Šef Milove tajne policije i kum narko-klanovima: Pustio Belivuka da ubija po Crnoj Gori!

15.10.2021

11:12

0

"Inspektori drže na oku Belivuka i Miljkovića 24 sata"

Šef Milove tajne policije i kum narko-klanovima: Pustio Belivuka da ubija po Crnoj Gori!
milo-djukanovic zoran lazovic - Copyright Printscreen/YouTube

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović izjavio je danas da su naredbe policijskim funkcionerima da ukinu zabranu ulaska u Crnu Goru Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću stigle od Enisa Bakovića (bivšeg pomoćnika direktora Uprave policije) i Zorana Lazovića (bivšeg pomoćnika direktora Uprave policije), a da će SDT utvrditi koji od njih je naredbu izdao.

Abazović je dodao i da je čudno kako je SDT u rekordnom roku preuzeo taj predmet od kolega iz ODT, kada su se pomenuli ljudi koji su u prijateljskim i kumovskim odnosima sa glavnim specijalnim tužiocem Milivojem Katnićem.

Zoran Lazović ranije je izjavio da nema potrebe da se strahuje od prisustva državljana Srbije Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, i Marka Miljkovića jer ih inspektori tog sektora drže na oku 24 sata.

- Ako nisu neprijatelji Crne Gore, nema potrebe da od bilo koga strahujemo - rekao je Lazović u januaru.

Lazovićeve funkcije

Bivši šef Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala Zoran Lazović 1991. godine bio komandant diverzantske jedinice vojske na dubrovačkom ratištu, pa šef jedinica za specijalne zadatke i šef antiterorističke jedinice MUP Crne Gore. Lazović je jedno vreme bio šef ANB, odakle je i penzionisan, ali se onda na velika vrata vratio u Upravu policije kao pomoćnik direktora Veselina Veljovića.

Tako su se iz Crne Gore pojavile informacije da je avion i bekstvo Radoju Zviceru, vođi "kavačkog klana", organizovao upravo Veljović, u saradnji sa bliskim saradnikom Zoranom Lazovićem.

Printscreen/YouTube
 

Lazović je ove dužnosti razrešen u martu ove godine, a u junu mu je Odlukom Vlade Crne Gore dodeljena pratnja, iako više nije pripadnik Uprave policije.

On je smenjen sa funkcije, a mediji su spekulisali da je pružao zaštitu zloglasnim vođama klana tokom njihovog boravka u Crnoj Gori.

Lazović i kriminal

Nekoliko zvaničnika iz Srbije i Crne Gore govorilo je da je Zoran Lazović pravi šef crnogorskih kriminalnih klanova, odnosno osoba koja je u ime Mila Đukanovića upravljala najprljavijim kriminalnim poslovima u toj zemlji, ali i regionu.

Lazovićeva povezanost sa "kavčanima" spominje se i u zvaničnoj optužnici na kojoj se zajedno sa pripadnicima krimilanih klanova nalaze on i Milivoje Katnić.

Svedok saradnik predstavljen kao Jordan posle podizanje te optužnice je izjavio da je kod "škaljaraca" Lazović bio označen kao "opasan tip" koji radi za "kavčane". Zoran Lazović je i kao visoki operativac ANB označavan kao pripadnik "mojkovačkog klana".

Radoje Zvicer Printscreen
 

Važi za čoveka koji je crnogorskom predsedniku Milu Đukanoviću kadar od najvećeg poverenja i više puta mu je služio za određene specijalne zadatke.

Šamar Dušku Markoviću

Lazović je u periodu oko poslednjih parlamentarnih izbora u Crnog Gori išamarao tadašnjeg crnogorskog premijera Duška Markovića usred Skupštine Crne Gore, zbog susreta sa pokojnim mitropolitom Amfilohijem.

U javnost je, takođe, isplivao snimak na kojem se čuje kako Lazović govori sve najgore o Srpskoj pravoslavnoj crkvi, ali i njenim vernicima.

Duško Marković, Printscreen / Youtube / RTCG
 

Afere

Pored svih spekulisanja, ali i operativnih saznanja o povezanosti Zorana Lazovića sa kriminalnim klanovima, postoje i nerešene afere za koje se ponovo prstom upire u njega.

Poznato je da je Lazović išao u Zagreb da se obračuna sa novinarom Ivom Pukanićem zbog tekstova koje je objavljivao u listu "Nacional", ali ga je Hrvatska policija sprečila u toj nameri.

Lazovića nije zaobišla ni arefa oko ubistva Duška Jovanovića, urednika lista "Dan". Svi borbeni neistomišljenici Mila Đukanovića završili su pod misterioznim okolnostima, a Lazović nikada nije izostavljan iz kasnijih spekulacija.

Lazović je poznat i po tome što je prisustvovao svadbi Safeta Kalića koji je bio optužen za pranje novca stečenog prodajom droge i za šverc cigareta. Među zvanicama su pored Lazovića bili i Darko Šarić, Ljubiša Buha Čume i drugi pripadnici "zemunskog klana".

Foto: Youtube / Printscreen
 

Problematični sinovi takođe u bezbednosnim službama 

Sin Petar Lazović zaposlenik je crnogorske tajne službe, a pomogao je u saradnji sa Veselinom Veljovićem da se organizuje avion za Zvicera, upravo zbog njihove dugogodišnje bliske saradnje u policiji.

Mediji su ranije pisali da je upravo Lazovićev sin Petar u januaru 2020. godine skinuo zabranu ulaska u Crnu Goru Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, što znači da se i ranije znalo da su bili pod zaštitom ANB i policije

Zoranov drugi sin, Marko Lazović, službenik je Sektora kriminalističke policije Crne Gore, a široj javnosti je postao poznat kada je tukao navijača Crvene zvezde dok ga je drugi inspektor u civilu držao.

Kamere su zabeležile kako dvojica policajaca izvode navijača Zvezde s tribine tako što su mu ruke bile na leđima, a glava pognuta. Tada im je prišao Lazović, koji je navijača najpre udario pesnicom u stomak, a potom i u glavu. Policajci nisu hteli da spreče udaranje.

Ovaj incident dogodio se na košarkaškoj utakmici plej-ofa ABA lige koju su igrali Crvena zvezda i Budućnost.

Prema saznanjima našeg portala, Lazović se trenutno nalazi u svom selu, a sa njim je i obezbeđenje koje ga čuva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D.A.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike