Devojka za ruletom povukla oroz: "Beretka" ubijen u kazinu, a njegova smrt pokrenula lanac osvete

09.09.2023

08:00

0

Autor: 24sedam

Kako su povezana dva ubistva u beogradskom hotelu i ispred budvanskog

Devojka za ruletom povukla oroz: "Beretka" ubijen u kazinu, a njegova smrt pokrenula lanac osvete
poker aparati profimedia-0312433789 - Copyright Profimedia

U kazinu hotela "Jugoslavija" na Novom Beogradu ubijen je Stanko Petrušić, jedan od šefova obezbeđenja "Dafiment banke". Hice u njega, u septembru 1993. godine, ispalio Boro Nedović iz Bijelog Polja.

Ovaj, naočigled redovan obračun među kriminalcima devedesetih u Beogradu, povukao je nogu. Tačnije, posle ovog ubistva obećana je osveta i ona je kasnije i učinjeno.

Nedović se prethodno sukobio prvi put sa Petrušićem kada je došao u "Dafiment banku" da podigne pare za svoju rođaku.

- Nije imao strpljenja da čeka u redu, pa je napravio scenu. Obezbeđenje, u kome je bio Petrušić, pretuklo ga je i izbacilo napolje. Nedovićev prijatelj Milenko Mandić Manda, koji je u januaru 2000. ubijen zajedno sa Željkom Ražnatovićem Arkanom u hotelu "Interkontinental", dao mu je pare da ode u Crnu Goru i da ostane tamo dok ne sanira povrede - otkrili su kasnije poznanici ovog rođenog Bijelopoljca.

Obračun u "Dafiment banci"

Stanko Petrušić je bio osumnjičen za učešće u obračunu obezbeđenja Dafine Milanović u kom je ubijen Vladimir Ilić Bulidža.  U obračunu telohranitelja gazdarice "Dafiment banke" u "Geneksovim" apartmanima u Beogradu Bulidža je ubijen a ranjeni su Podgoričanin Darko Davidović i Beograđanin Danilo Milovanović.

Kad se vratio u srpsku prestonicu odseo je u hotelu "Jugoslavija". U hotelskom kazinu su ga tolerisali, jer je bio gost. Čak su mu davali džabe dva žetona od po 100 maraka da igra.

Ali te večeri u kasinu je kao krupije radila Petrušićeva devojka. Nedović to nije znao. U trenutku kada je hteo da skine žeton, ona mu to nije dozvolila pa je polio viskijem. Odmah je pozvala Petrušića koji je stigao posle pola sata i uperio pištolj u Nedovića, koji je sedeo sa bratom i drugovima. I Nedović je izvadio pištolj i sa tri metka ubio Petrušića.

Potom je otišao u Ameriku i tamo se sklonio na nekoliko meseci. Kada se vratio, sa prijateljem je otišao u Budvu.

Printskrin/facebook
Boro Nedović

I onda je došla zora, 4. avgusta 1994. godine. Budvu je potresla strahovita eksplozija i planuo je veliki požar, koji je uništio 42 automobila na parkingu ispred ulaza u hotel "Avala". U ovoj razornoj eksploziji "folksvagen karada" ubijen je Nedović (27). 

Nedović je dugo živeo u Beogradu, čak se pojavio u kultnom filmu "Welcome to Dizeldorf" gde je na pitanje šta rade sa onima koji ih iznerviraju, rekao: 

- Bačimo ih u Savu!

Važio je za žestokog momka, za koga se vezuje učešće u raznim obračunima u srpskoj prestonici. Bio je prijatelj Dejana Marjanovića Šabana, "kralja Zvezdare". Ubrzo nakon Borove smrti, ubijen je i Šaban koji je javno govorio da ima saznanja o tome ko je ubio njegovog druga.

Raznesen eksplozivom razorne moći, Nedović je sa sobom poneo i sumnje ko bi mogao biti taj koji je daljinskim upravljačem aktivirao bombu ispod automobila. Iako nikada nije otkriven počinilac, sumnjalo se da je reč o osveti za smrt Stanka Petrušića.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike