Otkrivamo koga je majka prve žrtve Belivukovog klana prozvala u sudnici: Začudila se što nisu optuženi!

03.09.2023

20:45

0

Nino Šuntić dugovao Goranu Mihajloviću 70.000 evra, a Filip Golubović lažirao svoju otmicu i davao mito inspektoru SBPOK

Otkrivamo koga je majka prve žrtve Belivukovog klana prozvala u sudnici: Začudila se što nisu optuženi!
Majka Gorana Mihajlovića prozvala u sudnici Nina Šuntića i Filipa Golubovića - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović/Goran Sivački Printscreen Youtube Slavija info

Sanja Mihajlović, majka Gorana Mihajlovića iz Resnika, koji se vodi kao prva žrtva klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, javno je u sudnici pitala zašto među optuženima za otmicu i ubistvo njenog sina nisu i Nino Šuntić i Filip Golubović. Mihajlović je, da podsetimo, nestao 1. aprila 2019. godine kada je krenuo da se vidi upravo sa njima dvojicom. 

- Sudbina mog sina otkrivena je tek dve godine kasnije. Ni dan danas mi nije jasno zašto su njih dvojica izopšteni iz ove grupe ako su Gorana odvezli i predali u ruke onima koji su ga ubili, ili ako su znali da će biti ubijen. Oni na žalost nisu na optuženičkoj klupi, a sigurna sam da su imali veze sa tim - rekla je u svom svedočenju Sanja Mihajlović.

Printscreen Youtube Slavija info
Sanja Mihajlović

A ko su zapravo Nino Šuntić i Filip Golubović? O Šuntiću se ne zna mnogo. Poznato je jedino da je Goranu Mihajloviću dugovao veliku sumu novca. Reč je navodno o dugu od 70.000 evra. 

Sa druge strane, o Filipu Goluboviću više puta je pisano u medijskim hronikama.

Filip Golubović iz Berana, koji je bivšem inspektoru SBPOK Božidaru Stoliću navodno davao 500 evra da ga obaveštava o istrazi protiv klana Veljka Belivuka, istakao se u javnosti 21. avgusta 2021. godine kada je inscenirao sopstvenu otmicu da bi se sakrio od pravih otmičara kojima duguje novac.

Scenario lažne otmice

Ulogu kidnapera u toj krimi-drami u novobeogradskom Bulevaru Zorana Đinđića imali su njegov rođak Miloš Golubović i saradnici Filip Cvetanović i Aleksandar Jovanović. Miloš Golubović je uhapšen u Novom Sadu, dok su Jovanoviću i Cvetanoviću lisice stavljene u Borči, u stanu u kojem su bili sa navodnom žrtvom otmice.

MUP Srbije
Snimak inscenirane otmice Filipa Golubovića

Pre nego što se saznalo da je čitav slučaj dobro izrežiran, javnost je bila obaveštena da su trojica otmičara Golubovića na silu uvukla u automobil "smart“, posle čega su ga odvezli u stan u Borči i mučili ga. Govorilo se da su planirali da od njegove porodice i prijatelja traže otkup od 150.000 evra, a kao mozak operacije označen je upravo njegov rođak Miloš. 

"Kidnapovani" Golubović, međutim, kasnije je na saslušanju otkrio da je ipak sve bila nameštaljka.

- Miloš je moj rođak, a Filipa Cvetanovića poznajem pet godina. Nisu me oteli, već su me sklonili u jedan stan u Borči da me neki ljudi koji smatraju da im dugujem novac, ne bi pronašli dok se situacija ne reši. U tom stanu proveo sam tri i po dana. Lično sam od njih tražio da mi nađu bezbedno mesto. Uglavnom sam bio sam, a oni su dolazili da me obilaze. Ključ je uvek bio u bravi i mogao sam da izađem, ali sam to radio samo kada sam hteo da zapalim cigaretu - navodno je rekao Golubović na saslušanju na kom su Miloš Golubović i ostali akteri lažne otmice negirali krivicu.  

Mito za inspektora Stolića

Apelacioni sud u Beogradu, da podsetimo, nedavno je ukinuo presudu kojom je bivši inspektor SBPOK-a Božidar Stolić bio osuđen na dve godine zatvora i meru zabrane rada u MUP-u u trajanju od pet godina, a Filip Golubović na kaznu od godinu i dva meseca zatvora i naložio novo suđenje.

Stolića optužnica tereti da je upravo preko Filipa Golubovića obaveštavao klan Veljka Belivuka o istragama koje se protiv njih vode. Prema optužnici, to je radio od februara 2020. do 6. februara 2021, iskorišcavanjem svog službenog položaja i ovlašcenja i tako sebi pribavio imovinsku korist u iznosu od 500 evra. Na to ga je podstrekavao Golubović.

Božidar Stolić i Golubović upoznali su se navodno u februaru 2020. godine u kafiću u Novom Beogradu, kada su razmenili brojeve telefona i započeli saradnju. Golubović, inače, novo suđenje za podmićivanje Stolića čeka radeći kao dostavljač hrane za jednu beogradsku firmu jer se brani sa slobode. 

Prema pisanju pojedinih medija, Filip Golubović je brat od strica Željka Golubovića, koga su bezbednosne službe u Crnoj Gori označile kao osobu blisku "kavačkom klanu", pogotovo vođi  Radoju Zviceru, koji je u bekstvu. Željkov advokat Ivan Miletić, međutim, nakon inscenirane otmice u Novom Beogradu demantovao je te navode.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike