"Ne znam da li je skot ili nije, ali znam da je Mihajlović živ": Miljković tvrdi da prva žrtva Belivukovog klana nije mrtva!

21.09.2023

16:05

0

Veljko Belivuk na kraju iznošenja svojih primedbi rekao "Prijatno, sve najbolje vam Želim" kad mu je rečeno da se vrati na mesto

"Ne znam da li je skot ili nije, ali znam da je Mihajlović živ": Miljković tvrdi da prva žrtva Belivukovog klana nije mrtva!
Marko Miljković - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević/E-Stock

Na suđenju Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i njihovoj organizovanoj kriminalnoj grupi danas je svedočila Aleksandra Živković, supruga Radoja Živkovića zvanog Žuti, koji je u pritvoru u Turskoj zbog učešća u ubistvu Jovana Vukotića, vođe "škaljarskog klana". Posle njenog svedočenja, usledile su primedbe avokata na iskaze do sada saslušanih svedoka u postupku.

Za reč se javio Marko MIljković koji je doveden u sudnicu u pratnji petorice stražara.

Miljković: Krenuću prvo sa primedbama svedoka Ivana Zajelca, koji je rekao da ga je zvao neko i predstavio se kao Marko Miljković. Svako može da zove i da se predstavi kao Marko Miljković. Onda, svedok ne zna ni kome je dao auto, ni ko ga je vratio. Njegov iskaz je u moju korist da ja nisam uzeo taj auto - rekao je on i prešao na iskaz majke Gorana Mihajlovića.

Miljković: Što se tiče Sanje Mihajlović, iz njenog iskaza ispada da je sve čula od Nuždića. Ona je izričito rekla da je Nuždić dao "komad trave", mi vidimo da je Goran Mihajlović lice koje je rano počelo da beži i da se skriva, da je nestajao na godinu i po dana, prevario Albance, pljačkao sa Crnogorcima. Ne stoji, za mene najvažnije, ni da je ubijen 1. aprila kako su rekli svedoci saradnici jer je Nuždić rekao da mu je posle tog datuma poslao tablicu koju je samo on znao. Sanja MIhajlović je na zapisniku rekla da Goran nije znao šta imaju na šteku i da je Nuždiću to bilo čudno, a Nuždić je sam rekao da mu ništa nije bilo čudno, da su više puta tako sklanjali drogu.

Miljković: Sanja Mihajlović nam je rekla da njegov auto nije veštačen, a Nuždić je rekao da je veštačen i da je nađen pištolj CZ-99 za koji nije imao dozvolu. Majka kaže da je auto isplaćen a ne zna kako, a Nuždić kaže da je isplaćen sa dva kilograma heroina. Sanja Mihajlović je rekla da je važio u tom svetu za poštenog i da nikome nije ostao dužan, a ovde smo od Nuždića čuli da je prevario Albance. Ona je rekla da joj je Nuždić rekao da je otišao da se nađe sa Ninom Šuntićem, a Nuždić je ovde rekao da ne zna s kim je otišao da se nađe što znači da to nije mogao da joj kaže, odnosno da ona laže. Čuli smo ovde i da je prisiljavao ovog momka Nuždića da radi za njega, da prodaje travu. Znači, ne stoji ono što je majka govorila da je prepošten i da bi bio "živ da je skot". Ja ne znam da li je skot ili nije, ali znam da je živ.

24sedam/ Goran Sivački
Goran Mihajlović

On je potom nastavio da detaljno analizira iskaz koji je pred sudom dala majka pokojnog Gorana Mihajlovića.

- Ispada da Nuždić s kojim je radio Goran Mihajlović ne zna gde je on nabavio mašinu za tabletiranje, ali majka s kojom nije razgovarao zna. Evo i da je tako, ja vas pitam, šta će nama pokvarena mašina koja može da se kupi na aliexpresu i koja ničemu ne služi. Ona brani sina, skandal. Želim da se sasluša i taj Dimče Kimov, koji je zanimljiv, on je posle nestanka pao sa drogom i oružjem, pa da vidimo šta zna - izjavio je Miljković i potom nastavio sa iskazom svedoka Aleksandra Nuždića.

Miljković je nastavio da iznosi primedbe, a sada se osvrnuo na iskaz svedoka Aleksandra Nuždića.

- Ovde nismo čuli da je on sumnjao uopšte, a majka Sanja Mihajlović je rekla da je odmah posumnjala. On je ovde pričao o tome da je prodavao drogu za patike. Čuli smo da Mihajlović uopšte nije imao kontakt sa majkom nego sa ocem, da oca ovde pitamo da li nešto zna i kada su se čuli. Ne, nego je došla ovde majka da priča priče koje je pročitala u novinama - rekao je Miljković i pozdravio što je veće odlučilo da veštači oštećenog I. S.

Miljković: Mi smo se smejali njemu, zato što smo mislili da je normalan. Ali ako ga proglase ludim, nećemo da se smejemo više ludom čoveku.

Sudija: Mlljkoviću, molim vas.

Za govornicu je izašao tada Veljko Belivuk.

Belivuk: Od Nuždića smo čuli oko mašine, nešto se boja ne slaže, rekao je da ima dva kraka a ima više od dva kraka. Onda definitivno to nije ta mašina. Nuždić je rekao da je veče pre nestanka stigla veća količina trave, a potom kada objašnjava šta je sve predao po nalogu Mihajlovića kaže da je spakovao nama 30 kila. Ne nama, nego Goranu Mihajloviću. Videli ste, nisam hteo ni da ga pitam, on je mučena duša. Sudija, sva naša saznanja su se ispostavila kao tačna. Imamo saznanja da je nalog da se predmet završi do izbora i da se "Skaj" prihvati.

Sudija: Vratite se na mesto!

Belivuk: Čekajte, nisam završio. Setite se, Nuždića ste dva puta pitali zašto nije rekao za tablicu u tužilaštvu, a kada je Lalić radio isto tokom svedočenja, rekli ste mi "nakandno se setio". Prijatno, sve najbolje vam želim.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike