Počeo je rat do istrebljenja! Snajperski metak Muši u srce još broji žrtve (FOTO)

16.09.2023

08:00

0

Autor: 24sedam

Snajperski metak je ispaljen Baraninu pravo u srce i rat je mogao da počne!

Počeo je rat do istrebljenja! Snajperski metak Muši u srce još broji žrtve (FOTO)
Copyright Printscreen/YouTube/Bar info TV/Profimedia

Osvetnički sukob barskih porodica Osmanagić i Đurović i ulazi u desetu godinu. Prvi su na listi saradnika "kavačkog" klana, a drugi su uz "škaljarce".

Ove dve barske porodice, vezane i za srpske kriminalne grupe, posebno za ekipu Luke Bojovića, bile su u klanovskom sukobu a onda je 16. septembra 2014. godine ubijen vođa barskog kriminalnog klana Armin Muša Osmanagić. Usred bela dana, dok je sedeo ispred svog kafea "Savoja" u centru Bara, snajperista ga je pogodio u srce. Isti metak ranio je i konobara Zorana Macavaru. 

Printscreen/YouTube/Bar info TV
U sačekuši ubijen Jovan Klisić

Dva sata kasnije, policija je pronašla zapaljen automobil "reno megan“, ljubljanskih tablica, u barskom naselju Donje polje. U spaljenom vozilo pronađena je i puška iz koje je pucano. Dok su policajci pregledali "megana", Osmanagićevi momci su zapucali na Đurovićevu ekipu ispred njihovog kafića "La eskvina". 

Oni su od prvog trena znali ko je povukao oroz na snajperu. Tako je i krenuo krvavi osvetnički niz i to na klan koji je Jovan Đurović, preuzeo posle smrti dalekopoznatijeg brata Luke poginulog 2013. godine u misterioznoj saobraćajnoj nesreći. S druge strane, Adnan Osmanagić preuzeo je liderstvo grupe na čijem čelu je bio njegov brat Armin Muša Osmanagić.

Adnan je, potom, organizovao da se 2016. godine u jednom grobu na groblju u Baru, u blizini grobnice Luke Đurovića, postavi eksploziv. Cilj je bio da likvidiraju Jovana Đurovića. Bomba je eksplodirala ali žrtava nije bilo. Adnan Osmanagić je od tada u bekstvu, a policija je uhapsila bombaše: Darka Milića i Eldana Nurkovića iz Bara, Đorđa Cicmila iz Budve i Enzana Cirikovića sa Kosova. Uz Adnana na poternici je i Almir Jahović iz Bara.

Printscreen/YouTube/Pobjeda
Armin Muša Osmanagić

U Baru je ponovo bio na meti i 2017. godine. Kako se sumnja, metak ispaljen iz automobila u pokretu bio je namenjen Jovanu ali je pogodio njegovog prijatelja Dejana Borovića sa kojim je sedeo.

U avgustu 2018. godine bila je spremna nova smrtonosna naprava. Bomba je postavljena pod Đurovićev motor. Ali, nije eksplodira. Specijalno tužlaštvo je u optužnici navelo da je Osmanagić za ubistvo Đurovića Pećancu Enzanu Cirikoviću obećao 20.000 evra i “audi A8”. Osim Cirikovića i Osmanagića optuženi su i Almir Jahović, Mirza i Eldar.

Sledeći napad se dogodio 23. oktobra 2019. godine u piceriji u Amsterdamu. Jovan Đurović je ranjen, ali je ubijen vlasnik picerije i njegov drug Goran Savić. Sud u Amsterdamu osudio je na ukupno 60 godina zatvora dvojicu optuženih za ovaj napad. 

Printscreen/YouTube/Bar info TV
Automobil korišćen u likvidaciju na barskoj ulici

Posle napada u Amsterdamu usledio je brzi odgovor. Sumnja su krajem oktobra 2019. u Baru, po izlasku iz "Savoja" koji je u vlasništvu Osmanagića, ubijen Jovan Klisić i teško ranjen njegov prijatelj Velizar Gardašević. Na njih je pucano kada su krenuli ka Klisićevom “audiju”.

Nakon ovih, sumnja se da je Đurović još jednom bio na meti, kada je njegovu likvidaciju osujetilo hapšenje Marka Pavićevića i Vuka Orlandića. Oni su uhvaćeni dok su zatamnjivali stakla na vozilu koje je, kako se sumnja, trebalo da bude korišćeno u likvidaciji.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike