Dečak branio oca o čuvanju oružja: Irina Borović, advokat Vladimira K. posle saslušanja masovnog ubice (FOTO/VIDEO)

18.07.2023

15:34

1

"On je izjavio da mu otac nije prvi put omogućio kontakt s oružjem", rekla je Borović

Dečak branio oca o čuvanju oružja: Irina Borović, advokat Vladimira K. posle saslušanja masovnog ubice (FOTO/VIDEO)
Advokat Irina Borović - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Četvoročasovno saslušanje K. K., koji je u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru 3. maja ubio devet vršnjaka i radnika obezbeđenja, završeno je u sudnici beogradskog Višeg suda. K. K.  je da podsetimo svedočio u postupku koji se vodi protiv njegovog oca Vladimira K.

Nakon što je izašla iz sudnice, advokatica koja zastupa oca dečaka ubice Irina Borović izjavila je za 24sedam da je dečak na saslušanju potvrdio ono što je ranije izjavio njegov otac, a tiče se skladištenja i čuvanja oružja.

 

 

- On je izjavio da mu otac nije prvi put omogućio kontakt s oružjem. Dečak je izrazio kajanje zbog svega što je uradio. Saslušanju nije prisustvovao njegov otac, već samo majka kao zakonski zastupnik, ali ne ovde, jer je saslušanje vršeno putem video-linka - rekla je Irina Borović.

Dodala je da je municiju i oružje koji su pronađeni Vladimir K. držao u skladu sa propisima, kao i da za sve oružje ima odgovarajuće dozvole i da je član Sportskog udruženja.

- Sve je bilo u potpuno legalnom posedu, obezbeđeno, zaključano, pod šiframa, čaK i dopunski obezbeđeno u odnosu na ono što zakon propisuje - istakla je Borović.

Bonus video

TANJUG

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike