Izbo sina nasmrt, pa zaćutao pred tužiocem: Zločinu prethodila svađa oko prodaje traktora! SIn hteo da sačuva dedovinu

26.12.2022

14:44

0

Autor: 24sedam

Noć uoči ubistva ALeksandar B. je skinuo točak sa traktora, a kada je Živorad ujutro to video, ubio je sina

Izbo sina nasmrt, pa zaćutao pred tužiocem: Zločinu prethodila svađa oko prodaje traktora! SIn hteo da sačuva dedovinu
Aleksandra B. svirepo ubio rođeni otac - Copyright Facebook/Aleksandar B.

Živorad B. (55), koji se sumnjiči da je pre dva dana ubio svog sina A. B. (26), branio se danas u Višem javnom tužilaštvu u Jagodini ćutanjem. Nakon svirpeog zločina, on je sam pozvao policiju i rekao šta je uradio, a za ovo delo preti mu doživotna robija.

Postupajući zamenik Višeg javnog tužilaštva u Jagodini predložio je sudiji za prethodni postupak da se prema osumnjičenom odredi pritvor po dve tačke: da ne utiče na svedoke i zbog uznemirenja javnosti.

Prva komšinica oca i sina kaže da se pretpostavlja da su se oni tog jutra posvađali oko traktora.

- Živorad je valjda hteo da proda dedin traktor, a njegov sin se tome protivio, pa je u petak uveče skinuo jedan točak sa traktora, verujući da otac neće moći da ga proda u takvom stanju. Kada je ovaj to ujutru video, razbesneo se i odmah se sjurio u podrum, gde je Aleksandar otišao po drva - kaže potresena komšinica, i dodaje da je imala dogovor sa ubijenim mladićem da se tog jutra vide, ali kako on nije dolazio, otišla je do njega da proveri šta je u pitanju.

Komšije kažu da su njih dvojica odranije imali nerešene porodične odnose.

- Njihovi sukobi traju godinama, a sin je već prijavljivao oca za nasilje, kao i otac sina za pretnje. Policija je više puta reagovala i slučaj prosleđivala nadležnim tužilaštvima, gde su bile sprovedene mere zabrane prilaska - pričaju komšije iz paraćinskog sela.

Prema njihovim rečima, uhapšeni otac je navodno bio nasilan i prema svom ocu, a mladićevom dedi, koji je prošle godine preminuo, a svu imovinu prepisao unuku.

U narednom periodu biće saslušani svedoci koji će govoriti o odnosu oca i sina, s obzirom na to da nije bilo očevidaca zločina.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike