Skandalozni obrt na suđenju decenije! Ovo su svi šokantni detalji slučaja Marjanović (FOTO)

12.06.2023

20:45

0

Saga o ubistvu Jelene Marković se ne završava.

Skandalozni obrt na suđenju decenije! Ovo su svi šokantni detalji slučaja Marjanović (FOTO)
Jelena Marjanović, Zoran Marjanović - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović 24sedam Katarina Mihajlović Facebook Pixabay

Navršilo se više od sedam godina od ubistva pevačice Jelene Marjanović, ali epilog ovog slučaja se ne nazire. 

Suprug Jelene Marjanović je osuđen prvostepenom presudom na kaznu zatvora od 40 godina. 
Na presudu je uložena žalba Apelacionom sudu u Beogradu, a na današnjoj sednici za razmatranje žalbe na prvostepenu presudu advokati Zorana Marjanovića, Stefan Jokić, tražilo je izuzeće sudije Rastka Popovića, člana sudskog veća u Apelacionom sudu u Beogradu. 

Kao razlog je naveo da je supruga sudije Popovića ministarka pravde. 

Drama ovde niti je počela, niti se završava. 

24sedam/Katarina Mihajlović
 

 

Ubistvo koje je potreslo Srbiju

Samo ubistvo Jelene Marjanović se dogodilo 2. aprila 2016. godine. Događaj je potresao Srbiju i našao se u žiži interesovanja javnosti jer je Jelena Bila mlada i uspešna pevačica. Odmah su se pojavile sumnje da je ubistvo izvršio njen suprug Zoran.

Zoran je nekoliko puta privođen ali je puštan na slobodu zbog nedostatka dokaza. Policija ga je uhapsila 15. septembra 2017. godine, godinu i po dana nakon ubistva. Nakon 10 meseci provedenih u pritvoru Apelacioni sud ga je pustio 12. juna 2018. da se brani sa slobode.

 

Presuda koja je uzburkala duhove

Zoran Marjanović je nepravosnažno osuđen 22. jula 2022. u Višem sudu u Beogradu na 40 godina zatvora. 

U obrazloženju presude koje ima 698 strana sudsko veće je kao razlog osuđujuće presude detaljno opisalo sam način ubistva i povrede koje je Jelena zadobila, blato na Zoranovim pantalonama i analizu logova njegovog mobilnog telefona na osnovu baznih stanica. 

- Sud stoji pri čvrstom uverenju i sa svim činjeničnim dokazima da je Zoran Marjanović kriv i osuđujemo ga na 40 godina. Nesumnjivo je da je Zoran Marjanović na svirep i podmukao način ubio svoju suprugu pevačicu Jelenu Marjanović, pri čemu je bio svestan svog zločina. Optuženi i žrtva su u pratnji svoje maloletne ćerke došli na nasip kobnog dana kako bi Jelena rekreativno trčala na nasipu, a da su on i ćerka otišli da šetaju. Žrtva se popela na nasip i počela da trči, ali je Zoran ubrzo krenuo za njom i sustigao je. Tada joj je naneo brojne povrede u predelu glave tupim predmetom, dok je ona bežala i pokušala da se spasi. Bio je ovo isplaniran zločin jer Jelena nije osećala strah da joj preti opasnost jer je bila sa suprugom i detetom. Treba napomenuti da je Zoran svesno ugasio telefon pre nego što je izvršio krivično delo kako bazne stanice ne bi mogle da ga lociraju u trenutku zločina - navela je tada sudija Škulić u obrazloženju presude.

24sedam/D.A.
 

 

Marjanovićevi advokati: Ovo je skandalozno

Advokati odbrane su presudu nazvali skandaloznom i odmah nakon čitanja iste napustili sudnicu. 

Jedan od četvorice advokata koji zastupaju Zorana Marjanovića, Nikola Dumić je tada u izjavi za "24sedam" rekao kako je njegov branjenik jedinstven slučaj u istoriji ne samo srpskog, već i svetskog pravosuđa, da je neko osuđen bez ijednog dokaza. 

Nikola Dumnić je rekao da za ovu i bilo koju drugu presudu osim oslobađajuće nema nijedan dokaz koji ukazuje na to da je Zoran kriv.

- Ovo je prvi čovek koji je osuđen bez materijalnih dokaza i bez svedoka. Prvi je čovek, ne samo u našoj, nego i u svetskoj istoriji koji je tako osuđen. Ako u ovoj zemlji i dalje važe zakoni i ukoliko se dokazi uopšte vrednuju, očekujem ukidanje presude, a u krajnjem ishodu naravno i oslobađajuću presudu - rekao je on za naš portal.

Presuda je podelila i javnost, ali i poznanike i prijatelje Jelene Marjanović

Sama presuda je izazvala mnogo buke i među poznanicima i prijateljima Zorana i Jelene, kao i među njenim kolegama sa estrade. Neki su ubeđeni da je Zoran počinio ubistvo Jelene, ali mnogi su čak i nakon presude izrazili sumnju u mogućnost da je tako nešto uradio

Misteriozni čovek na nasipu

Ono što je dodatno zakomplikovalo celu situaciju je i informacija koja se pojavila u mesecu avgustu 2022. godine gde je svedok opisao čoveka kojeg je video na nasipu gde je zločin izvršen, baš u vreme kada se ubistvo desilo.

O tome je pričao i advokat odbrane Aleksandar Zarić i rekao da su te informacije dobili iz policije.

- Dali su nam podatke za koje nismo znali, svašta tu ima. Jedna žena je prijavila da je prati čovek u crnoj jakni, a urađen je i foto-robot te osobe. To je prijavljeno neposredno pre napada na Jelenu Marjanović - rekao je advokat on.

ATAImages/ Antonio Ahel/Pixabay/Facebook
 

 

Ključni dokazi blato na pantalonama i telefon

Podsetimo, kao ključne dokaze na osnovu kojih je sud izrekao presudu Marjanoviću su blato na njegovim pantalonama i telefon.

Prema svedočenju veštaka za telekomunikacije Dragomira Vasiljevića, Zoran Marjanović je svoj mobilni telefon namerno isključio čim je Jelena počela da trenira, a ponovo ga isključio u 17.04 kobnog dana. Tužilaštvo navodi da mu je to dalo dovoljno vremena da sretne Jelenu, ubije je i vrati se na nasip, gde će uključiti telefon.

Odbrana je, sa druge strane, kao svedoke pozvala inženjere iz Telekoma Srbije, koji su potvrdili da isključivanja Zoranovog telefona nije bilo. Isto tako, odbrana tvrdi da je fizički nemoguće da je on Jelenu stigao, jer je ona trčala, a on išao sa petogodišnjim detetom.

M.M./ATAImages
 

 

Ima li epiloga ovom slučaju?

U celom ovom slučaju najbolje može da se vidi ona izreka da je pravda spora, ali dostižna. Već sedam godina traje proces traganja za pravdom i još mu se ne nazire kraja, a da li će pravda na kraju biti dostižna ostaje da vidimo.

BONUS VIDEO

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike