Noin ženski put: Hormoni joj razarali raspoloženje, ali se spremala za operaciju (VIDEO)

17.07.2023

15:39

0

Nou Milivojev su tri meseca delila od potpune promene pola

Noin ženski put: Hormoni joj razarali raspoloženje, ali se spremala za operaciju (VIDEO)
Noa Milivojev - Copyright TikTok_noa.diva N O A

Ubijena Noa Milivojev (18) prolazila je kroz hormonsku terapiju koja je samo priprema za operaciju i promenu pola - prelaska iz muškog u ženski. Njena drugarica Marija Pavlović objašnjava da je tiktokerka trebalo za tri meseca da ode na operaciju promene pola, da je nije brutalno iskasapio Ognjen Dobrić (33) u stanu u centru Beograda.

Put koji je Noa izabrala izuzetno je težak i zahteva podršku i porodice i okoline, a ona se sa druge strane susrela sa potpuno drugačijom situacijom. 

Opercija promene pola jedna je od najzatevnijih medicinskih procedura koja se obavlja u Srbiji.
Da bi bilo ko u Srbiji dobio potvrdu za ovo, psihijatri moraju da budu uvereni da je osoba spremna da promeni pol, za šta je potrebno do godinu dana rada sa njom. 

Potom sledi i hormonska terapija kojoj se pristupa individualno i prilagođava se pacijentu.  Za ovu operaciju ne postoji lista čekanja i sve završi vrlo brzo od momenta zakazivanja zahvata.

Proces lečenja transrodnih poremećaja sastoji se iz tri faze: psihijatrijska, endokrinološka i hirurška.

Ali, tiktokerka je na sopstvenu odgovornost uzimala hormone.

 

 

- Imala mračni period, borila se sama sa sobom, jer je još iz srednje škole htela da promeni pol. Uzimala je lekove - hormone na sopstvenu odgovornost, a išla je i kod psihijatra da priča sa njim o svemu kroz šta prolazi. To je stvarno težak period bio za nju, jer se borila sa unutrašnjim bolovima, to su bile promene raspoloženja, plač, drama, vrištanje, pa onda bude sve super, pa onda krene sebe da povredi, pa udari sebe u nogu, baš je bilo sve napetije, iz dana u dan - navode poznanici tiktokerke.

Noe je nestala 17. juna. Tog dana se iz rodnog Kovilja uputila ka momku iz Beograda. Posle potrage, 6. jula, u stanu u Cara Lazara 11a pronađeno je njeno iskasapljeno telo. Odmah je uhapšen Dobrić koji je priznao zlodelo.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike