Uživao dok je sekao dete i slušao krike: Zverski ubio dečaka i njegovog ujaka, iskasapio ih i delove bacio u Dunav!

31.08.2022

08:10

0

Danijelu Jakupeku izrečena mera obaveznog lečenja u ustanovi zatvorenog tipa, jer boluje od šizofrenije simpleks

Uživao dok je sekao dete i slušao krike: Zverski ubio dečaka i njegovog ujaka, iskasapio ih i delove bacio u Dunav!
danijel jakupek 1 - Copyright Twitter_FaithSharks @FaithSharks

Stravičan zločin dogodio se pre tačno 15 godina u Novim Banovcima. Na današnji dan pronađena su izmasakrirana tela petogodišnjeg Luke Opačića i njegovog ujaka Vasilija Trbovića, koje je ubio i zverski iskasapio Danijel Jakupek. Za to što je ubio i izmasakrirao dečaka i njegovog ujaka, a njihova tela potom bacio u Dunav, Jakupeku je izrečena mera obaveznog lečenja i čuvanja u ustanovi zatvorenog tipa, na osnovu mišljenja tima stručnjaka koji su utvrdili da je u momentu kad je počinio krivično delo on bio neuračunljiv i da boluje od šizofrenije tipa simpleks.

Mnogi veruju da bi, da nije uhvaćen, Danijel Jakupek danas bez sumnje bio monstruozni serijski ubica.

Tog 27. avgusta Vasilije i njegov sestrić Luka krenuli su u šetnju po Novim Banovcima, a kako se nisu vraćali do večere, porodica je pozvala policiju. Ubrzo je počela masovna potraga, jer su se policiji priključili i meštani Novih Banovaca, među kojima je bio i sam Danijel Jakupek.

Posle svog krvavog pira, kada je 27. avgusta 2007. godine u svojoj kući u Novim Banovcima nožem u kadi ubio petogodišnjeg Luku i potom ga bonsekom iskasapio, a zatim na isti način presudio mališanovom ujaku Vasiliju, Jakupek je delove tela bacio u Dunav.

Četiri dana kasnije, pecaroš je u travi kraj reke zatekao obezglavljeni trup dečaka, bez nogu i jedne ruke. Sutra ujutru, u plićaku Dunava, upleten u travu, isplivao je i Vasilijev leš, bez glave i jedne ruke.

Delovi tela stigli kasnije

Ni danas, deceniju i po kasnije, nije poznato čijim propustom, ali mimo svih procedura, 23. oktobra, nenajavljeno, inspektori iz OUP Stara Pazova na vrata su Trbovićima isporučili u plastičnim kesama i providnim kovertama pet naknadno pronađenih delova tela malog Luke - ruku, delove kostiju, tkiva, kao i Vasilijevu šaku.

Ugledao telo u vodi, ali mu se učinilo da je lutka

Telo dečaka pronašao je Srđan Šimunović, koji je za medije ispričao kako je izgledalo veče tog 31. avgusta.

- Još mi je ta slika u glavi, ne mogu da je zaboravim sve ove godine. Tu stravičnu scenu neću nikad izbrisati. Tog dana sam došao iz škole i otišao na reku da pomognem ocu i donesem mu mreže sa obale. Ugledao sam telo u vodi, ali mi se u prvom trenutku učinilo da je lutka, jer smo i ranije nalazili razni otpad koji ljudi tu bacaju. Probao sam nekom granom da ga okrenem kako bih proverio šta je u pitanju i tada sam se prestravio. Krv je krenula i tada sam shvatio o kome je reč, samo što je telo bilo toliko naduveno zbog vode da sam bio ubeđen da je to Vasilije - prisetio se on.

Osim šake, za koju se zna da je u Batajnici pronašao pas, ne zna se gde su nađeni ostali delovi tela. Istražni sudija ih nije slao u Institut za sudsku medicinu, niti je dao „Čistoći“ da ih pristojno isporuči. Nesrećna porodica, kojoj je rečeno da ostaci „mogu da stoje u frižideru narednih 48 sati“, preživela je još jednu dramu i zaputila se odmah na groblje.

Međutim, da niko nije mnogo mario za rane ovih ljudi, čija su deca žrtve jednog od najvećih kasapa u istoriji Srbije, govori i činjenica da su sami morali da traže da se DNK analizama utvrdi da li je glava koju je 21. septembra te godine u Višnjici upecao pecaroš pripadala nekome od njihovih najmilijih.

Twitter_FaithSharks @FaithSharks
 

- Ne znam šta mi je bilo, ali stvarno sam uživao dok sam sekao malog Luku i slušao njegove krike.. - rekao je monstrum zapanjenim policijskim inspektorima.

Jakupek je hladno, kao da govori o nečem uobičajenom i svakodnevnom, ispričao sve pojedinosti zločina. Mirnim glasom, bez imalo emocija, govorio je kako je zaklao Vasilija i malog Luku. Rekao je da im je odsekao glave mnogo lakše nego što se nadao i tada istražiteljima nije delovao nimalo neuračunljivo. Istražnom sudiji kasnije je rekao da je Luku i njegovog ujaka ubio iz besa.

Posle monstrouoznog zločina mnogi su govorili da je Danijel pod uticajem neke satanističke sekte. Tokom saslušanja, Jakupek, međutim, nije govorio o satanizmu niti o bilo kakvoj sekti.

"Nije lud, već zao"

U trenutku dok je opisivao kako je uživao u samrtnim kricima malog Luke, rekao je: "Mislim da je on ušao u mene". Na pitanje inspektora ko je on, odgovorio je: "On, vrhovni gospodar“.

Neuropsihijatrijski veštaci su zločin i uživanje koje je Jakupek, kako je tvrdio, osećao dok je u kadi sekao tela svojih žrtava ocenili kao duševnu bolest - šizofreniju simpleks. Do sada se nije desilo da neko kome je izrečena ta mera izađe iz zatvorske bolnice na slobodu, rekli su tada u Ministarstvu pravde Srbije.

Twitter_FaithSharks @FaithSharks
 

Danijel se nalazi na lečenju u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu. U jednom od izveštaja iz bolnice koji je stigao u sud u Sremskoj Mitrovici, između ostalog, stajalo je da se „radi o osobi prosečne inteligencije, koja boluje od hronične duševne bolesti shizofrenije simpleks. Prima određenu terapiju, povoljno reaguje na terapijske mere, da je došlo do poboljšanja u kliničkoj slici, ali je potrebno nastaviti psihijatrijske opservacije i lečenje, što znači da nije prestala potreba za njegovim daljim lečenjem i čuvanjem.“

Vesna Trbović, majka ubijenog Vasilija, posle izricanja presude rekla je za medije:

- Nisu te ni kaznili, umesto 40 godina robije, lekari su presudili da imaš krevet, obroke, lekove, glava ti je na ramenima, dok našoj deci nije. Živ si, majka će ti u posetu. Ko će nama vratiti Vasilija i Luku. Ali, verujem, Danijele, da ćeš goreti u paklu zbog ovoga što si nam uradio. Oslobođen zbog neuračunljivosti? Opisao je kako je sekao Luku, nije lud, već zao. Nemamo pravo na žalbu, izgleda da samo nemamo pare da platimo skupe advokate. Da je reč o deci bogataša i električnu stolicu bi uveli - govorila je razočarana Vesna.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike