Otkriven "čistač" iz "kavačkog" klana: On je dao monstruozni recept za uklanjanje tragova i spaljivanje žrtvi

30.09.2023

11:46

0

Autor: 24sedam

Cetinjanin prvo “čistio” put Velji Nevolji, pa onda savetovao kako se ukljanjaju tragovi i spaljuju tela

Otkriven "čistač" iz "kavačkog" klana: On je dao monstruozni recept za uklanjanje tragova i spaljivanje žrtvi
Copyright Profimedia/Privatna arhiva/YouTube Podcast Trag

Cetinjanin Nenad Kaluđerović prvo je “čistio” put članovima "kavačkog" klana dok su iz Spuža ka Kotoru prevozili otetog "škaljarca" Mila Radulovića-Kapetana, a potom učio jednog od vođa grupe Slobodana Kašćelana, kako da se reši leševa ubijenih Barana Damira Hodžića i Adisa Spahića.

Ovo se navodi u optužnici Specijalnog državnog tužilaštva podnetoj protiv 31 člana te kriminalne grupe, koju je po istražiteljima formirao Radoje Zvicer.

in4s.net
Jedan od vođa klana Slobodan Kašćelan

"Škaljarac" Hodžić i njegov zet Spahić, koji nije imao kriminalni dosije, ubijeni su 14. oktobra 2020. u Spužu. I Radulović je tog dana otet, a likvidiran je nakon dvomesečnog zlostavljanja i iznuđivanja informacija o "škaljarcima".

PrintscreenYouTube /rudar7
Milo Radulović Kapetan

Specijalni tužioci došli su do dokaza da je Kašćelan istog dana kada su dvojica Barana ubijena, a treći otet, preko "Skaj" aplikacije o tome obavestio Kaluđerovića. Rekao mu je da će otetog "škaljarca" u popodnevnim časovima dovesti u unapred pripremljenu kuću u Kotoru.

Tri zločina i beogradski ogranak

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore podiglo je 22. septembra optužnicu protiv 31 "kavčanina" na čelu sa Radojem Zvicerom. Na optužnici je i beogradska grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Oni se terete za ubistvo tri osobe krajem 2020. godine. Na listi je i Nenad Kaluđerović, "savetnik" za čišćenje vođe Slobodana Kašćelana.

Nakon toga, piše u optužnici a prenose crnogorski mediji, Kaluđerović je preuzeo svoj deo zadatka u tom kriminalnom posla.

"Heroj sa Cetinja" crne biografije

  • Cetinjanin Nenad Kaluđerović godinama je punio novinske stupce rezervisane za crnu hroniku. Odlukom Apelacionog suda on je 2013. godine pravosnažno oslobođen optužbi da je ubio Željka Jovanovića, 13. avgusta 2006. na Cetinju.
  • U oktobru 2021. godine uhapšen je zbog optužbi da je u danima kada su na Cetinju organizovani protesti protiv ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru počinio krivično delo terorizam. Oslobođen je i tih optužbi.
  • Saslušavan je kraljem leta 2022. godine, nakon što je likvidiran Vuk Borilović, koji je u ubilačkom pohodu usmrtio 10 sugrađana, među kojima i dvoje dece. Tužilaštvo je ispitivalo da li je Borilovića pogodio hitac iz Kaluđerovićevog pištolja, a na kraju je utvrđeno da su tog Cetinjanina usmrtili hici iz policijskog pištolja.

- "Pasatom" je okrivljenima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću čistio put preko Podgorice i Cetinja do 19. krivine lokalnog puta koji vodi od Cetinja preko Njegušu do Kotora. Tako je Velji Nevolji i Marku Mesaru omogućio da na tim putnim pravcima izbegnu policijske patrole, sa kojeg mesta su praćenje vozila "audi Q7" okrivljenih Belivuka i Miljkovića, u kojem su prevozili otetog Radulovića - navodi se u optužnici.

PrintscreenYouTube /rudar7
"Škaljarac" Damir Hodžić

U tužilačkim spisima piše i da je Kaluđerović naučio Kašćelana kako da se reše leševa i tragova tog zločina.

- Kaluđerović je preko aplikacije SKY ECC savetovao Kašćelanu da se tela Hodžića i Spahića spale automobilskim gumama i da, radi uklanjanja bioloških tragova, sipaju kiselinu i dimer u unutrašnjost njihovog vozila u kojima su prevouzili tela.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike