Darko Elez prebačen u Srbiju! Najpoznatiji prekodrinski zatvorenik po sopstvenom zahtevu kaznu će izdržavati u našoj zemlji

07.09.2022

18:21

0

Elez uhapšen je 21. decembra 2020. godine po Interpolovoj poternici i izručen BiH

Darko Elez prebačen u Srbiju! Najpoznatiji prekodrinski zatvorenik po sopstvenom zahtevu kaznu će izdržavati u našoj zemlji
Darko Elez - Copyright Printscreen/YouTube/FTV

Darko Elez, koga je Sud BiH kao člana organizovane kriminalne grupe osudio na 15 godina zatvora, prebačen je u Srbiju gde će izdržavati kaznu po sopstvenom zahtevu, potvrđeno je ATV-u u Ministarstvu pravde BiH.

Elezu je ovaj zahtev odobrilo i Ministarstvo pravde Srbije i Ministarstvo pravde BiH. Molbu za izručenje Srbiji Elez je podnio čim su se stekle zakonske mogućnosti za to, odnosno kada su pravosudni organi BiH obustavili istragu koja je protiv njega pokrenuta zbog sumnje da je 2018. i 2019. u Istočnom Sarajevu učestvovao u dva ubistva, iznudi, zastrašivanju i drugim krivičnim delima.

Elez uhapšen je 21. decembra 2020. godine po Interpolovoj poternici i izručen BiH radi suđenja u predmetu "Lutka". Njemu je bilo oduzeto državljanstvo Srbije, ali je odlukom Upravnog suda vraćeno. On je 10. novembra prošle godine u celosti priznao krivicu i osuđen je na 15 godina zatvora za krivična dela za koja ga tereti optužnica u predmetu "Lutka".

Za Eleza je predložena kazna od 15 godina zatvora, kao najstroža kazna u okviru sporazumnog priznanja krivice za organizovani kriminal u istoriji Tužilaštva i Suda BiH. Sud BiH je nakon razmatranja prihvatio sporazum i osudio optuženog na kaznu zatvora u trajanju od 15 godina, čime je predmet "Lutka" u potpunosti pravosnažno okončan.

Eleza je potvrđena optužnica iz slučaja "Lutka" teretila za organizovani kriminal u vezi sa više teških krivičnih dela među kojima su teška ubistva, pokušaj ubistva, pljačke transporta novca i druga krivična dela počinjena u periodu od 2005. do 2009. godine.

Bonus video 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24Sedam/Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike