Rat u šabačkom podzemlju: Tinejdžerka slučajna žrtva sačekuše

15.09.2023

08:00

1

Autor: 24sedam

Tinejdžerka nevina žrtva sačekuše

Rat u šabačkom podzemlju: Tinejdžerka slučajna žrtva sačekuše
Ilustracija - Copyright Profimedia

U krvavoj spirali obračuna dva šabačka kriminala klana prva nevina žrtva pala je 2002. godine. Šapčanka Danijela Nedić (19) izrešetana je rafalima iz "kalašnjikova" u ratu grupe Nebojše Suvajdžića Neleta sa suparnicima koje je predvodio Uglješa Aranitović Ugo.

Prava meta napada bio je Suvajdžić, koji je prošao sa teškim povredama. Tog 14. septembra Suvajdžić i Danijela su bili u crnom automobilu "mercedes". Oko 1.10 časova parkirali su se ispred Izviđačkog doma u centru grada. Onda je iz nedovršene zgrade doma izleteo maskirani napadač naoružan automatskom puškom. Odjeknuli su rafali...

Pucao je kroz šoferšajbnu i desni prozor. Danijela je sa više hitaca pogođena u glavu, dok je Suvajdžić zadobio prostrelnu ranu leve strane grudi.

Printscreen/YouTube/6abc Philadelphia
 

 

Kao organizatora napada Suvajdžić je prozivao Aranitovića. U novembru 2002. godine zbog ovog dela bio je uhapšen R. M. (28), zvani Crnogorac. On je, međutim, posle tri meseca pušten, a istraga je obustavljena.

Policija je događaj dovela u vezu sa sukobom u diskoteci "Div" koji je bio "okidač" svih kasnijih krvavih dešavanja na šabačkom asfaltu. Sukob se dogodio 31. marta 2002. godine, kada su se u koštac uhvatili Suvajdžić i Aranitović a sve zbog 600.000 maraka. Istraga o ovom sukobu bila je u fijoci Opštinskog suda u Šapcu sve do 2006. godine.

U istoj spirali zločina, u maju 2002. godine, dok je izlazio iz Opštinskog suda u Šapcu, ubijen je Dejan Ignjatović Ciklon (23). Pred svojom zgradom u naselju Trkalište, u oktobru 2003, likvidiran je Neletov mlađi brat Dragan Suvajdžić (37), zvani Čkilja. Nedaleko od kuće u kojoj je živeo ubijen je Predrag Živanović (23). Izvršioci su i do danas ostali nepoznati.

Uglješa Aranitović Ugo, kum Sretena Jocića poznatog kao Joca Amsterdam, ubijen je 19. avgusta 2008. u centru Beograda u Lominoj ulici u Beogradu. Kada je "pežoom 407" krenuo niz ulicu, ubice su se munjevito isparkirale i preprečile mu put. Ubica je izleteo iz kola, prišao "pežou" s leve strane i iz automata ispalio 30 hitaca. Šapčanina je pogodilo osam metaka.

Njegov suparnik Suvajdžić se povukao.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike