Napao ih satarom, oni ga tukli do smrti: Četvoro okrivljenih za ubistvo beskućnika iz Beograda osuđeno na 52 godine robije u Novom Sadu

24.03.2023

18:43

0

Autor: Mi. S.

Miodrag Mikac i Željko Milašin osuđeni na po 15 godina zatvora, Zorica Dikić na 10 godina a Miša Todorović na 12 godina

Napao ih satarom, oni ga tukli do smrti: Četvoro okrivljenih za ubistvo beskućnika iz Beograda osuđeno na 52 godine robije u Novom Sadu
Ilustracija - Copyright Profimedia

Miodrag Mikac (41) iz Beograda i Željko Milašin (46) iz Feketića i osuđeni su na po 15 godina zatvora u Višem sudu u Novom sadu. Istom presudom, Zorici Dikić (38) iz Petrovaradina izrečena je kazna od 10 godina zatvora, dok je Miša Todorović (44) iz Novog Sada dobio 12 godina robije. Oni su oglašeni krivim za teško ubistvo beskućnika Aleksandra Popovića (34) iz Beograda.

Kako je dokazano tokom suđenja, oni su 30. oktobra 2021. godine u Bulevaru Despota Stefana 5 u Novom Sadu, na svirep način ubili Aleksandra Popovića i to u saizvršilaštvu.

Sud, kako je obrazloženo prilikom izricanja presude, nije sporio da je kritičnoj situaciji prethodio događaj kada je Popović, u jednom momentu, izvadio sataru iz unutrašnjeg džepa svoje jakne i, bez ikakvog povoda, njome pokušao da udari okrivljenog Miodraga Mikca. Posle izbegnutog udarca, međutim, četvoro okrivljenih su kao brojniji i jači nasrnuli na Popovića, zadajući mu mnogobrojne udarce rukama i nogama, nanevši mu teške telesne povrede opasne po život.

Veće je cenilo stepen upornosti okrivljenih da žrtvu povrede, imajući u vidu težinu, broj i mesta nanetih povreda. Razmatrana je i ravnodušnost okrivljenih prema Popoviću i prema osnovnoj vrednosti - ljudskom životu, jer su svi pobegli sa lica mesta, ne znajući da li je Popović živ. Sud smatra da su okrivljeni, iako su bili pod dejstvom alkohola, postupali sa umišljajem i svesni činjenice da navedenim radnjama mogu prouzrokovati smrt.

Svi okrivljeni moraće da solidarno isplate zakonskoj zastupnici žrtve naknadu materijalne štete za troškove sahrane Popovića, kao i nematerijalne štete za duševne bolove usled smrti bliske osobe u iznosu od 1.000.000 dinara.

Konačnu reč o ovoj presudi imaće Apelacioni sud koji će je ili potvrditi ili ukinuti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike