Roditelji Koste K. pred sudom: Počinje proces po tužbi 27 članova porodica ubijenih u "Ribnikaru"

03.10.2023

13:45

0

Pripremno ročište zakazano za 20. oktobar

Roditelji Koste K. pred sudom: Počinje proces po tužbi 27 članova porodica ubijenih u "Ribnikaru"
Vladimir Kecmanović i Kosta - Copyright Printscreen/Youtube/doctor's office/24sedam

Pripremno ročište roditeljima dečaka ubice Koste K. po prijavama 27 članova porodica žrtava iz "Ribnikara" zakazano je za 20. oktobar.

U pitanju je parnični postupak po prijavi koju su porodice podnele, a u kojoj su istakle imovinskopravni zahtev zbog pretrljenog duševnog bola usled smrti bliskog lica, kao i zbog straha.

Na ovom ročištu biće predloženi dokazi koji će biti izvedeni tokom postupka, a biće rečeno i u kojem roku će okvirno biti okončan postupak.

Podneta je tužba u parničnom postupku u cilju opravdavanja privremenih mera koje su već određene. Dakle, jednu tužbu su podnela ukupno 27 tužilaca, a u pitanju su članovi porodice ubijenih.

Tuženi su dečak ubica (14), njegova majka i otac. Ocu dečaka ubice je privremeno zabranjeno raspolaganje imovinom u prethodnom krivičnom postupku koji se vodi protiv njega, a prema majci u parničnom postupku.

- Tužba je podneta zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha. Ovom tužbom je zatražena i novčana renta, dakle buduće davanje određene sume novca od dana presuđenja pa dok za to traju uslovi - i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica - navodi naš izvor.

Protiv majke dečaka ubice je već podneta jedna tužba. Nju su tužila četiri člana porodice jedne od žrtava pucnjave u OŠ "Vladislav Ribnikar". Oni su zatražili odštetu od oko 300.000 evra.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike