Pucao joj u glavu zbog 10.000 dinara: Srebriću 30 godina za hladnokrvno ubistvo studentkinje na benzinskoj pumpi!

22.07.2021

14:55 >> 17:03

0

Autor: J.J.

Srebrić se nalazi u pritvoru od hapšenja u avgustu 2017. godine, mada od početka negira krivično delo

Pucao joj u glavu zbog 10.000 dinara: Srebriću 30 godina za hladnokrvno ubistvo studentkinje na benzinskoj pumpi!
Ubica Miloš Srebrić/Žrtva Kristina Kaplanović/ Facebook

Miloš Srebrić osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od 30 godina za ubistvo studentkinje i radnice na pumpi Kristine Kaplanović, za nanošenje teške telene povrede radniku Draganu Stančevu i nedozvoljeno nošenje oružja!

Takođe, pritvor mu je produžen danas, a njegova odbrana je najavila žalbu Apelacionom sudu.

Pročitajte još:

Stefan Rokvić je dobio godinu dana kućnog zatvora sa nanogicom zbog neprijavljivanja krivičnog dela.

Novi pretres održan jutros

– U međuvremenu je pribavljen novi izvod iz kaznene evidencije. Utvrdili smo da je 12. aprila 2017. godine u blizini kuće gde živite, na adresi Radovana Simića Cige, kod Vas u donjem vešu pronađeno 1,56 grama kokaina. Izjasnili ste se da niste imali novac da koristite narkotike, osim kada ste odlazili kod Rokvića – kazala je sudija Marina Anđelković.

Srebrić je rekao da na to nema šta da kaže, a sudija je predočila da je kaznom Višeg suda u Beogradu od 20. maja 2008. godine Srebrić osuđivan zbog razbojništva.

Kristina Kaplanović
Printscreen/Facebook/Kristina Kaplanović

– U novoj kaznenoj evidenciji piše da ste osuđeni na četiri meseca, ali se ispostavlja da su u pitanju godine – pitala je sudija.

Srebrić je potvrdio da se radi o kazni od četiri godine, a ne četiri meseca zatvora.

On se nije izjašnjavao o prethodnim kaznama, te je odlučeno da se dopunom dokaznog postupka izvrši uvid u sve presude, što je i učinjeno. Dopuna dokaznog postupka je odmah izvršena, a sve strane su se izjasnile da nemaju ništa da dodaju u smislu izmena završnih reči.

Samo je branilac, advokat Jugoslav Tintor jutros na svoju završnu reč dodao, i tada istakao, da je “Srebrićev profil idealan za počinioca krivičnog dela na pumpi u Velikom Mokrom Lugu, ali da to ne znači da ga je on počinio, a da je sve to kreirala policija”.

– Nije sporno da je optuženi povremeno koristio opojne droge o čemu se i sam izjašnjavao. Činjenica je da je to pronađeno na adresi gde stanuje, a što je dovođeno u pitanje na suđenju. S obzirom na to da se delo desilo pre ovog na pumpi, trebalo je da se vodi jedinstveni postupak, a policija je njemu plasirala posebne krivične prijave i time ga oštetila za pravo na jedinstveni postupak – dodao je.

Podsetimo, Kristina je u trenutku pljačke u kasi pumpe imala 10.000 dinara.

Kristina Kaplanović Foto: Facebook

U pucnjavi na pumpi ranjen je i Darko Stankov, koji je rekao da se nalazio pored Kristine kada ju je Srebrić ubio. On je svedočio da je Srebrića kao ubicu prepoznao na osnovu zalizaka, obrva i očiju. Kako je rekao, zbog svedočenja i prepoznavanja Srebrića dobijao je brojne pretnje, zbog čega mu je dodeljena policijska zaštita.

Uprkos tvrdnji svedoka, odbrana se poziva na snimak sigurnosnih kamera s pumpe, na kojem se ne vidi trenutak ubistva. Na njemu nedostaje ključnih pet minuta i 10 sekundi.

Kamere su, kako je prikazano u sudnici Višeg suda u Beogradu, snimile momenat pre ubistva i trenutak kada devojka pada na zemlju, a nedostaju video-zapisi u periodu između 22.30 i 22.35, kada se zločin dogodio.

Pročitajte još:

Srebrić je uhapšen nakon višemesečne potrage, pod sumnjom da je prilikom pljačke pumpe pucao Kaplanovićevoj u glavu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi