Transvestit ubio ljubavnika, jer se zaljubio u devojku: "Al' su me rebnuli", rekao posle presude

09.07.2022

06:30

0

Goran Abdulov, poznatiji kao Jovana Transica, nožem ubio Marka Radovića zato što je želeo da prekine vezu sa njim

Transvestit ubio ljubavnika, jer se zaljubio u devojku: "Al' su me rebnuli", rekao posle presude
Marko Radović - Copyright Facebook

Marko Radović, student iz Bosne i Hercegovine, izdahnuo je 8. jula pre tačno četiri godine na pločniku ispred stana koji je iznajmljivao u Ševinoj ulici u Zemunu. Njega je nožem nasmrt izbo bivši dečko Goran Abdulov, poznatiji kao Jovana Transica. Zbog tog ubistva Abdulov je u Višem sudu u Beogradu osuđen na 13 godina robije.

- Al' su me rebnuli - rekao je Abdulov čuvaru prilikom izlaska iz sudnice.

Abdulova je policija uhapsila nekoliko sati posle zločina zbog sumnje da je Radoviću zadao više uboda nožem po telu, navodno zbog ljubavne svađe.

Kako su za medije pričali izvori upućeni u istragu, Goran i Marko upoznali su se preko interneta. Marko je tada mislio da je Goran žensko, jer se predstavljao kao Jovana. Kada su se malo bolje upoznali, počeli su da se viđaju i, navodno, povremeno su imali seksualne odnose.

Goran je njihovu vezu preozbiljno shvatio i želeo je Marka samo za sebe. Njihovi problemi počeli su kada je Radović našao devojku sa kojom je želeo da ima ozbiljnu vezu.

Izgubio mnogo krvi

Radović je to rekao Goranu i želeo je da prekine svaki kontakt sa njim. Međutim, transvestit to nikako nije mogao da prihvati, pa je pretio Radoviću da će svim njegovim prijateljima ispričati za njihovu vezu. Povod za svađu i ubistvo, kako je dokazano i tokom suđenja, bio je njihov sukob oko emotivnog odnosa, koji je Radović pokušavao da prekine, a Abdulov nikako nije želeo da se pomiri sa tim.

Komšije o ubijenom: "Bio je miran i dobar"

Prema rečima stanara iz Ševine ulice, ubijeni mladić rodom je iz Nevesinja, a u iznajmljenom stanu u njihovoj ulici živeo je protekle četiri godine.

- Bio je izuzetno miran i dobar. Nikada nije dovodio društvo, jedino ga je posećivala devojka. Poslednji put sam ga video pre dva dana. Bio je ispred kuće i pio kafu. Malo smo popričali o vremenu. U šali sam ga zvao Bosanac, a on bi, kroz osmeh, rekao da je Srbin. Žao mi je što mu se to dogodilo jer nikakvih problema s njim nije bilo - ispričao je za medije komšija Naser Aliti.

Markove komšije čule su kobne večeri svađu i buku iz njegovog stana. Abdulov je svom ljubavniku u stanu zadao nekoliko uboda nožem, a Radović je, iako teško ranjen, uspeo da pobegne na ulicu, želeći da potraži pomoć.

Uspeo je da pretrči nekoliko metara, ali je izgubio veliku količinu krvi, zbog čega je malaksao i pao. Da nesreća bude veća, prilikom pada udario je glavom o betonski blok i iskrvario nasmrt. Da nije tako nezgodno pao na glavu, možda bi i danas bio živ.

Policija i lekari iz Hitne pomoći zatekli su Marka Radovića u lokvi krvi na pločniku, samo u donjem vešu. Pored njega su nađeni krvavi peškiri kojima je podvezivao rane u pokušaju da zaustavi krvarenje. Komšije su tvrdile da je Abdulov pobegao iz stana dok je Radović umirao na ulici.

"Postao nasilan"

U svojoj odbrani u sudnici Abdulov je ispričao šta se dogodilo i izneo gomilu bizarnih detalja.

Printscreen/Facebook
 

- Marko tada nije znao da sam muškarac, već je mislio da sam žena, Jovana. U prvo vreme smo imali samo neobavezan seks, jer je on tad imao devojku. Seks smo imali po mojim pravilima, zbog čega on nije shvatao da sam muško. To je saznao tek posle šest meseci, kada sam mu priznao. On je to prihvatio - kazao je Abdulov, i dodao da se na psihijatriji leči gotovo punih sedam godina.

Pio lekove sa pivom

Odgovarajući na pitanje odbrane, Abdulov je izneo još jedan neverovatan podatak.

- Popio sam tri ili četiri kutije "bensedina" i još dve "lorazepema" zajedno sa pivom. "Bensedin" mi je bio prepisan, a ostalo sam uzimao na svoju ruku. Nakon hapšenja mi nisu uzeli krv, već tek po dolasku u zatvor - kazao je Abdulov..

Posle tog priznanja, kako je rekao, odnos između njih dvojice počeo je da poprima patološke obrise.

- Marko je postao nasilan, a kada me je jednom udario, moja mama mu je zabranila da dolazi kod nas. Ja sam nastavio da ga zovem i da odlazim kod njega u Zemun, jer sam ga voleo. Pozajmljivao sam mu novac, koji mi nije vraćao. Umeo je i da me vezuje, da se iživljava nada mnom. Često smo imali seks do krvi. Kad god bi ostao bez para, terao me je da se prostituišem, a i sam je radio kao žigolo. Bio je sa muškarcima, ženama, parovima. Jednom sam zatekao krvave čaršave od ženskog ciklusa - kazao je optuženi transvestit. 

Prao se u barama od kiše

On se prisetio i dana kad je ubio ljubavnika.

- Dan uoči ubistva rekao mi je da ne želi više da me vidi, a ja sam pozvao njegovog oca, ujaka i prijatelje i rekao im ko je on i šta je on. Sutradan sam ga čekao ispred kuće, a njegova komšinica me je pozvala da stanem ispod njenog trema, jer je padala kiša. Kad je stigao, kroz prozor sam video da se skinuo u seksi gaće, pa sam pretpostavio da nekoga čeka.

Posle nekoliko minuta ga je, kako kaže, pozvao i rekao da mu otvori vrata.

- S vrata me je udario nekoliko puta, a ja sam zgrabio nož koji je bio na frižideru. Stavio sam ga pored sebe u nameri da se odbranim, ali on me je povukao ka sebi i sam se nabio na nož. Istrčao sam napolje i pobegao u autobus. Krv sam prao prljavom maramicom koju sam našao u autobusu i posle sam se oprao u barama od kiše - ispričao je Abdulov.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike