Svirepo ubistvo komšije: Starca prebio, pa ugušio jer je odbio da mu šalje cigarete u zatvor!

03.06.2021

12:50 >> 12:54

0

Autor: M. K.

Nesrećni Sava Krstić pre nemilog događaja prijavio je Miljana policiji jer mu je ukrao alat, zbog čega trebalo da ide na robiju

Svirepo ubistvo komšije: Starca prebio, pa ugušio jer je odbio da mu šalje cigarete u zatvor!
Copyright Pixabay

Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv Miljana J. (22) koji je pretukaoo, pa ugušio svog komšiju, starca Savu Krstića starog 94 godine, jer ovaj nije želeo da mu šalje cigarete u zatvor.

Nesrećni Sava Krstić pre nemilog događaja prijavio je optuženog policiji jer mu je ukrao alat, zbog čega je Miljan trebalo da ide na robiju.

Optuženi je smatrao da je Sava dužan da mu šalje cigarete za vreme izdržavanja kazne, pa je  28 novembra mučki ubio svog komšiju, iz bezobzirne osvete.

Zla narav

Otišao je do njegove kuće, gde su zajedno su pili rakiju, nakon čega je od žrtve zatražio da mu šalje cigarete i uplaćuje novac dok on bude boravio u zatvoru, što je Sava odbio.

Okrivljeni ga je zbog toga više puta krvnički udarao rukama i nogama, kao i nepoznatim mehaničkim predmetom, po glavi, i  telu, i naneo mu povrede mozga, očnih jabučica, donje vilice, rebara, a zatim mu jee zatvorio nos i usta i ugušio ga!

Tužilaštvo je zatražilo da se Miljan oglasi krivim, ali nije preciziralo visinu kazne.

Prema Krivičnom zakoniku Srbije raspon kazne za ovo teško krivično delo je od deset godina zatvora do doživotne robije.

Meštani Donjeg Dušnika, gde se odigrao zločin, kažu da je Miljan oduvek bio problematičan.

– Kao dete je u školu doneo bombu bio je zle naravi. Osim što je krao, bio je sklon i tučama. Uvek je nosio nož, znali smo da krade, ali nisam mogao da verujem da može nekog da ubije – kazao je jedan od komšija.

Deda predosećao sudbinu

Ćerka žrtve Save Kostića kazala je da je njen otac bio česta meta lopova.

– Stalno su ga krali, jednom su mu uzeli 100.000 dinara, alat… Išla sam na sud sa njim jer nije dobro čuo, ali on nikada nije želeo nikoga da tereti. Baš zbog toga, nije držao novac u kući, već sam mu otvorila račun u banci. Bio je omiljen u selu i svi su ga voleli – rekla je Savina ćerka.

pročitajte još:

Biljana Pešić, koja se starala o Savi,  kaže da ga je posećiala ga je svakog drugog dana, te da se on oduvek pribojavao da će ga neko ubiti zbog novca.

– Prvog januara bi napunio 94 godine, bio je jako vitalan, sve je sam radio, išao u prodavnicu, a ja sam mu samo ponekad kuvala i čistila – kazala je Biljana.

Miljan je nakon ubistva postavio svoje dve slike na fejsbuk profilu i napisao “dobro jutro.”

Ubrzo nakon ubistva je i uhapšen.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike