"Ležao je u krvi, bio je plav i natečen od udaraca": Meštani Veternika otkrili detalje ubistva vlasnika menjačnice

25.01.2023

12:56

0

Autor: M. B.

Vlasnik menjačnice izašao iz kola pokušavajući da doziva pomoć, rekao je jedan mešanin

"Ležao je u krvi, bio je plav i natečen od udaraca": Meštani Veternika otkrili detalje ubistva vlasnika menjačnice
Jovan J. ubijen je sinoć u Veterniku - Copyright Foto: Printscreen Instagram 192.rs

Meštani Veternika, gde je nasmrt pretučen vlasnik novosadske menjačnice i auto-placa u Veterniku Jovan J. (47), kažu da sinoć nisu čuli nikakvu svađu ili galamu.

Telo Jovana J. zatečeno je sinoć oko 20 sati u Ulici Nova 34 u Veterniku, na parkingu pored automobila.

Jedan meštanin rekao je za Kurir da je čuo da se dogodilo ubistvo i da je nesrećni vlasnik menjačnice došao na poziv nekog od poznanika i parkirao se tačno na ćošku kako bi nekog sačekao. Kako je ispričao, tada su došla druga kola i poznanik vlasnika menjačnice je ušao u njegova kola i počeli su da se svađaju.

 

 

- Kada je nasilnik seo na suvozačevo mesto počeo je da ga tuče i rukama i nogama. Nesrećni čovek je pokušao da se odbrani, ali nažalost nije uspeo - rekao je on i dodao da je vlasnik menjačnice izašao iz kola pokušavajući da doziva pomoć.

- Niko ga nije čuo, niti video i ko zna koliko je on ležao tu. Jedan od prolaznika, koji živi u blizini je video da neko leži pored auta i krenuo je ka autu "fiat 500l" gde je zatekao jezivu scenu. Čovek je ležao u lokvi krvi i nije davao znake života. Prolaznik se uplašio i odmah pozvao policiju i Hitnu pomoć - kaže za Kurir meštanin Veternika.

 

 

Drugi meštanin dodaje da je vlasnik menjačnice bio unakažen od batina, da je bio "sav natekao i plav od pesnica". Sagovornik dodaje da nažalost niko od komšija nije video sam trenutak prebijanja, ali je kamera snimila ceo događaj.

- Komšijina kamera je sve snimila i policija je od njega uzela video-zapis i tako će lakše utvrditi ko je nasilnik, a vidi se valjda i kola kojim ga je neko lice dovezlo - kaže sagovornik i dodaje da je sinoć bio blokiran ceo kraj.

- Policije je bilo na svakom koraku i sve je bilo blokirano, tragalo se za nasilnikom. Bilo je preko 20 policajaca i iz grada znamo vlasnika menjačnice i čovek je bio skroz na mestu i nikad nismo čuli da je upadao u probleme i da ih je pravio.

Komšije kažu da je verovatno neki reket u pitanju.

- U poslednje vreme se priča da postoji neka grupa koja reketira vlasnike menjačnice i nije isključeno da je i on morao da plaća reket, ali da je odbio - kaže komšija koji živi nedaleko od mesta gde je dogodilo ubistvo.

Podsetimo, kamere obližnjeg auto-servisa su zabeležile trenutak ubistva, a ubica je identifikovan i policija za njim traga.

Prema pisanju medija, na snimku se vidi kako da je u automobilu najpre došlo do koškanja i tuče između Jovana J. i još jednog muškarca, nakon čega se vidi i da osumnjičeni izvlači vlasnika menjačnice iz automobila i baca ga na zemlju. Potom je sačekao da prođe nekoliko vozila, a onda odvukao Jovana ispred automobila i ostavio ga uz ogradu, verovatno da bi malo zaklonio telo, nakon čega je pobegao.

Jovan J. je neposredno pre ubistva bio u menjačnici i u jednom trenutku mu je zazvonio telefon. Nakon poziva je izašao napolje i seo u kola, te se pretpostavlja da je tada išao da se nađe sa ubicom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike