Debeo dosije pastorka Didi Janković: Skrivao ubicu Flekicu, demolirao pumpu, šeta sa "leptirom"

16.08.2023

12:10

0

Autor: 24sedam

Stalno hapšen, ali osuđen samo na kućni zatvor

Debeo dosije pastorka Didi Janković: Skrivao ubicu Flekicu, demolirao pumpu, šeta sa "leptirom"
Copyright Printscreen/Društvene mreže

Stefan Rokvić (30), pastorak Didi Janković, koji je uhapšen zbog brutalnog prebijanja na Vračaru, stari je znanac policije i sudskih organa.

Na godinu dana kućnog zatvora bio je osuđen zbog toga što nije prijavio, a znao je, ko je 25. maja 2017. na benzinskoj pumpi u Beogradu ubio studentkinju Kristinu Kaplanović (20), u tom trenutku radnicu na kasi. Tokom pljačke, zbog sumnje da joj je ispalio hitac u glavu, nepravosnažno je na 30 godina zatvora bio osuđen Rokvićev prijatelj Miloš Srebrić, zvani Flekica.

Rokvić je u tom postupku osuđen zbog toga što je posle zločina vozio Srebrića iako je znao šta je učinio, a to nije prijavio policiji.

Maćehu znamo, a ko je tata

Stefan potiče iz izuzetno bogate porodice. On je sin srpskog biznismena Daniela Rokvića, koji ima razgranate poslove. Zato i njegov sin ima luksuzan život uz skupe motore, garderobu i luksuzna putovanja.

Srebrić je, tokom iznošenja odbrane na ponovljenom suđenju, za zločin optužio pastorka Didi Janković tvrdeći da je "siguran da postoje neoborivi dokazi da je Stefan Rokvić počinio to krivično". Tvrdio je da je "Rokvićev telefon tada lociran nekoliko metara od pumpe na kojoj se desilo ubistvo".
Rokvić je bio privođen i 2021. zbog demoliranja benzinske pumpe na Voždovcu.

Rokvić i njegov prijatelj-telohranitelj Boris M. privedeni su zbog učestvovanja u tuči, nemanja dokumenata i posedovanja oružja.

Kako oštećeni Miloš Ž. i Marko Ž, radnici pumpe sa kojima su se mladići sukobili, nisu doneli izveštaj lekara o telesnim povredama koje su im nanete, umesto krivično, dvojica nasilnika odgovaraće samo prekršajno.

Policija je kod Rokvića zatekla nož “leptir”, a nož je pronađen i kod njegovog prijatelja. Oružje im je oduzeto, a zadržani su u pritvoru jer su i jedan i drugi bili alkoholisani. Boris M. imao je 1,46 promila alkohola u krvi dok Rokvića 1,25 promila.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike