Šaban Šaulić pre pogibije još jednom hteo da ga vidi: Najmlađi srpski kasapin izrešetan na Dušanovcu

22.07.2023

08:00

0

Stefan Totić kao dečak bio poznat celoj Srbiji, a njegov ubica nikada nije pronađen

Šaban Šaulić pre pogibije još jednom hteo da ga vidi: Najmlađi srpski kasapin izrešetan na Dušanovcu
Stefan Totić i mesto ubistva - Copyright YouTube/RUDAR 7

Beograđanin Stefan Totić ubijen je pre četiri godine, pola sata iza ponoći, ispod nadvožnjaka na Dušanovcu, dok je njegov prijatelj Đorđe S. ranjen u nogu. Nepoznati napadač, ili više njih, zapucao je sa motora na Đorđa i Stefana koji su bili u svom automobilu, i to Đorđe za volanom, a Stefan na suvozačevom mestu. Totić je od mnogobrojnih povreda preminuo nakon nekoliko minuta, iako je prijatelj pokušao da ga spase i odveze do Urgentnog centra.

Vest da je Totić likvidiran šokirala je javnost, jer je Stefan još pre 20 godina, kao dečak, bio dobro poznat celoj Srbiji. Priča o Stefanu je 20 godina ranije objavljena u jednim dnevnim novinama kao o "najmlađem srpskom kasapinu".

Poslednjih godina zabeleženo je nekoliko likvidacija sa motora na beogradskim ulicama, a ovakav način likvidacije u podzemlju je poznat kao "napolitanski potpis" i prepisan je od mafijaša iz Kamore, čije je sedište u Napulju.

Mladići su tog 23. jula 2019. godine bili u "opelu" kojim je upravljao Đorđe S., dok je Stefan sedeo na mestu suvozača. U momentu kada su Ulicom Miška Jovanovića krenuli ispod nadvožnjaka, napadač, sakriven u mraku, čekao je i otvorio vatru na njih.

Da li je bio sam ili je imao saučesnike koji su "opel" i žrtvu pratili pa mu javili kada će se pojaviti ispod nadvožnjaka, nije utvrđeno. Nesumnjivo je, međutim, da je pucao isključivo na suvozačevu stranu, a meci su pogodili Totića u gornji deo tela. Vozač Đorđe S. je u momentu kada je počela pucanjava izgubio kontrolu i vozilo je udarilo u neku gomilu zemlje pored puta.

Trenirao vaterpolo

Ubica je odmah dao gas i pobegao, dok se Đorđe S. pribrao i pokušao da pomogne prijatelju, da ga odveze kod lekara. On je automobilom na koji je pucano teško povređenog mladića pokušao da odveze do Urgentnog centra, ali je kod Veterinarskog fakulteta automobil stao, što ga je osujetilo u nameri da pomogne prijatelju.

YouTube/RUDAR 7
Uviđaj posle likvidacije Stefana Totića

Povređeni Đorđe S. je prevezen u Urgentni centar, a lekari su mogli samo da konstatuju smrt Totića.

Više voleo kafanu od "Moćnih rendžera"

- Više volim kafanu nego "Moćne rendžere" i više volim da koljem nego da gledam crtaće. Najdraži gost mi je, u mesari i kafani, Šaban Šaulić. Daje mi po 100 dinara bakšiša. Služim ga pečenjem, viskijem, spremam, čistim mušemu, donosim mu hleb. Najviše voli da jede praseće i jagnjeće nogice - otkrio je tada mali Totić za medije.

Stefan je kao tinejdžer počeo da trenira vaterpolo u Partizanu, ali se, prema operativnim saznanjima policije, tri godine pred ubistvo, okrenuo ka drogama. Iako nije hapšen zbog narkotika, Totićevo ime se vezivalo za trgovinu drogom. Upravo u tom poslu verovatno se krije i motiv njegove likvidacije, mada to zvanično nikad nije ni potvrđeno ni demantovano.

Totić je u aprilu 2016. godine izašao iz zatvora u kom je proveo 16 meseci zbog iznude. Pokušao je da iznudi novac od teče, svojevremeno vlasnika jedne poznate beogradske kafane. Pretio je da će mu baciti bombu, ali je uhapšen i osuđen. Stefan je bio poznat kao kabadahija, čak su poznanici koji su dobili batine od njega podnosili prijave zbog toga, ali su ih i povlačili.

Otac vlasnik pečenjare

Kao dečak Stefan je vreme najviše provodio u lokalu svog oca. Njegov otac Dušan, zvani Dule Kinez, bio je vlasnik pečenjare na Crvenom krstu i meso koje bi on ispekao važilo je za najukusnije u Beogradu. Mali Stefan je gostima, među kojima je bio i pevač Šaban Šaulić, bio interesantan, pa se kao sedmogodišnjak našao u medijima. Uvek je koristio priliku da navede da mu je Šaban omiljena mušterija.

Antonio Ahel/ATAImages
Šaban Šaulić

Kralj muzike se nekoliko meseci pre nego što je poginuo u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj, u jednom intervjuu prisetio "bucmastog, jakog klinca, koga je otac naučio da seče meso" i izrazio je želju da ponovo vidi malog mesara. Nažalost, ta želja mu se nije ostvarila.

Pečenjara "Maratonac" u kojoj je dečak pekao zanat zatvorena je kada je umro Stefanov otac Dušan.

Na teritoriji Voždovca bilo je nekoliko vatrenih obračuna čija su pozadina upravo trgovina drogom i neraščišćeni računi. Na Trošarini su ubijeni Ivan Ćirić i njegov prijatelj Ivan Milić. Kada je "pežo" u kome su bili stao da sačeka zeleno svetlo na semaforu, prišao im je skuter na kome su bila dvojica napadača koja su pucala u njih. Ova likvidacija nije rasvetljena, za razliku od ubistva Blaža Đurovića, takođe na Voždovcu, ali nekoliko meseci kasnije, za koje su optuženi Darko Vesković i Nemanja Ivanov.

Bonus video

TANJUG

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike