Zločin u prodavnici: Žena iskasapljena, muž isečen, a sve zbog 700 evra

10.08.2023

08:00

0

Autor: 24sedam

Tela supružnika pronašao je jedva punoletni sin u njihovoj radnji "Krstovac" u selu Požežini, na putu između Raške i Novog Pazara

Zločin u prodavnici: Žena iskasapljena, muž isečen, a sve zbog 700 evra
Uviđaj - Copyright RINA

Tela Dragomira (44) i njegove žene Radosave (44) Mutavdžić iz Novog Pazara pronađena su 6. avgusta 2005, sat posle ponoći, u njihovoj radnji "Krstovac", u selu Požežina, na putu između Raške i Novog Pazara. Bila su izmasakrirana. 

- Radosavi je kosa bila iščupana. Jedno oko joj je bilo izvađeno, a drugo rasečeno. Usne su joj bile isečene, a imala je i brojne povrede po licu. Ruke su joj bile na više mesta zasečene, a imala je tragove uboda nožem po leđima. To sam videla, a rekli su mi i da su joj sekli grudi. Nema sumnje da se nad njom neko iživljavao - objašnjavali su rođaci Mutavdžića.

I Dragomir je bio maltretiran.

- On je imao 21 ubod nožem po telu, između ostalog uboden je u srce i obe slepoočnice. Isečeni su mu jedno oko, noge i ruke, a skroz je isečen oko struka - naveli su rođaci pokojnih Mutavdžića.

Tela Dragomira i Radosave Mutavdžić pronašao je njihov osamnaestogodišnji sin Milutin pošto se vratio iz grada. Veče pre ubistva neko je pokušao da opljačka radnju Mutavdžića, ali ga je Dragomir u tome sprečio.

Kritične večeri, Dragomir i Radosava su zatvorili radnju. Radosava je otišla do kuće, ali se vratila u radnju po hleb za večeru. Na sporednim vratima radnje neko ju je presreo, ugurao je unutra i ubio je. Iz radnje nije ništa odneto, ali su Dragomiru uzeti telefon, novčanik, 500 evra i 17.000 dinara pazara.

Misteriozni "reno"

Stotinak me­ta­ra od me­sta zlo­či­na, u jar­ku po­red pu­ta pri­me­ćen je slu­pa­ni "re­no" si­ve bo­je. U noći kada se dogodilo ubistvo u Požežini, “renoom” je upravljao Danilo Marjanović (25), iz sela Lukocrevo kod Novog Pazara, koji je zbog neprilagođene brzine sleteo sa puta. Iako teško povrđen, Marjanović se, zbog sahrane majke, nije zadržao u bolnici, ali je brzo pronađen i priveden u policiju.

Posle ovog monstruoznog zločina, ljudi u Raški i Novom Pazaru su bili prestrašeni i uznemireni, jer se u ovom kraju nikada nije dogodilo ništa slično. Sahrani Dragomira i Radosave, koji su važili za radne i vrlo poštene ljude, koji nikome ništa nisu dugovali, prisustvovalo je više od 5.000 ljudi.

Pro­dav­ni­ca "Kr­sto­vac" na­la­zi se, usa­mlje­na, na de­lu pu­ta No­vi Pa­zar - Ra­ška, gde je, po­seb­no u let­njim me­se­ci­ma, sa­o­bra­ćaj vr­lo živ. Pod istim kro­vom je i ma­li bi­fe u ko­ji su na­vra­ća­li me­šta­ni, put­ni­ci na­mer­ni­ci…

Upra­vo zbog tu­ri­stič­ke se­zo­ne, Mu­tav­dži­ći su ra­di­li i do po­no­ći, a če­sto su zna­li da pri­tek­nu u pomoć vo­za­či­ma u ne­vo­lji.

Zbog mesta na kom se nalaze, pro­dav­ni­ca i bi­fe "Kr­sto­vac" vi­še pu­ta bi­li su na uda­ru pljač­ka­ša, ko­ji su u ka­snim noć­nim sa­ti­ma po­ku­šava­li da ih obi­ju. Mo­gu­će je da su ubi­ce hte­le pa­re i da je to raz­log ubi­stva Dra­go­mi­ra i Ra­do­sa­ve. 

Ali sve je nepoznanica. Nekoliko osoba je uhapšeno...

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike