"On je nas uništio i opet će": Reagovao otac ubijene Kristine na presudu Srebriću

22.07.2021

15:00 >> 16:55

0

Autor: j.jovanovic

Ovaj zločin se dogodio 25. maja 2017. na pumpi u Velikom Mokrom Lugu

"On je nas uništio i opet će": Reagovao otac ubijene Kristine na presudu Srebriću
Copyright 24sedam/Pixabay/Facebook

Miloš Srebrić osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od 30 godina za ubistvo studentkinje i radnice na pumpi Kristine Kaplanović, za nanošenje teške telene povrede radniku Draganu Stančevu i nedozvoljeno nošenje oružja. Prvostepena presuda stigla je nakon više od četiri godine od ubistva!

Naime, Srebriću je danas produžen pritvor, a njegova odbrana je najavila žalbu Apelacionom sudu. Osim toga, Stefan Rokvić je dobio godinu dana kućnog zatvora sa nanogicom zbog neprijavljivanja krivičnog dela.

Pročitajte još:

Na presudu je reagovao i Kristinin otac, koji nam je kazao da sumnja da će Srebrić svih 30 godina provesti u zatvoru.

-Nisam zadovoljan. Verujem da će pola kazne da odsluži, a pola će da ga puste. Kada bude izašao iz zatvora, on će opet napraviti neki problem. Meni deteta nema, kako god. On se nikada neće smiriti, opet će unesrećiti nekog, kao što je mene i moju porodicu. Iako, nikada nisam bio u zatvoru, osećam se, kao da sam u njemu, jer sam uništen, kao i cela moja porodica- kaže Kristinin otac za 24sedam.

Kristina Kaplanović
Facebook

 

Podsetimo, u pucnjavi na pumpi ranjen je i Darko Stankov, koji je rekao da se nalazio pored Kristine kada ju je Srebrić ubio.

On je svedočio da je Srebrića kao ubicu prepoznao na osnovu zalizaka, obrva i očiju. Kako je rekao, zbog svedočenja i prepoznavanja Srebrića dobijao je brojne pretnje, zbog čega mu je dodeljena policijska zaštita.

Foto:24sedam/Katarina MIhajlović/Facebook

Uprkos tvrdnji svedoka, odbrana se pozvala na snimak sigurnosnih kamera s pumpe, na kojem se ne vidi trenutak ubistva. Na njemu nedostaje ključnih pet minuta i 10 sekundi.

Kamere su, kako je prikazano u sudnici Višeg suda u Beogradu, snimile momenat pre ubistva i trenutak kada devojka pada na zemlju, a nedostaju video-zapisi u periodu između 22.30 i 22.35, kada se zločin dogodio.

Kristina je u teškom stanju prebačena u Urgentni centar, ali je nakon četvorodnevne borbe lekara preminula.

Pročitajte još:

Srebrić je tada uhapšen nakon višemesečne potrage, pod sumnjom da je prilikom pljačke pumpe pucao Kaplanovićevoj u glavu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike