Strast bez milosti: Noa raskomadana, Merlinku zadavili i dotukli čekićem!

07.07.2023

20:45

1

"Mržnja je nekada projekcija sopstvene seksualne devijacije i odatle dolazi brutalnost", kaže Dobrivoje Radovanović

Strast bez milosti: Noa raskomadana, Merlinku zadavili i dotukli čekićem!
Ubistvo trans osobe: Ilustracija - Copyright Profimedia/Printscreen/Tik Tok/Facebook

Noa Milivojev, kako je pokazala dosadašnja istraga, brutalno je ubijena i raskomadana, a delovi njenog tela topljeni su u kiselini. Za monstruozno ubistvo osumnjičen je Ognjen D. u čijem je iznajmljenom stanu u centru Beograda policija otkrila zločin i ostatke žrtve i uhapsila osumnjičenog. Na svirep način ubijeni su i prvi deklarisani transvestit kod nas Merlinka, zatim Darko Vujanoić i Marko Radović, za čije ubistvo je osuđen Goran Abdulov, poznatiji kao Jovana Transica.

O tome zašto su ubistva transrodnih i transseksualnih osoba toliko brutalna razgovarali smo sa našim poznatim kriminologom Dobrivojem Radovanovićem. Prema njeogvim rečima. takve osobe i dalje nisu prihvaćene u društvu.

- Svet kriminala ne trpi homoseksualce, pedofile, transvestite niti bilo kakve seksualne devijacije. Oni to mrze i za njih je to samo dno, što ne znači da i sami to ne rade. Mržnja prema takvim osobama nekada je projekcija sopstvene seksualne devijacije i odatle dolazi tolika brutalnost. U drugim slučajevima, mržnja je deo kriminalne kulture koja to ne trpi, pa je brutalnost onda posledica toga - objašnjava za 24sedam Radovanović.

Printscreen/YouTube 24sedam/Goran Sivački Pexels
Ubistvo Vjerana Miladinovića Merlinke

Prvi deklarisani transvestit kod nas bio je Vjeran Miladinović, mnogo poznatiji kao Merlinka. Njegovo ubistvo takođe je bilo svirepo i dogodilo se 22. marta 2003. godine u ulici Grge Andrijanovića u beogradskoj Krnjači. Prvo je zadavljen, a zatim je zadobio dva snažna udarca zidarskim čekićem u glavu. Njegovo telo je pronađeno mesec dana posle smrti u poodmakloj fazi raspadanja.

Za ubistvo je bio optužen Faik Ramadani Babuš, dok je tada maloletni Bejtul Raćipi Bejto optužen da je pomagao Ramadaniju posle ubistva. Slučaj se razvlačio, optuženi su prebacivali krivicu jedan na drugog “prisećajući” se novih detalja, uključile su se i njihove porodice koje su im davale alibi. Obojica su u maju 2004. godine oslobođena optužbi usled nedostatka dokaza.

Hteo da ga ostavi, pa izboden

Merlinkino ubistvo svakako je jedno od najjezivijih na teritoriji bivše Jugoslavije, ali za taj zločin niko nije odgovarao.

Anči golim rukama zadavio ljubavnika

Transvestit Milan Anči Spasić (38) golim rukama je u januaru 2021. godine zadavio svog ljubavnika Danijela Crnjina (43), koji je bio u invalidskim kolicima. Ubistvu je prethodila svađa dugogodišnjih partnera, transvestita i žrtve, koja je eskalirala nezapamćenim nasiljem u Novom Bečeju. Milan Spasić, kojeg su svi zvali Anči, bio je rodom iz Beograda. Obojica su živeli u Danijelovoj trošnoj kući na periferiji Novog Bečeja.

Marko Radović, student iz Bosne i Hercegovine, izdahnuo je 8. jula pre tačno pet godina na pločniku ispred stana koji je iznajmljivao u Ševinoj ulici u Zemunu. Njega je nožem nasmrt izbo bivši dečko Goran Abdulov, poznatiji kao Jovana Transica. Zbog tog ubistva Abdulov je pravosnažno osuđen na 13 godina robije.

Abdulova je policija uhapsila nekoliko sati posle zločina zbog sumnje da je Radoviću zadao više uboda nožem po telu, navodno zbog ljubavne svađe.

Kako su za medije pričali izvori upućeni u istragu, Goran i Marko upoznali su se preko interneta. Marko je tada mislio da je Goran žensko, jer se predstavljao kao Jovana. Kada su se malo bolje upoznali, počeli su da se viđaju i, navodno, povremeno su imali seksualne odnose.

Facebook
Marka Radovića ubila je Jovana Transica

Goran je njihovu vezu preozbiljno shvatio i želeo je Marka samo za sebe. Njihovi problemi počeli su kada je Radović našao devojku sa kojom je želeo da ima ozbiljnu vezu.

Radović je to rekao Goranu i želeo je da prekine svaki kontakt sa njim. Međutim, transvestit to nikako nije mogao da prihvati, pa je pretio Radoviću da će svim njegovim prijateljima ispričati za njihovu vezu. Povod za svađu i ubistvo, kako je dokazano i tokom suđenja, bio je njihov sukob oko emotivnog odnosa, koji je Radović pokušavao da prekine, a Abdulov nikako nije želeo da se pomiri sa tim.

Jedan umesto sto dolara

Danijel Vujić, poznatiji kao Komarac, osuđen je i na 20 godina zatvora zbog ubistva transvestita Darka Vujanovića u njegovom stanu u Ulici Nikodima Milaša 12 i napada na Gorana B. u zemunskoj kafani "Široka staza", u junu 2013. godine. Oba zločina počinio je samo mesec dana pošto je izašao iz zatvora, gde je 18 godina proveo zbog ubistva Jelice Koprićanac.

Komarac je, inače, rođeni brat Ilije Vujića, zvanog Bumbar, osuđenog za jedan od najbrutalnijih zločina devedesetih godina u Pohorskoj ulici u Beogradu 1993. godine.

Po izlasku iz zatvora, Vujić je počeo da se “druži” sa Vujanovićem, koji se bavio prostitucijom u stanu u Ulici Nikodima Milaša 12 u Beogradu. Dolazio je kod njega nekoliko puta, a poslednji sastanak pretvorio se u stravičan zločin i to zbog plaćanja seks usluge.

24sedam/Google map/ATA Images
Zgrada u kojoj je Komarac ubio transvestita Darka Vujanovića

Vujić je, naime, posle seksualnog odnosa, pokušao da Vujanoviću podmetne novčanicu od jednog dolara umesto stotke, kolika je bila tarifa transvestita. Vujić je novčanicu umotao i stavio u kutiju od cigareta, tako da se vidi samo broj jedan. Vujanović je, međutim, shvatio o čemu se radi, pa je počeo da se dere, čak je i udario Vujića. Iznerviran, Vujić je zgrabio nož i Vujanovića ubo sedam puta, a zatim je izašao iz stana.

Po izlasku, smislio je  plan pravljenja alibija. Uplašen da bi modrica, ogrebotine i krv mogle da razotkriju njegovu seksualnu vezu sa transvestitom, on se uputio u zemunsku kafanu sa namerom da iscenira novi napad. Očigledno se nije plašio novog zatvora, koliko mu je sa druge strane smetalo obelodanjivanje njegove seksualne orijentacije.

U zemunskoj kafani je popio piće, pozvao vlasnika Gorana B. da plati račun, a kad je ovaj prišao, uzeo je nož i nesrećnog čoveka ubo tri puta. Otišao je zatim u policiju i sam se prijavio za napad u kafani, sa namerom da na tome i ostane.

Vasnik stana u kome je ubijen Vujanović u međuvremenu je otkrio zločin. On je iskasapljeno telo svog stanara, obučeno u žensku garderobu, pronašao u lokvi krvi u hodniku stana i odmah pozvao policiju. Tragovi sa uviđaja iz Ulice Nikodima Milaša, doveli su do Vujića, kome je kasnije  izrečena jedinstvena kazna za ubistvo i napad.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike