Uhapšen sin srpskog biznismena čija je maćeha Didi Janković: Nije prijavio brutalno ubistvo mlade studentkinje!

03.11.2021

19:30

0

Miloš Srebrić je za ubistvo Kristine osuđen na 30 godina robije

Uhapšen sin srpskog biznismena čija je maćeha Didi Janković: Nije prijavio brutalno ubistvo mlade studentkinje!
Stefan Rokvić - Copyright Facebook

Samo par godina mlađi od svoje maćehe, pevačice Dijane Didi Janković (31), Stefan Rokvić (29), sin poznatog biznismena Daniela Rokvića (53) već drugi put je uhapšen. Mladi Rokvić je prvi put u julu ove godine osuđen na godinu dana kućnog zatvora, i to zbog veze sa zločinom koji je duboko potresao Srbiju, a sada je ponovo uhapšen zbog slučaja na bezninskoj pumpi!

Stefan Rokvić povezan je sa ubistvom koje se dogodilo 25. maja 2017. godine na benzinskoj pumpi u Velikom Mokrom Lugu u Beogradu. Naime, kako je utvrđeno, njegov prijatelj Miloš Srebrić, je kobnog dana opljačkao ovu pumpu i tom prilikom počinio ubistvo. Naime, Srebrić je maskiran upao na benzinsku stanicu gde je tom trenutku iza kase pumpe stajala Kristina Kaplanović, mlada studentkinja koja je ovaj posao radila honorarno, a ubijena zbog 10.000 dinara. U pucnjavi je ranjen i Kristinin kolega, Darko Stankov koji je na suđenju izjavio da je stajao odmah pored Kristine. On je na suđenju napadača prepoznao na osnovu zaliska, obrve i oka. On je naveo da je zbog svedočenja i prepoznavanja Srebrića dobijao brojne pretnje, zbog čega mu je dodeljena policijska zaštita.

Ubistvo na pumpi, Kristina Kaplanović,Printscreen/Facebook/Kristina Kaplanović
 

Miloš Srebrić je za ubistvo Kristine osuđen na 30 godina robije.

Kako je tokom suđenja utvrđeno, i Stefan Rokvić odigrao je ulogu u ovom zločinu. On je optužen, a potom i osuđen za neprijavljivanje krivičnog dela - ubistva Kristine. On je osuđen jer je kobne večeri vozio Miloša Srebrića nakon zločina i, iako je znao da je ubio studentkinju, zločin nije prijavio.

Sve ovo nije sprečilo Rokvića da upada u nove incidente. On je pre nekoliko dana ponovo uhapšen jer je na jednoj beogradskoj pumpi ušao u sukob sa zaposlenima na istoj.

Naime, on je u pratnji obezbeđenja boravio u objektu kada je došlo do svađe, a potom i fizičkog obračuna sa zaposlenima. Stefan i njegov telohranitelj M. B. zadobili su udarce u predelu glave, i sa posekotinama su prevezeni u stanicu policije.

U obračunu je povređen i jedan radnik pumpe.

Pripadnici policije su na licu mesta zatekli razbacane stolove i stolice dok su kod ovih mladića pronašli noževe, a tokom legitimacije Rokvić i njegova pratnja su bili u vidno alkoholisanom stanju i vikali su. Protiv njih su podnete prekršajne prijave.

Na Rokvićevom Fejsbuk profilu moguće je pronaći mnoštvo fotografija sa luksuznih putovanja, u skupim kolima, kraj motora i slično.

Stefanove fotografije često objavljuje i njegov otac Daniel.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike