Sa njegovom likvidacijom počeo rat do istrebljenja: Goran Radoman (37) ubijen pre šest godina u podzemnoj garaži

23.02.2021

19:30 >> 12:25

0

U gradu Valensiji je krajem 2014. nestalo 300 kilograma kokaina iz jednog stana, a crnogorski kriminalci su upravo Radomana označili kao odgovornog za nestanak

Sa njegovom likvidacijom počeo rat do istrebljenja: Goran Radoman (37) ubijen pre šest godina u podzemnoj garaži
Copyright Goran Radoman izrešetan na Novom Beogradu Foto: Printscreen

Rat između „škaljaraca“ i „kavčana“ odneo je više od 40 žrtava, a sve je počelo ubistvom Cetinjanina Gorana Radomana (37) na Novom Beogradu. Napadač je onesposobio nadzorne kamere i čekao svoju metu kod lifta podzemne garaže, a zatim je u nju sasuo čak 25 metaka.

Način na koji je Radoman ubijen predstavlja neku vrstu „potpisa“ suprotstavljenog „kavačkog klana“, jer su mnoge osobe bliske „škaljarskom klanu“ ubijene na identični način u podzemnim garažama.

Goran Radoman je brutalno ubijen 20. februara 2015. u Ulici Jurija Gagarina na Novom Beogradu. Njegova likvidacija označila je početak rata između „škaljaraca“ i „kavčana“, koji su do tada činili jedan klan.

Radoman se svojim blindiranim BMV uparkirao u garažu, a zatim se uputio ka liftu zgrade. Međutim, iz senke ga je vrebao napadač, koji je u njega ispalio rafal iz automata i na mestu ga usmrtio.

Goran Radoman izrešetan na Novom Beogradu Foto: Printscreen Youtube

Prema ranijem pisanju medija, napadač je najpre onesposobio kamere koje su pokrivale deo garaže gde je bilo Radomanovo parking-mesto. To ukazuje da je reč o delu profesionalca koji je pratio žrtvu duže vreme i „beležio“ njene navike.

– U šoku smo! Celu noć je ovde bila policija. Nismo poznavali tog čoveka. On je živeo u penthausu, a u tom stanu su se često smenjivali stanari. Kad god smo zvonili na njihov interfon, niko nam nije otvarao. Za tog čoveka sam čula samo preko posrednika – ispričala je tada predsednica kućnog saveta za medije.

Pročitajte još:

U tom trenutku nikom nije bilo jasno da je njegova likvidacija početak krvavog rata do istrebljenja.

Kako smo ranije pisali, njega su pratile mnoge službe zbog sumnje da je krijumčario kokain iz Južne Amerike u Evropu, međutim, „presudila“ mu je upravo droga iz Španije.

U gradu Valensiji je krajem 2014. nestalo 300 kilograma kokaina iz jednog stana, a crnogorski kriminalci su upravo Radomana označili kao odgovornog za nestanak droge. Posle nekoliko meseci, on je ubijen.

Kako se tada pisalo, stan iz kojeg je droga nestala pripadao je Goranu Radomanu, koji se u tom trenutku nalazio u pritvoru na Kubi zbog saobraćajke. Iza rešetaka se nije dugo zadržao. Međutim, kada se Radoman vratio u Španiju, droga je nestala. Kako se pričalo u krugovima u podzemlju, jedan od pripadnika klana uzeo je kokain da bi naplatio to što se o njemu za vreme dok je bio u zatvoru nisu brinuli onako kako je smatrao da treba. I to je bila tačka bez povratka.

Jedinstveni „kotorski klan“ se deli na kavački i škaljarski klan.

Tanjug

Neki su čak tvrdili da je Radoman navodno bio blizak prijatelj sa Darkom Šarićem, međutim, dok je bio u pritvoru za medije je prokomentarisao da ne zna za Radomana.

– Nikad nisam čuo za tog čoveka niti sam ga video – poručio je tada Šarić.

Radoman se nekoliko meseci pre ubistva preselio se s porodicom u Beograd. Navodno je njegov penthaus bio ograđen metalnim rešetkama, a automobil mu je bio blindiran, zbog čega su mnogi mislili da se plašio za bezbednost sebe i svoje porodice.

Ubice se „brčkaju“ u Španiji?

Pet godina je prošlo a da se ništa nije saznalo o naručiocima i počiniocima ubistva Gorana Radomana. Međutim, kao bomba je prošle godine odjeknula nezvanična informacija da je istraga došla do više imena osumnjičenih za tu likvidaciju.
– Istraga je za ovo vreme došla do imena više osoba koje se sumnjiče da su učestvovale u ubistvu, a za koje se sumnja da pripadaju „kavačkom klanu“. Međutim, od početka niko od njih nije dostupan srpskim organima – navodili su izvori, i dodali da se određeni broj osumnjičenih nalazi u mediteranskim zemljama, a da je najveća šansa da je reč upravo o Španiji.
– Sumnja se da se osumnjičeni kriju po Španiji, međutim, niko od njih do sada nije uhapšen u toj zemlji – tvrdili su izvori bliski istrazi.
Za sve ovo vreme, istražni organi su pre nekoliko godina objavili da je za jednom osobom raspisana međunarodna poternica, međutim, zasada ona nije uhapšena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike