Sada je zvanično! Niko neće odgovarati za zločin u Velikom Trnjanu: Biljana ubila muža, zabetonirala njegovo telo, pa presudila sebi!

09.08.2022

21:16

0

Ivan Stojanović biće sahranjen kraj brata Slaviše, koji je poginuo nesrećnim slučajem kad je imao samo četiri godine

Sada je zvanično! Niko neće odgovarati za zločin u Velikom Trnjanu: Biljana ubila muža, zabetonirala njegovo telo, pa presudila sebi!
leskovac veliko-trnjane-ubistvo-ivan-s-biljana-s-6 copy - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović/Facebook

Za monstruozno ubistvo Ivana Stojanovića (40) iz Velikog Trnjana kod Leskovca, čije je telo pronađeno u zabetoniranom buretu u štali na porodičnom imanju, niko neće odgovarati jer je njegova supruga Biljana Stojanović (38), koja se sumnjiči za zločin, počinila samoubistvo, a istraga je pokazala da joj niko drugi nije pomagao u izvršenju krivičnog dela niti je za njega znao.

U Višem javnom tužilaštvu u Leskovcu potvrđuju da je Biljana bila jedina osumnjičena za zločin.

- Policijska uprava u Leskovcu je Višem javnom tužilaštvu u Leskovcu podnela krivičnu prijavu protiv Biljane Stojanović, iz Velikog Trnjana, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo teško ubistvo na štetu pokojnog Ivana Stojanovića, iz Velikog Trnjana, koja će zbog činjenice da postoje okolnosti koje trajno isključuju gonjenje - smrt Biljane Stojanović, biti odbačena. Na osnovu prikupljenih obaveštenja i preduzetih radnji u predistražnom postupku nisu utvrđene činjenice koje ukazuju na postojanje osnova sumnje da je neko lice zajedno sa Biljanom učestvovalo u radnji izvršenja krivičnog dela, kao ni činjenice da je nekome bilo poznato da je delo izvršeno - navela je za "Blic" vršilac funkcije višeg javnog tužioca u Leskovcu Ljiljana Zlatanović Janković.

Podsetimo, telo Ivana Stojanovića pronađeno je 28. juna u buretu koje je bilo zabetonirano u zidu štale na porodičnom imanju u selu Veliko Trnjane, odmah nakon sahrane supruge Biljane koja je počinila samoubitvo pet dana ranije popivši otrov. Sumnja se da je Biljana ubila muža Ivana sekirom 2019. godine, telo stavila u bure, a potom deci, rodbini i prijateljima pričala kako je morao hitno da se vrati u Rusiju. Maćehu Stojanku (77), koja joj je pomogla da meša malter za oziđivanje bureta, slagala je da sakriva zlato koje je pronašla u okolini sela i zaklela je da nikome ne kaže.

Ivan Stojanović biće sahranjen u planinskom zaseoku Zbežište kod Vučja, kraj brata Slaviše koji je poginuo nesrećnim slučajem kada je imao samo četiri godine.

Slavišu je, tada, pre četiri decenije, u toku igre, lovačkom puškom ubio drugi dečak iz sela star 14 godina, a strašan prizor odigrao se pred očima njegovog dve godine starijeg brata Nenada.

 - Mlađi brat Slaviša poginuo je na moje oči. On je imao četiri, a ja šest godina kada ga je iz puške u toku igre upucao drugi dečak, koji je bio sedmi ili osmi razred osnovne škole. Sudbina mi je takva da nemam reči da je opišem. Ivan će biti sahranjen u Zbežištu, pored Slaviše - kaže Ivanov brat Nenad.

Ivan je, inače, rođen nakon tragedije u kojoj su njegovi roditelji Ruža i Jovan izgubili sina Slavišu.

Printscreen/Facebook/B.S/I.S.
 

Datum sahrane, međutim, još uvek nije poznat, jer porodica nastradalog muškarca ni posle 43 dana od kada je Ivanov leš otkriven u zabetoniranom buretu nije preuzela telo sa sudske medicine. Kako se saznaje, Više javno tužilaštvo u Leskovcu odobrilo je da se telo Stojanovića preda rodbini radi sahrane.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike