Dosije vođe "grobara": Sa šipke do kobne greške u ubistvu Eskobara!

06.07.2023

15:21

0

Marko Pjanović bio blizak sa Darkom Elezom, ali i sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem

Dosije vođe "grobara": Sa šipke do kobne greške u ubistvu Eskobara!
Marko Pjanović - Copyright MUP

Marko Pjanović (28), koji je izručen Srbiji zbog istrage koja se vodi protiv njega za pomaganje u ubistvu Ranka Radoševića (53), poznatijeg kao Ranko Eskobar, otkriven je tako što je automobil iz rentakar agencije iznajmio na svoje ime. To je bila greška koja ga je koštala slobode.

Vođa navijača Partizana iz Brčkog, da podsetimo, osumnjičen je da je na dan ubistva sa teritorije Bosne i Hercegovine namamio Radoševića da dođe na pumpu. U zločin je, kako je pokazala dosadašnja istraga, uvukao i svoju devojku Azru Šabanović (22), tako što je poveo da zajedno ukradu automobil, koji su u likvidaciji koristile ubice.

Printscreen/Facebook/A.S
Azra Šabanović

Pjanović se navodno pre likvidacije u Rušnju nekoliko puta video sa Eskobarom. Marko je glumio posrednika, koji želi da kupi blindirani automobil za prijatelja. Policija veruje da je posle ubistva Radoševića drugim automobilom stigao do Loznice, a zatim je navodno čamcem prešao Drinu.

Azra i Marko su se pretvarali da su kupci. Bili su dan ranije na Radoševićevom placu polovnih vozila, kao zainteresovani za kupovinu. Oni su dogovorili kupovinu automobila "folksvagen". Sutradan, u zakazano vreme za kupoprodaju, na pumpu umesto njih dvoje, došle su ubice.

Marko je navodno bio blizak sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem, koji su u sklopu druge Partizanove navijačke grupe "Principi" oformili organizovanu kriminalnu grupu kojoj se sudi za sedam teških ubistava.

Zanimljivo je i da Pjanović slovi za čoveka bliskog Darku Elezu. Elez je uhapšen 21. decembra 2020. godine po Interpolovoj poternici i izručen BiH zbog sudskog procesa u predmetu “Lutka”. Njemu je bilo oduzeto državljanstvo Srbije, ali je odlukom Upravnog suda vraćeno. Elez je 10. novembra prošle godine u priznao krivicu i osuđen je na 15 godina zatvora za krivična dela u predmetu "Lutka".

Printscreen/YouTube/FTV
Darko Elez

Policija je Pjanovića, za kojim je Srbija raspisala međunarodnu poternicu, 15. marta locirala i uhapsila na području Bijeljine. On je na saslušanju u policiji, kako su preneli bosanski mediji, priznao je da je učestvovao u ubistvu Radoševića. Izjavio je da je kriv i da iza ubistva Eskobara stoji ista osoba koja je naručila i ubistvo Luke Žižića.

Za likvidaciju Radoševića osumnjičene su ukupno četiri osobe i protiv njih istragu vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu. Stefan Zlatanović (28) iz Lebana i i Kraljevčanin Luka Vučetić (35), osumnjičeni su da su direktno ubili Eskobara, dok su Pjanović i njegova devojka Azra Šabanović, osumnjičeni da su namamili žrtvu.

Printscreen
Osumnjičene snimila kamera

O Zlatanoviću i Vučetiću ne zna se mnogo, jer nisu bili poznati široj javnosti. Oni su, noseći hirurške maske preko lica, kako se navodi u zahtevu za sprovođenje istrage, kada su 9. marta oko 11.05 časova ugledali Radoševića na parkingu benzinske pumpe, izvadili pištolje i ispalili više hitaca u njega, dok je stajao ispred ulaza u kafić. Radošević je pobegao u kafić, a za njim je ušao Zlatanović i ispalio mu nekoliko metaka u leđa. Kada je Eskobar pao na pod, Zlatanović mu je prišao i iz neposredne blizine ispalio "overio" ga sa dva metka u glavu.

Markova devojka Azra Šabanović, koja je poreklom takođe iz Brčkog, uhapšena je dan pre njega u Sarajevu, Za Azru se sumnja da je ukrala "golf 4", koji je predala direktnim počiniocima ubistva Radoševića, Zlatanoviću i Vučetiću, a vozilo su kasnije zapalili na Petlovom brdu.

Zlatanović i Vučetić branili su se ćutanjem pred sudijom Višeg suda u Beogradu.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike