Advokati roditelja dečaka ubice najavili konferenciju nakon podizanja optužnice za masakr u "Ribnikaru"

10.10.2023

15:20

0

Autor: M. Vu.

Vladimir K. je optužen za krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti

Advokati roditelja dečaka ubice najavili konferenciju nakon podizanja optužnice za masakr u "Ribnikaru"
Vladimir Kecmanović i Kosta - Copyright Printscreen/Youtube/doctor's office/24sedam

Nenad Stefanović, glavni tužilac Višeg javnog tužilaštva, je na vanrednom obraćanju u Palati pravde saopštio da je podignuta optužnica protiv Vladimira Kecmanovića, oca maloletnog dečaka koji je izvršio masakr u Ribnikaru. Optužnica protiv oca je obimna, obuhvatajući čak 267 strana.

Vladimir K. je optužen za krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti. Sumnja se da je u periodu od godinu dana pre tragedije u OŠ „Vladislav Ribnikar“ obučavao svog sina od 13 godina u rukovanju vazdušnim i vatrenim oružjem, kao i pripadajućom municijom.

Takođe, tereti se da ga je u tri navrata vodio u Streljački klub „Partizan Practical Shooting“ i jednom u otvoreni prostor u Etno selo „Gostoljublje“ u Mionici, iako su takve aktivnosti i obuka očigledno bile neadekvatne za uzrast njegovog sina.

Advokatska kancelarija Borović, koja zastupa roditelje maloletnog dečaka, će održati konferenciju za medije u Press centru Udruženja novinara Srbije u petak 13. oktobra u 12:30 časova kako bi pružila svoj komentar na ovu situaciju.

24sedam/Katarina Mihajlović
 
 

- Okrivljeni Vladimir K. optužen je zbog krivičnog dela teško delo protiv opšte sigurnosti. Postoji opravdana sumnja da je u periodu od godinu dana pre tragedije OŠ „Vladislav Ribnikar“ obučavao svog sina od 13 godina, da rukuje vazdušnim i vatrenim oružjem, kao i pripadajućom municijom, te da gađa u mete u obliku koncentričnih krugova i silueta ljudi, da puni okvir, zatim kako da stoji i diše prilikom korišćenja vatrenog oružja. On ga je u tri navrata vodio u Streljački klub „Partizan Practical Shooting“ i jednom u otvoreni prostor u Etno selo „Gostoljublje“ u Mionici, uprkos činjenici da takva aktivnost i obuka očigledno ne odgovaraju uzrastu njegovog sina - naveo je Nenad Stefanović, glavni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

On je dodao i da se sumnja se da je otac dečaka ubice postupio suprotno odredbama Zak

ona o oružju i municiji i Pravilnika o prostorno-tehničkim uslovima za bezbedno smeštanje i čuvanje oružja, jer nije obezbedio uslove za bezbedan smeštaj oružja i municije, odnosno držao je predmetno vatreno oružje sa pripadajućih šest okvira i pripadajućom municijom umesto u metalnom sefu s ključem, u dva plastična kofera za prenošenje oružja, a ne za njegovo bezbedno smeštanje i čuvanje, a koji koferi su se nalazili u jednom rancu crne boje, tako što su oružje i pripadajući okvir bili upakovani u jednom plastičnom koferu sa jednim katancem sa šifrom, a pripadajuća municija u drugom plastičnom koferu bez katanca“, navodi se.

Utvrđeno je da je Vladimir Kecmanović neobezbeđeno oružje držao u koferima za transport oružja i municije, umesto u sefu koji se nalazio pričvršćen za zid u ormaru u hodniku, a koji je prethodno okrivljeni nabavio radi ostvarivanja uslova za bezbedan smeštaj i čuvanje oružja u cilju dobijanja odobrenja nadležnog organa za nabavljanje i državanje vatrenog oružja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike