Rat se zahuktava posle saslušanja K. K: Oglasili se i advokati porodica dece ubijene u "Ribnikaru"

19.07.2023

16:01

0

"Netačno je javnosti prezentovano od strane odbrane da nije otac taj koji je omogućio dečaku prvi kontakt sa oružjem"

Rat se zahuktava posle saslušanja K. K: Oglasili se i advokati porodica dece ubijene u "Ribnikaru"
Zora Dobričanin Nikodinović i uviđaj posle masakra u školi na Vračaru - Copyright Tanjug/Zoran Žestić/Pink

Advokati, punomoćnici članova porodica žrtava u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", koji su prisustvovali svedočenju K. K. putem video-linka tvrde da nije tačno da je oružje kojim je dečak ubica počinio zločin 3. maja u toj školi, bilo propisno skladišteno i apsolutno obezbeđeno, kako to tvrdi odbrana njegovog oca.

- Oružje je nesporno bilo neadekvatno obezbeđeno. Netačno je javnosti prezentovano od strane odbrane da nije otac taj koji je omogućio dečaku prvi kontakt sa oružjem i učio ga da puca.  To znam, jer su to pre svega bila moja pitanja i odgovori K.K. na ta pitanja - istakla je jedna od punomoćnika.

Na pitanje da li je tačna informacija da je dečak izrazio kajanje tokom saslušanja, oni navode da on jeste izgovorio "neke rečenice koje glase tako, ali ne zvuče kao kajanje", jer su, kako smatra, izgovorene hladnokrvno.

Oni su pojasnili i zašto su odlučili da javno danas o ovome progovore, ukazujući da je postojao dogovor svih prisutnih tokom saslušanja da se van sudnice samo saopšti da je dečak ubica ispitan u svojstvu svedoka.

Međutim, odbrana okrivljenog V. K, oca dečaka, iznela je u javnost, kako kažu, neistinite detalje sa tog saslušanja.

- Stav i svih drugih oštećenih i mojih kolega jeste da ne treba iznositi u javnost ništa sem neophodnih stvari, ali smo ovog puta izazvani, zbog čega moram da demantujem reči branioca - rekla je Tanjugu Zora Dobričanin Nikodinović koja je prisustvovala ispitivanju K. K. u utorak, u okviru istrage koju Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi protiv njegovog oca V. K. zbog sumnje da oružje, koje je imao u legalnom posedu, nije adekvatno obezbedio, pa je njegov sin došao u posed oružja i njime počinio zločin.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike