Presuda za ubistvo pevačice na čak 698 strana! Zoran Marjanović će čitati obrazloženje u pritvoru, advokati najavili žalbu

17.11.2022

11:37

0

Marjanović je 22. jula osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora

Presuda za ubistvo pevačice na čak 698 strana! Zoran Marjanović će čitati obrazloženje u pritvoru, advokati najavili žalbu
Jelena i Zoran Marjanović - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović/Facebook

Na čak 698 strana napisana je presuda kojom je Viši sud u Beogradu osudio na maksimalnih 40 godina zatvora Zorana Marjanovića za ubistvo supruge Jelene Marjanović pre šest godina na nasipu u Borči!

Kako saznajemo, detaljno obrazloženje presude je u ponedeljak poslato svim strankama u postupku, a koje će Zoran Marjanović primiti u Centralnom zatvoru, gde se nalazi od kraja jula, kada je prvostepeno osuđen.

Marjanovićev advokat, Nikola Dumnić, za 24sedam kaže da će uložiti žalbu na ovu presudu.

Iz Višeg javnog tužilaštva za 24sedam potvrdili su da im je presuda dostavljena i naveli da se neće žaliti na presudu.

- VJT se neće žaliti, jer je u potpunosti zadovoljno presudom, pošto su usvojeni svi njegovi predlozi i u pogledu kvalifikacije krivično dela, maksimalne kazne i u pogledu ponovnog određivanja pritvora. Odgovoriće na najavljene žalbe branilaca - kažu iz Višeg javnog tužilaštva.

Nakon ulaganja žalbi, Apelacioni sud u Beogradu će razmotriti da li će presudu potvrditi ili će usvojiti žalbe koje su branioci Marjanovića najavili. To znači da presuda može biti potvrđena, da kazna može biti smanjena, ili presuda može biti oborena i suđenje vraćeno na početak.

Podsetimo, Zoran Marjanović je 22. jula ove godine oglašen krivim za ubistvo supruge Jelene Marjanović koje se dogodilo na nasipu Crvenka u Borči. Nakon što mu je izrečena prvostepena presuda, sudija Jelena Škulić pročitala je obrazloženje presude i navela da ovo nije savršen zločin.

- Sud stoji pri čvrstom uverenju i sa svim činjeničnim dokazima da je Zoran Marjanović kriv i osuđujemo ga na 40 godina. Nesumnjivo je da je Zoran Marjanović na svirep i podmukao način ubio svoju suprugu pevačicu Jelenu Marjanović, pri čemu je bio svestan svog zločina. Optuženi i žrtva su u pratnji svoje maloletne ćerke došli na nasip kobnog dana kako bi Jelena rekreativno trčala na nasipu, a da su on i ćerka otišli da šetaju. Žrtva se popela na nasip i počela da trči, ali je Zoran ubrzo krenuo za njom i sustigao je. Tada joj je naneo brojne povrede u predelu glave tupim predmetom, dok je ona bežala i pokušala da se spasi. Bio je ovo isplaniran zločin jer Jelena nije osećala strah da joj preti opasnost jer je bila sa suprugom i detetom. Treba napomenuti da je Zoran svesno ugasio telefon pre nego što je izvršio krivično delo kako bazne stanice ne bi mogle da ga lociraju u trenutku zločina - navela je Škulić.

Pošto mu je sudija izrekla kaznu i naložila da mu se odredi pritvor, njemu je prvo uručeno rešenje o određivanju pritvora i izdat je nalog za njegovo privođenje. Po Marjanovića su nekoliko sati kasnije do njegove kuće došli pripadnici MUP i odveli ga s lisicama na rukama.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike