Zvicerov bankar ostao bez imovine: Ovo je lista nekretnina, firmi i automobila zaplenjenih od Turčina!

22.08.2023

21:01

0

Ramazanu Keskinu odutzete akcije u tri velike firme, dva automobila marke "audi", maslinjak

Zvicerov bankar ostao bez imovine: Ovo je lista nekretnina, firmi i automobila zaplenjenih od Turčina!
Ilustracija - Copyright Printscreen/47news.ru/Profimedia

Saradnik Radoja Zvicera, državljanin Holandije Ramazan Keskin, koji poseduje i turski pasoš, a koji je uhapšen u ruskom gradu Sankt Peterburgu, osumnjičen je za veze sa crnogorskim "kavačkim klanom" i pranje novca za tu kriminalnu organizaciju. Velike količine tog prljavog novca, međutim, uložio je i u Albaniju, gde je živeo sa albanskom devojkom.

Prema pisanju ruskih medija, Keskin je osumnjičen za stvaranje međunarodne kriminalne organizuacije i za njim je bila raspisana poternica na zahtev Nemačke. Predstavnici suda u Sankt Peterburgu rekli su da nemačke vlasti navodnog šefa kriminalne grupe optužuju za pranje novca za razne kartele, među kojima je i crnogorski "kavački klan", na čijem čelu je Radoje Zvicer.

Printscreen/47news.ru
Ramazan Keskin

Za svoj rad, Keskinovi saučesnici dobijali su od 4 do 6,5 odsto iznosa transfera. Većina zločina počinjena je u Holandiji. Odatle je novac iznošen u gotovini ili preko Nemačke slat transferom u Tursku, Rusiju, Kolumbiju, Paragvaj i druge zemlje, pišu mediji.

Specijalni sud za borbu protiv korupcije prihvatio je zahtev SPAK-a za zaplenu imovine koju turski državljanin Ramazan Keskin poseduje u Albaniji.

U saopštenju koje je objavio SPAK, saznaje se da su među zaplenjenom imovinom dva luksuzna vozila "audi SQ7 i "audi Q7", površina od 1.000 kvadratnih metara maslinjaka u Centrali, delu Tirane, kao i akcije u više preduzeća.

Za turskim državljaninom je raspisan evropski nalog za hapšenje, pošto se ispostavilo da je šef kriminalne organizacije čija je kriminalna aktivnost trgovina drogom i pranje novca.

Printscreen/47news.ru/Mup
Ramazan Keskin i Radoje Zvicer

Iz izvršenih radnji proizilazi da je Keskin rukovodilac kriminalne organizacije koja se bavila trgovinom velikim količinama heroina i kokaina u Roterdamu, Holandiji i Nemačkoj, gde je obavljano prikupljanje i prerada opojne droge. a dobijena supstanca potom je bila distribuirana širom Evrope.

Specijalni sud prvog stepena za korupciju i organizovani kriminal rešenjem br. 8 od 2. marta ove godine, odlučio je da mu se oduzme sledeća imovina:

- Imovina sa adresom, Selite, Tirana, površine 1.000 m2, tipa “maslina”,

- vozilo tipa "audi SQ7", nemačke registarske oznake LR-II7777

- motorno vozilo marke "audi Q7" registarske oznake AA275SB

- 25% akcija Privrednog operatera „GLOBALNI LIDER U SPORTU (GLS)”, registrovan 29. oktobra 2019. godine

- 50% akcija Privrednog operatera “KESKINDAG” shpk, registrovan 26. maja 2017. godine

- 50% akcija Privrednog operatera “REALIZ” shpk, registrovan 22. juna .2017. godine, a datum osnivanja je 5. jun 2017. godine

Generalna uprava državne policije sprovela je odluku suda i oduzela imovinu. Provere imovine u vezi sa ovim predmetima se nastavljaju do kompletiranja dokumenta.

Keskin je povezan sa "kavčanima", organizacijom na čijem je čelu Radoje Zvicer. Ističe se da je Zvicer napadnut u Kijevu 2020. godine, a pričalo se da je na njega pokušan atentat u Panami prošle godine, preneli su mediji.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike