Svedoči vlasnica kuće užasa i žena Zvicerovog rođaka: Nastavlja se suđenje Belivukovom klanu

21.09.2023

14:00

0

Aleksandra Živković, vlasnica kuće u Surduku, danas svedoči na suđenju klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića

Svedoči vlasnica kuće užasa  i žena Zvicerovog rođaka: Nastavlja se suđenje Belivukovom klanu
Radoje Živković, Goran Mihajlović i kuća u Surduku - Copyright 24sedam/Goran Sivački/Printcreen/ sozcu.com.tr

Rođaka vođe vođe "kavačkog" klana Aleksandra Živković (33), inače i bivša supruga "kavčanina" Radoja Živkovića uhapšenog u Istanbulu zbog ubistva Jovana Vukotića, danas bi trebalo da svedoči na suđenju klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Ona će biti u Specijalnom sudu jer je njena kuća u Surduku, u kojoj su pripadnici klana spalili telo prve žrtve Gorana Mihajlovića u aprilu 2019. Ključ od vikendice, inače, imao i njen suprug Radoje.

Mihajlović je, prema optužnici, namamljen u kuću u Ritopeku, u kojoj je otrovan nepoznatom supstancom, a potom kamionom prebačen u Surduk, gde je u dvorištu vikendice Aleksandre Živković spaljen na lomači od guma.

Tokom istrage, Aleksandra Živković je izjavila da je vlasnica kuće, ali da je ključ osim njene porodice imao i Radoje Živković-Žuti. Ona je ispričala da je u kuću odlazio najčešće njen otac, i to povremeno vikendom, ali da tamo niko ne živi već im je to vikendica.

- Ključ od te kuće ima i moj bivši muž Radoje Živković. Podnela sam zahtev za razvod u decembru 2015. i postupak se nije završio, pošto njega nikada nema - rekla je na saslušanju.

Kako je Živković tada opisala kuća u Surduku je na samoj litici iznad Dunav, a na pitanje tužioca da li je u kontaktu sa Živkovićem ona je odgovorila:

- Nisam, hvala bogu!

Ona će danas odgovarati na pitanja tužilaca, sudskog veća, ali i pripadnika klana koji su bili jako bliski sa njenim suprugom, koji je i kum Veljka Belivuka.

Živković je uhapšen 16. septembra u Turskoj zbog sumnje da je organizovao ubistvo Jovana Vukotića u Istanbulu, koje je plaćeno 1,5 miliona evra. Kod sebe je, kako je saopštila turska policija, imao falsifikovana ukrajinska, dokumenta BiH i Švajcarske.

Osim sa ubistvom Vukotića, Živković se navodno dovodi i u vezu sa likvidacijama vođa "škaljaraca" na Krfu i u Atini. U tim ubistvima učestvovali su i pripadnici Belivukovog klana.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike