Belivukovim dilerima nastavljeno suđenje: Lusiferova grupa čeka transkripte prisluškivanih razgovora

29.09.2023

13:20

0

Nastavljeno suđenje Belivukovim dilerima, jedan pušten u kućni pritvor

Belivukovim dilerima nastavljeno suđenje: Lusiferova grupa čeka transkripte prisluškivanih razgovora
Marko Miljković i Veljko Belivuk - Copyright 24sedam/E-Stock Miloš Rafailović

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je iznošenjem primedbi odbrane nastavljeno suđenje grupi osumnjičenih za preprodaju droge u Beogradu, a koja se dovodi u vezu sa Veljkom Belivukom.

Na današnjem suđenju branioci su predali primedbe na policijske izveštaje, tačnije na policijsko praćenje optuženih. Branilac optuženog Marka Trajkovića je predložio sudu da njegovom branjeniku pritvor zameni blažom merom, što je sud usvojio i dodelio mu nanogicu.

Slede transkripti razgovora

Na sledećem suđenju, koje je zakazano za 19. oktobar, trebalo bi da se prikažu trankripti komunikacije među optuženima. Svi optuženi su na početku suđenja negirali da su pripadnici grupe, neki su priznali da su drogu prodavali kao pojedinci.

Optužnica je podignuta protiv 18 osoba, za koje se sumnja da je organizovao Lazar Marinković, a čiji su pripadnici Marko Trajković, Veljko Ogurlić, Stefan Simić, Uroš Bulajić, Marko Prlja, Aleksandar Krstić, Luka Gemaljević, Aleksa Košutić, Borislav Marmut, Predrag Vučković, Luka Ostojić, Luka Mumović, Stefan Milanović, Nikola Filipović, Vasilije Nikolovski, Aleksa Vasić i Marko Vokić.

Na jednom od suđenja Belivukoj grupi, okrivljeni-saradnik Nikola Spasojević je pomenuo Marinkovića čiji je nadimak Lucifer, navodeći da mu je nosio drogu koju je Marinković dalje prodavao.

Ekipa sa Karaburme

Okrivljenima je na teret stavljeno krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a Marinkoviću i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Sumnja se da je ova grupa, odnosno organizator, pripadnici, više maloletnika i više N. N. osoba, delovala od početka jula 2021. godine do 29. marta prošle na teritoriji Beograda, u cilju vršenja krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Droga za splavove

Sumnja se da su oni preprodavali kokain, heroin, marihuanu i amfetamin, čime su ostvarili znatnu protivpravnu imovinsku korist. Pripadnici grupe su drogu prodavali u naselju Karaburma, u Beogradu, na splavovima "Port" i "Fristajler", kao i u klubu "Kasina", a opojnu drogu su dostavljali i na adrese kupaca uživaoca.

Tužilaštvo je tada predložilo produženje pritvora za 15 okrivljenih, dok je jedan u pritvoru nakon što je protiv njega ranije podneta optužnica, a dvojici okrivljenih je ukinut pritvor.

Pripadnici ove kriminalne grupe uhapšeni su 29. marta prošle godine, dok su trojica osumnjičenih već bila u pritvoru u trenutku hapšenja. Oni se dovode se u vezu sa poslovima i preprodajom droge kao deo grupe Belivuka i Marka Miljkovića koji su u pritvoru, i protiv njihove grupe se vodi sudski postupak zbog najtežih krivičnih dela, među kojima je i sedam ubistava.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike