Krvava makljaža u niškom kafiću: Proburazio goste, jedan preminuo, drugi teško ranjen

16.08.2023

08:00

0

Autor: 24sedam

Stefan je pao kao pokošen, a napadač je bio i drogiran i pijan

Krvava makljaža u niškom kafiću: Proburazio goste, jedan preminuo, drugi teško ranjen
stefan stefanovic ubijen nis1 copy - Copyright Printscreen/Facebook/ss/24sedam/M.K.

Nišlija Stefan Stefanović (26) ubijen je noćnom klubu u Ulici 7. jula u Nišu, a njegov drug Milan Cvetković (40) je teško ranjen. Na optuženičkoj klupi za ovaj krvavi napad sada sedi Filip Petrović (31) iz Niša i može biti osuđen na najstrožu kaznu - doživotni zatvor.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Nišu obuhvaćeni su i žrtvini drugovi - Andrija Mitrović (21) i Milan Cvetković (40) koji se terete za nasilničko ponašanje jer su neposredno pre ubistva učestvovali u tuči u kojoj je Petrović prebijen.

Printscreen/Facebook/ss
Ubijeni Stefan Stefanović

Kako je sve počelo? Pokojni Stefan i njegovi prijatelji Andrija i Milan, napali su i tukli Filipa u toaletu noćnog kluba. Onda su se vratili u kafić i stali ponovo za šank.

Napad u toaletu

- Dve devojke su me pitale gde je toalet i prošao sam ispred njih do tamo. U toaletu su me napale tri osobe. Ne znam ko me je prvi udario, ali mi se od udaraca zamutio vid, bolela me glava i celo telo, a nisam mogao da se orijentišem. Nož mi je bio u džepu jer sam prilikom izlaska u grad obukao pantalone u kome se nalazio. Nosio sam povremeno nož otkako su me neki momci, kad sam se 2020. godine vraćao uveče sa košarke, bez ikakvog razloga presreli i izvadili nož na mene - ispričao je Petrović.

I pijan i drogiran

TekstFilip Petrović je optužen da je krivično delo počinio “u stanju privremene duševne poremećenosti usled dejstva kokaina i alkohola i stanja afektnog uzbuđenja jakog intenziteta, zbog afekta straha i afekta besa”. Ovim je bila smanjena njegova mogućnost da shvati značaj svog dela i upravlja postupcima bila bitno smanjena.

Onda se priča nastavlja viđenjem događaja iz ugla Milan Cvetković...

- Nas trojica smo stajali pored pulta, a neko je oborio čašu, i piće sa ledom se prosulo po mom vratu i leđima. Pošao sam u toalet da se obrišem, a Stefan je pošao za mnom, dok Andriju u tom trenutku nisam video. Filip je stajao ispred ulaza u muški toalet, okrenuo se i počeo da nas vređa, drao se i mlatarao je rukama. Psovao nas je, psovao nam je "majku seljačku". Uhvatio sam ga za ruku i gurnuo da bi ušao u toalet, a u tom trenutku su se umešali Stefan i Andrija i udarali ga. Razdvajao sam ih, nije bilo razloga za tuču i nisam hteo da nas policija zbog toga pohapsi. Ja nisam zadao nijedan udarac Stefanu - izjavio je Cvetković.

Povređen i devojka

On je kazao da je nakon tuče Filip ostao na nogama i nije bio krvav, tako da on smatra da nije zadobio ozbiljne udarce jer bi u protivnom pao na pod.

Ali, kasnije je utvrđeno da je Petrović je u toj tuči zadobio lake povrede - podliv kože lica, vrata, glave, leve podlaktice, leđa i leve nadlaktice. U tuči je povređena i devojka D. D. koja je pokušala da smiri situaciju pa je zadobila je laku povredu - krvni podliv leve strane levog kolena.

- Kada smo se posle tuče popeli iz toaleta u klub nismo odmah otišli kućama, jer smo morali da platimo piće koje smo te večeri popili, a i da pokupimo telefone i ključeve od kola. Nisam primetio kada nam je Filip prišao i nisam video nož. Osetio sam sam ubod. Od tuče do toga prošlo je samo nekoliko minuta, tri, četiri možda - naglasio je Cvetković.

I Andrija Mitrović potvrdio je da je u klubu više puta udario rukama i kolenima Petrovića.

Tu se nadovezuje i tužilac, koji je utvrdio da je Petrović bio i pijan i drogiran:

Sečivo u grudi

- Nakon kraće rasprave i tuče sa oštećenima u suterenu lokala, nakon što su se oštećeni vratili u lokal, sa nožem u desnoj ruci, optuženi se popeo uz stepenice, video Cvetkovića koji je stajao pored stepeništa, okrenut bočno stepenicama, pošao korak napred, stao ispred njega i nožem ga ubo u trbuh ispod levog rebarnog luka.

Petrović je onda, prema optužnici, prišao Stefanu koji je stajao pored Cvetkovića i ubo ga nožem u levu bočnu stranu grudnog koša, pri tome pomerajući nož unutar njegovog tela! Nakon fatalnog uboda, Stefan je najpre krenuo unazad, posrnuo ka podu, podigao se, pošao par koraka napred i onda pao na pod lokala ispred šanka gde je preminuo.

- Povreda predstavlja tešku telesnu povredu opasnu po život koja je dovela do prestanka disanja i srčanog rada uzrokovanim naglim spoljašnjim i unutrašnjim iskrvarenjem iz srca i pluća - navodi se u optužnici.

Smrt na prijemnom

Mitrović onda navodi da se "uplašio zbog tuče i da je po izlasku iz toaleta otišao sam u park preko puta kluba". 

- Tu sam bio neko vreme i onda sam od gostiju kluba, a bilo ih je puno, čuo da se dogodila tragedija i da su oba moja druga povređena. Pozvao sam taksi i otišao u bolnicu. Tamo sam čuo da je Stefan preminuo - izjavio je Mitrović.

Stefanović je, međutim, preminuo po prijemu u Klinički centar u Nišu, gde je inače, bio zaposlen kao radnik obezbeđenja. Povreda koju je zadobio Cvetković je okarakterisana kao opasna po život jer mu je bila oštećena jetra.

Sada je sve u rukama suda.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike