Foto-robot potencijalnog ubice Jelene Marjanović: Novi svedok tvrdi da je kobnog dana pratio muškarac u crnoj jakni!

28.07.2022

18:45

0

"To je prijavljeno neposredno pre napada na pevačicu"

Foto-robot potencijalnog ubice Jelene Marjanović: Novi svedok tvrdi da je kobnog dana pratio muškarac u crnoj jakni!
J. M. - Copyright Pixabay Printscreen/Facebook

Prvostepenom presudom koju je jednoglasno donelo sudsko veće Višeg suda u Beogradu za ubistvo pevačice Jelene Krsmanović Marjanović 2. aprila 2016. godine, na 40 godina zatvora osuđen je njen suprug Zoran Marjanović. I dok deo javnosti u Srbiji spekuliše i rešava ovu misteriju, verujući u Zoranovu nevinost, isplivavaju svedoci sa novim saznanjima.

Prema tvrdnjama jednog od advokata Zorana Marjanovića, Aleksanda Zarića, pojavili su se podaci da je jedna žena prijavila da je prati čovek u crnoj jakni kobnog dana na nasipu.

On je objasnio za 24sedam da ne može da odaje ništa jer samo sud može da odlučuje o Marjanovićevoj sudbini, te ne bi da se o tome spekuliše u medijima. Ipak, objasnio je da odbrana čeka da im se dostavi presuda i da će na osnovu toga da postupaju i ulože žalbu, koristeći sve što smatraju validnim.

Zarić je potvrdio da ima noviteta iz policije i od ljudi koji veruju u nevinost Zorana Marjanovića.

- Dali su nam podatke za koje nismo znali, svašta tu ima. Jedna žena je prijavila da je prati čovek u crnoj jakni, a urađen je i foto-robot te osobe. To je prijavljeno neposredno pre napada na Jelenu Marjanović - rekao je advokat Zarić.

On, kao što je rekao i nakon što je izrečena presuda, smatra da Zoran Marjanović nije imao fer suđenje.

- Sve što smo imali da kažemo rekli smo u sudnici. Neki su čak rekli da je on unapred osuđen. Mi smatramo da nije imao fer i korektno suđenje, ali i ceo postupak - rekao je Zarić u gostovanju na TV Pink, a preneo je i poruku Zorana Marjanovića iz zatvora koji kaže da je nevin i da će to i dokazati.

24sedam/D.A.
Zoran Marjanović sa timom advokata

On nije želeo da otkriva o čemu je kao advokat razgovarao sa osuđenim Marjanovićem, ali je istakao da je on dobro i da je rekao da će se boriti za svoju slobodu.

Podsetimo, kao ključne dokaze na osnovu kojih je sud izrekao presudu Marjanoviću su blato na njegovim pantalonama i telefon.

Prema svedočenju veštaka za telekomunikacije Dragomira Vasiljevića, Zoran Marjanović je svoj mobilni telefon namerno isključio čim je Jelena počela da trenira, a ponovo ga isključio u 17.04 kobnog dana. Tužilaštvo navodi da mu je to dalo dovoljno vremena da sretne Jelenu, ubije je i vrati se na nasip, gde će uključiti telefon.

Odbrana je, sa druge strane, kao svedoke pozvala inženjere iz Telekoma Srbije, koji su potvrdili da isključivanja Zoranovog telefona nije bilo. Isto tako, odbrana tvrdi da je fizički nemoguće da je on Jelenu stigao, jer je ona trčala, a on išao sa petogodišnjim detetom.

Misterija je bila odakle Marjanoviću blato na pantalonama ako nije bio u kanalu u kom je Jelena ubijena, a Tužilaštvo tvrdi da se sastav poklapa sa blatom baš iz tog kanala.

Kako je to bio jedan od ključnih dokaza, na poslednjem suđenju, pre iznošenja završnih reči, ponovo je pozvan veštak Dušan Keckarević, koji je potvrdio da bi uz blato na Zoranovim pantalonama, ako je zaista bio tamo i počinio zločin, moralo biti tragova krvi i DNK Jelene Marjanović.

Odbrana je u završnoj reči to i govorila i objasnila da su, pre nego što je Jelena počela da trči, njih dvoje sa malom Janom preskakali vijaču i da su mu pantalone zbog toga bile blatnjave.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike