Optuženi za smrt Amerikanca bez suđenja: Evo ko je odložio proces za zločin na Zvezdari

25.07.2023

12:31

0

Optuženi za smrt Amerikanca moraće da sačekaju veštake

Optuženi za smrt Amerikanca bez suđenja: Evo ko je odložio proces za zločin na Zvezdari
car stefan dusan spomenik palata pravde 2303 2022 foto ss (3) - Copyright 24sedam/S.Š.

U Višem sudu u Beogradu danas je za 6. oktobar odloženo suđenje optuženima da su 4. maja 2021. godine na smrt pretukli američkog državljajina Glim Gavin Kempa u kući na Zvezdari.

Suđenje je odloženo zbog izostanka predstavnika komisije veštaka i predstavnika sa Biološkog fakulteta. Okrivljeni Marko Đorđević, Vladimir Đorđević, Jelena Maričić, Ljubomir Kojić i Božidar Radojčić iznosili su na jednom od prethodnih suđenja svoju odbranu ukupno pet i po sati, uzajamno prebacijući krivicu.

Novac za alkohol

Marko Đorđević je tada priznao da je udarao oštećenog, kao i da su imali nameru od njega da uzmu novac za alkohol i cigare. Prvookrivljeni je rekao i da su od oštećenog zahtevali da podigne novac preko Vestern juniona.

Vladimir Đorđević, u čijoj kući je Kempa podlegao povredama, je tvrdio da je prespavao celu noć, dodajući da su sekira i vaga, kojima je tučen oštećeni, njegovi.

Jelena Maričić je detaljno objasnila da su Marko Đorđević, Ljubomir Kojić i Božidar Radojčić ubijenog tukli gvozdenom vagom, sekirom i pesnicama.

Udarci vagom

Kojić je sa druge strane rekao da je Radojčić Kempa udarao vagom i sekirom, dok je Radojčić naveo da je uzeo vagu u ruke kako bi sprečio sukob između Marka Đorđevića i Kempa.

Okrivljeni nisu sporili da su konzumirali velike količine alkohola, odnosno preko 10 flaša votke od 0,5 litara. Nisu sporili ni da je iživljavanje trajalo od ponoći do rane zore, kada su shvatili da oštećeni ne daje znake života. Okrivljenima se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo, odnosno da su iz koristoljublja ubili Kempa.

- Svi optuženi su u pritvoru od hapšenja 4. maja 2021. godine. Sumnja se da su optuženi u uračunljivom stanju, a Jelena Maričić u stanju bitno smanjene uračunljivosti usled akutne napitosti, zajedno, sa umišljajem Kempa lišili života - saopštilo je ranije Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Pili votku

Oni su 3. maja od 14 časova popodne u Skadarliji kod "Sebilj česme" pili votku, a oko 21 čas prišao im je Kemp, pa su ga pozvali da im se pridruži, te su nastavili zajedno da piju, pošto je Kemp dao novac za piće. Nakon toga svi zajedno su otišli u kuću Vladimira Đorđevića na Zvezdari gde su optuženi tražili od oštećenog da im da novac, a pošto je rekao da nema kod sebe i da može sutra da im preko Vestern union-a prebaci 300 dolara, Radojičić, Kojić i Marko Đorđević su počeli da ga biju. Tukli su ga rukama i nogama, a Radojičić i Đorđević i gvozdenom vagom za telesno merenje po glavi, od čega se vaga raspala.

Nakon toga Vladimir Đorđević mu je zadavao udarce ušicama sekire po glavi i telu, a potom i Đorđević, nakon čega su tokom noći telo ubijenog muškarca izbacili u hodnik, pošto su ga pretresli u cilju pronalaska novca. Sutradan oko 9.00 časova Vladimir Đorđević i Jelena Maričić su prijavili policiji da su navodno našli telo Kempa na ulici i uneli ga u kuću kako bi mu ukazali pomoć, a u kojoj je on usled alkoholisanosti navodno pao i udario glavom o pod usled čega je navodno preminuo.

Bonus video

MUP RS

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike