Komarac ubio Jelicu, odležao kaznu, pa iskasapio transvestita: On je rođeni brat monstruma iz Pohorske!

12.04.2022

06:00

0

Danijel Vujić prvi put okrvavio ruke ubistvom Jelice Koprićanac na Bežanijskoj kosi, a kasnije opet počinio svirep zločin

Komarac ubio Jelicu, odležao kaznu, pa iskasapio transvestita: On je rođeni brat monstruma iz Pohorske!
Zgrada u kojoj je Komarac ubio transvestita Darka Vujanovića - Copyright 24sedam/Google map/ATA Images

U stanu u Ulici Peđe Milosavljevića broj 80 na Bežanijskoj kosi prilikom pljačke, pre tačno 27 godina, ubijena je Jelica Koprićanac. Nju je usmrtio prijatelj njenog sina Danijel Vujić, poznatiji kao Komarac, koji je inače rođeni brat Ilije Vujića, zvanog Bumbar, osuđenog za jedan od najbrutalnijih zločina devedesetih godina prošlog veka u Pohorskoj ulici u Beogradu 1993. godine.

Danijel Vujić osuđen je i na 20 godina zatvora zbog ubistva transvestita Darka Vujanovića u njegovom stanu u Ulici Nikodima Milaša 12 i napada na Gorana B. u zemunskoj kafani "Široka staza", u junu 2013. godine.

Printscreen/Youtube/Vidimo se u čitulji
 

Oba zločina počinio je samo mesec dana pošto je izašao iz zatvora, gde je 18 godina proveo zbog ubistva Jelice Koprićanac.

Sredinom devedesetih godina osuđen je na 20 godina robije zbog svirepog ubistva Jelice Koprićanac, 10. aprila 1995. godine. On je u Jeličin stan došao kao prijatelj njenog sina, čije je odsustvo iskoristio i do smrti tukao nesrećnu ženu, kako bi je opljačkao. Iako osuđen, na tada maksimalnu zatvorsku kaznu koja je zamenjivala smrtnu, on se na slobodi našao dve godine pre njenog isteka, pošto je amnestiran.

Po izlasku iz zatvora, Vujić je počeo da se “druži” sa Vujanovićem, koji se bavio prostitucijom u stanu u Ulici Nikodima Milaša 12 u Beogradu. Dolazio je kod njega nekoliko puta, a poslednji sastanak pretvorio se u stravičan zločin i to zbog plaćanja seks usluge.

Jedan umesto sto dolara

Vujić je, naime, posle seksualnog odnosa, pokušao da Vujanoviću podmetne novčanicu od jednog dolara umesto stotke, kolika je bila tarifa transvestita. Vujić je novčanicu umotao i stavio u kutiju od cigareta, tako da se vidi samo broj jedan. Vujanović je, međutim, shvatio o čemu se radi, pa je počeo da se dere, čak je i udario Vujića. Iznerviran, Vujić je zgrabio nož i Vujanovića ubo sedam puta, a zatim je izašao iz stana.

Po izlasku, smislio je "pakleni" plan pravljenja alibija. Uplašen da bi modrica, ogrebotine i krv mogle da razotkriju njegovu seksualnu vezu sa transvestitom, on se uputio u zemunsku kafanu sa namerom da iscenira novi napad. Očigledno se nije plašio novog zatvora, koliko mu je sa druge strane smetalo obelodanjivanje njegove seksualne orijentacije.

U zemunskoj kafani je popio piće, pozvao vlasnika Gorana B. da plati račun, a kad je ovaj prišao, uzeo je nož i nesrećnog čoveka ubo tri puta. Otišao je zatim u policiju i sam se prijavio za napad u kafani, sa namerom da na tome i ostane.

Vasnik stana u kome je ubijen Vujanović u međuvremenu je otkrio zločin. On je iskasapljeno telo svog stanara, obučeno u žensku garderobu, pronašao u lokvi krvi u hodniku stana i odmah pozvao policiju. Tragovi sa uviđaja iz Ulice Nikodima Milaša, doveli su do Vujića, kome je kasnije  izrečena jedinstvena kazna za ubistvo i napad.

Brat ubica iz Pohorske

Rođeni Vujićev brat je Ilija Vujić, jedan od najstarijih zatvorenika požarevačke “Zabele”, osuđen za najsurovije ubistvo devedesetih godina - svirepi zločin u Pohorskoj ulici u Beogradu 1993. godine.

Ilija je tada sa saučesnikom Darkom Lončarićem upao u stan Vere Židić u Pohorskoj 33 i s vrata pucao u nju. Ženu je pogodio hicem u leđa i teško je ranio. Dok je ležala bez svesti, pucao je u njenog 13-godišnjeg sina Davora i ubio ga. Ranjenu ženu, potom je odvukao u drugu sobu i preteći da će joj ubiti sina, koji je već bio mrtav, od nje tražio da mu kaže gde je sef sa devizama.

Profimedia
 

Zahtevao je da mu ona preda pola miliona tadašnjih maraka, za koje je Bumbar čuo da čuva u stanu. Židićka je pokušala da objasni da novac nije u stanu i da ne postoji takva suma o kojoj Vujić priča. I ako postoje pare, nesrećna žena je rekla da su one možda kod njenog supruga, stomatologa, koji je u to vreme bio na putu. Nezadovoljan odgovorom, Vujič je najpe pucao u njenog psa, koji je ušao u sobu, a zatim ponovo u nju. Posle premetačine stana u kome nisu našli novac, obojica su pobegli.

Vujićui je za Verinog sina Davora u istrazi izjavio da ga je upucao "bez razmišljanja" i čak šokirao iskusne istražitelje izjavom "Ko ga j... što nje bio u školi". Nakon toga, ubio je i Veru, a onda i njihovog psa, što je objasnio time da nije želeo "da ostavlja svedoke".

Zločin u Pohorskoj smatra se jednim od najsvirepijih na ovim prostorima, za koji je Bumbar bio osuđen na smrtnu kaznu. Ona mu je, međutim, preinačena na 40 godina robije, kad je smrtna kazna ukinuta u Srbiji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike