Ubice iz Kolumbije izludele "kavčane": Koga su nišanili latino plaćenici

05.09.2023

11:22

0

Autor: 24sedam

Skaj prepiska tajnog agenta pokazuje šta su Kolumbijci radili u Crnoj Gori

Ubice iz Kolumbije izludele "kavčane": Koga su nišanili latino plaćenici
Copyright Printscreen / Youtube / MupCG

Dvojica državljana Kolumbije došla su u Crnu Goru da ubiju nekoga iz podgoričke ekipe "Grand" - Zorana Lazovića, bivšeg pomoćnika direktora Uprave policije, njegovog sina Petra, takođe policijskog službenika, ili vlasnika kompanije "Bemaks" Ranka Ubovića i Aca Mijajlovića.

Ovo zaključuje mlađi Lazović, dok u telefonskoj prepisci na zaštićenoj Skaj-aplikaciji, koju je Evropol dostavio crnogorskim istražnim organima, objašnjava kolegama i navodnom vođi "kavačkog klana" Radoju Zviceru ko su strani državljani, odakle su došli i ko ih je poslao.

I dok ga Zvicer ubeđuje da ih je prerano uhapsio i da je trebalo da pusti da vidi na koga će krenuti, Lazović, kako se navodi u prepisci, tvrdi drugačije:

- Da su nam izmakli, pa da nas ošegaju - poručuje Petar, na što mu Zvicer odgovara:

- Ne bi mogli ništa uraditi.

Podgoričanin Goran Brajović (28) i dvojica državljana Kolumbije - Aleksandro Kostana Kaso Hose (46) i Kaisedo Bandoj Huan David (32) uhapšeni su 2020. godine nakon što je Zvicer javio policajcima da su u državu "ušla dva mesara".

Lazović se pravda Zviceru i kolegi Ljubi Miloviću da će Kolumbijce ako ne progovore za 12 sati, izbaciti iz države.

- Noga u gu**cu - piše on, dok Zvicer poručuje da moraju da progovore, uz obrazloženje:

- To su jadovi.

Uhapšeni Kolumbijci, ipak, nisu "sarađivali" sa policijom dok neformalni šef Odseka za posebnu operativnu podršku u Upravi policije Petar Lazović nije počeo da ih "obrađuje". On se kolegama iz ekipe pohvalio kako će se odvijati ispitivanje:

- Kesa malo, šuma malo, reka malo, glogov kolac malo - šalje poruku u grupni čet Zviceru i sada odbeglom policajcu Ljubu Miloviću.

Lazović im prenosi i informacije kako "saslušavaju" uhapšene i to nakon što ih je policija pustila, ali i traži od Milovića da pošalje izvesnog Vuka iz njihove jedinice sa ključevima za lisice. Ekipu detaljno izveštava o toku policijske "obrade", šalje fotografije mučenja i podatke o tome što pričaju tokom torture koju sprovodi nad njima van službenih prostorija.

Nakon što je poslao fotografiju jednog od Kolumbijaca, Zvicer mu poručuje da ga "odere kao vola".

- Vidi cig..., on je doš*o da nas ubija. Oderi ga kao vola - piše navodni šef "kavčana" policajcu.

Potom se, porukama, iščuđava kako još niko od pripadnika organizovane kriminalne grupe "škaljarski klan" ne zna da su im vojnici uhapšeni.

- Čudno mi da niko od njih ne zna da su dignuti, mora da Risto spava.

Iako tvrdi da "zna sve" o namerama Kolumbijaca, Zvicer pita dvojicu policajaca: "Znamo li u koji grad su trebali" i od Lazovića dobija odgovor da je reč o Podgorici:

- Da deru na nas u štraftu. Evo videćeš da je to. Znamo. Podgorica. Rekao kolumbos. I da je trebao da ih čeka stan štek u PG...

Zvicer uči policajca i kako da otkrije ko je "prebacio" Kolumbijce, zaključivši da je to učinio onaj u čijoj kući su spavali.

Nakon toga se u razgovor uključuje odbegli policajac Ljubo Milović, koji je Zviceru i Lazoviću preneo što mu je, navodno, ispričao "škaljarac" Edmond Mustafa.

- Javio se Edmond, kaže četiri kacige tamne su prebačene za PG u pet jutros. To je za tebe bilo sigurno. Motorima negde da dođu i da rokaju - piše Milović i dodaje da će u Crnu Goru ući još plaćenih ubica, ali na regularnom graničnom prelazu.

Goran Brajović i dvojica državljana Kolumbije u avgustu prošle godine u podgoričkom Višem sudu osuđeni su ukupno na osam godina zatvora zbog članstva u kriminalnoj organizaciji koja je formirana radi izvršenja neodređenog broja teških krivičnih dela. Međutim, presudu je Apelacioni sud ukinuo i naložio ponovno odlučivanje. 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike