PONOVO BUKTI RAT KLANOVA Ko je na čelu "kavčana"? Najistaknutiji članovi pohapšeni, vođe u pritvoru i bekstvu, a "škaljarci" opet nestaju

19.06.2022

19:15

0

Šakovića povezivali sa ubistvom Saleta Mutavog i dva "kavčanina" u Kotoru

PONOVO BUKTI RAT KLANOVA Ko je na čelu "kavčana"? Najistaknutiji članovi pohapšeni, vođe u pritvoru i bekstvu, a "škaljarci" opet nestaju
Kavački klan - Copyright Foto: Pixabay/Profimedia/MUP Crne Gore/IN4S/Printscreen

Milić Minja Šaković, visokopozicionirani član "škaljaraca" likvidiran je u petak uveče u Budvi, kada je na njega ispaljeno osam metaka u Starom gradu. A kako se pretpostavlja njegovo ubistvo može se pripisati ratu zavađenih kotorskih klanova koji bukti od 2010. godine. Međutim, ova likvidacija je prva u nastavku ovog sukova otkad je jedan vođa kavačkog klana, Slobodan Kašćelan, u pritvoru, a drugi, Radoje Zvicer, u bekstvu.

Isto tako, glavni operativci "kavčana", klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, su iza rešetaka još od 4. februara 2021. godine. Oni su, kako se sumnja, svoje likvidacije izvršavali najviše u matičnoj državi Srbiji, ali najverovatnije i u Crnoj Gori i Grčkoj.

Ubistvo Šakovića je nezvanično odmah pripisano "kavčanima", ali se još ne može utvrditi da li je neko preuzeo ulogu Kašćelana i Zvicera i sada poravnava njihove račune ili oni deluju iz daleka i kotorskog pritvora. 

Naime, ubica u belom, nakon što je ispalio osam metaka u Milića Minju Šakovića u Budvi, uspeo je da pobegne u pravcu hotela "Morgan". Ipak, kad je Šaković ranjen nastala je opšta panika, što je ubici pomoglo da pobegne, a u poteru za njim krenuo je policajac koji je bio van dužnosti u tom momentu, ali je bio u blizini mesta zločina.

Policajac je, prema kazivanju očevidaca, izdao naredbu ubici da stane ili će pucati, ali nije mogao da upotrebi oružje, jer bi ugrozio živote građana koji su panično bežalii.

Na saslušanju u policiji prijatelji sa kojima je Podgoričanin sedeo u restoranu rekli su da su primetili sumnjivog muškarca koji je prvi put prošao pored njih i da su upozorili Šakovića na njega, ali je on nastavio mirno da jede.

Nakon toga ubica se ponovo pojavio i krenuo ka njihovom stolu, na šta su prijatelji ubijenog rekli: "Ovaj je sumnjiv, pogledaj ga!". Nakon što je prišao stolu, ispalio mu je tri metka u glavu, a kada je Šakovićj pao na pločnik ispalio je još pet metaka u njega.

Printscreen/YouTube/Vijesti online
Milić Minja Šaković

Kako se navodi, egzekutor se spotakao nedaleko od ulaza u hotel "Mogren" i inspektori su na tom mestu pronašli otiske. Nešto dalje pronašli su i belu košulju i kačket koje je nosio.

Međutim, njegova neopreznost ovoga puta je bila neočekivana jer nije prvi put da je na njega planiran i pokušan napad. Zbog višegodišnjeg rata "škaljarskog" i "kavačkog" klana Šaković je bio veoma oprezan. Retko je izlazio iz kuće, a koristio je samo blindirani automobil i kretao se samo u pratnji obezbeđenja.

Ono što još više budi sumnje da je rat kotorskih klanova nastavljen, jeste činjenica da je beogradska policija tragala je za Šakovićem zbog sumnje da je čestvovao u likvidaciji vođe navijača Partizana, Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi koji je ubijen, 13. oktobra 2016. godine i koji se sarađivao sa Zvicerom, a bio je i najbolji prijatelj Veljka Belivuka koji je saradnju sa "kavčanima" i nastavio. Ni tu nije kraj.

Printscreen/Youtube
Aleksandar Stanović Sale Mutavi i Veljko Belivuk Velja Nevolja

Šaković je imao opširan dosije, a hapšen je i 2019. godine u Podgorici zbog sumnje da je 27. marta 2016. u Kotoru pokušao da ubije dvojicu članova kavačkog kriminalnog klana. Iz Uprave policije tada su saopštili da su osumnjičeni za pokušaj ubistva i navodne vođe škaljaraca Jovan Vukotić i kasnije ubijeni Igor Dedović. Ali Šaković je izjavio da u noći kada je pucano na Vojina Stupara i Miloša Radonjića nije bio u Kotoru.

Međutim, prema tužilačkom aktu pištolj je prvi potegao i zapucao Vukotić, nakon čega su, u trenutku kada su Stupar i Radonjić izašli iz vozila i krenuli da beže, iz “BMW-a” izašli Dedović i Šaković “koji su držali pištolje NN marke, kalibra 7,65, nakon čega su sva trojica ispalili više projektila u pravcu oštećenih”.

Zvicer upravlja sa Kosova?

Radoje Zvicer je poslednji put, navodno, lociran u Brazilu. Preko Bosne i Hercegovine napustio je navodno Balkan, a potom mu je, kako se sumnja, do Južne Amerike jedina stanica bila Španija. Pojedini mediji objavili su i da je Zvicer bio lociran u Parizu.

Uprkos medijskih nagađanjima da se vođa "kavčana" krije na drugom kraju planete, postoje indicije da se on skriva na Kosmetu. Pa njemu, a ni Kašćelanu organizacija likvidacije "škaljarca" ne bi trebalo da pretstavlja problem, ali ni to da sva ovlašćenja prebace na trećeg "čoveka od poverenja".

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike