skalp.

Svemu je, po priči u selu, prethodilo to što je Saša, i sam jak i izgleda prek kada popije, mesec i nešto dana ranije tukao jednog od Stanojevića. Oni kakvi su, kako kažu meštani, samo su čekali priliku da mu se osvete, ali niko nije očekivao da će to biti na ovako jeziv i surov način.

Slomio mu naočare od 300 evra

Nije ni Saša bio cvećka, ali je bio dobar čovek. Ko god je od njega dobio batine, taj je zaslužio, pričali su žitelji Mišljenovca posle zločina.

Stokić je bio u zatvoru zbog tuča i nasilja, a izašao je godinu dana pre nego što je ubijen i od tada je živeo sam u kući iz koje su njegovi otišli, prehranjujući se nadničenjem u tom i susednim selima.

Danijel Stanojević, kome se sudilo za ubistvo komšije Saše Stokića na suđenju je promenio iskaz i negirao da je Stokića udarao po glavi.

- Nisam tukao Sašu po glavi, nego po rukama, nogama i telu. Ranije sam rekao da sam ga udario u glavu da bih zaštitio strica - rekao je optuženi Danijel.

Sva trojica su na saslušanju tvrdila da su Stokića napala, jer se ranije potukao sa Danijelovim ocem, a pominjalo se i da je dve godine ranije Saša slomio Dejanove naočare od 300 evra.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike