Jelena Marjanović je krvnički ubijena pre 7 godina: Oružje nije pronađeno, motiv ostao nepoznat - Zoranova sudbina će biti poznata u junu

01.04.2023

20:45

0

Jelena Marjanović je ubijena 2. aprila 2016. godine na nasipu Crvenka u Borči

Jelena Marjanović je krvnički ubijena pre 7 godina: Oružje nije pronađeno, motiv ostao nepoznat - Zoranova sudbina će biti poznata u junu
Jelena i Zoran Marjanović - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović/Facebook

Pre tačno sedam godina ubijena je pevačica Jelena Marjanović na nasipu Crvenka u Borči. Godine istrage, a potom i suđenja dovele su do toga da njen suprug Zoran Marjanović, u julu prošle godine, bude nepravosnažno osuđen na 40 godina zatvora.

Marjanovićeva sudbina biće poznata za dva i po meseca, jer je Apelacioni sud u Beogradu zakazao za 12., 13., 14., 15., 16., 19. i 20. jun ove godine ročišta na kojima će odlučiti o žalbi na presudu, koju su uložili njegovi advokati.

24sedam/Katarina Mihajlović
Hapšenje Zorana Marjanovića nakon izricanja presude

Ubistvo

Tog 2. aprila Jelena Marjanović je na nasip otišla sa suprugom Zoranom i tada petogodišnjom ćerkom Janom. Ostala je misterija šta je prethodilo zločinu koji se dogodio tog dana u popodnevnim satima. Prema prvostepenoj presudi, Jelena se u jednom trenutku odvojila od muža i ćerke, kako bi trčala, a Zoran je ostavio dete, sustigao je i ubio udarcima u glavu tupim predmetom. Predmet kojim je ubijena nije pronađen.

Jelenin nestanak je prijavljen i u večernjim satima Zoran i njegov otac bili su na nasipu, kao i pripadnici policije, novinarske ekipe i građani.

Sutradan je nastavljena opsežna potraga i na nasipu su pronađene njena trenerka, šnala, mobilni telefon, patika, a potom je pronađeno i njeno telo u kanalu sa vidljivim povredama glave.

Rijaliti, pa hapšenje

Bilo je jasno da je reč o ubistvu i policija je krenula u potragu za njenim ubicom. Priveden je njen suprug Zoran koji je proveo u policiji 48 sati, nakon čega je pušten jer je prošao poligrafsko testiranje.

U istrazi koja je potom usledila ispitano je na stotine meštana Borče, a iz kuće Marjanovića su bile iznošene stvari. Zoran Marjanović je u tom periodu davao izjave za medije navodeći da ne zna šta se njegovoj ženi dogodilo i da se "nada da će ubica brzo biti uhapšen". 

ATAImages/Antonio Ahel
Zoran Marjanović pred ročište na kom mu je izrečena presuda

Oko godinu i po dana nakon Jelenine smrti, u septembru 2017., Zoran je iznenadio svojim potezom - ušao je u jedan rijaliti, sa najavom da želi da pokaže svoje pravo lice" i da ga publika "upozna u pravom svetlu", a jer je bio nezadovoljan zbog insinuacija da ima veze sa ubistvom supruge.

U rijalitiju je učestvovao oko nedelju dana, da bi potom bio uhapšen u svojoj kući u Borči. Centar za socijalni rad oduzeo mu je starateljstvo nad detetom, a ono mu je vraćeno nakon godinu i po dana.

U pritvoru je bio sve do jula naredne godine, 11 meseci, nakon čega je pušten na slobodu. Za vreme dok je bio u pritvoru optužnica protiv njega dizana je u tri navrata - dva puta je vraćana na dopunu, da bi u leto 2019. bila potvrđena.

Foto:Printskrin/Fejsbuk
Jelena Marjanović sa ćerkom

Suđenje

Suđenje Zoranu Marjanoviću počelo je nekoliko meseci nakon podizanja optužnice, 5. novembra 2019. godine. Na samom početku suđenja Marjanović je negirao da je ubio svoju suprugu.

- Dok god hodam ovom zemljom, želim da pomognem da se pronađe ubica moje supruge i eventualni saučesnici - izjavio je Marjanović tada pred sudom.

Tokom suđenja saslušani su članovi porodice Zorana i Jelene, Jelenine prijateljice, svedoci sa nasipa, zatim i veštaci koji su govorili o povredama koje je Jelena zadobila, o lokaciji Marjanovićevih telefona u vreme ubistva, o blatu na Zoranovoj odeći...Pogledan je i snimak sa nasipa sa kamere sa kuće u blizini, fotografije jednog medija koje su nastale u noći nestanka pevačice. 

Youtube screenshot, Grand koktel TV Grand
Jelena Marjanović

Jelenine prijateljice su ispričale da ona nije bila srećna u tom odnosu, da je od Zorana finansijski zavisila, kao i da bi je ubio kada bi ga ostavila.

Zoran je osuđen 22. jula ove godine na 40 godina zatvora u Višem sudu u Beogradu.

"Ovo nije savršen zločin"

Nakon izricanja presude, sudija Jelena Škulić pročitala je obrazloženje presude i navela da ovo nije savršen zločin.

Sudija je navela da je Zoran Marjanović na svirep i podmukao način ubio svoju suprugu, kao i da je zločin bio isplaniran jer, kako je navela, Jelena nije osećala strah da joj preti opasnost budući da je bila sa mužem i detetom.

Sudija je navela i da je kobnog dana Zoran odmah krenuo za Jelenom, kada je krenula da trči i da je tada svesno ugasio telefon kako ga bazne stanice ne bi locirale. Navedeno je i da je zločin, prema veštacima, počinio neko ko je imao jake emocije prema žrtvi.

M.M./ATAImages
Grob Jelene Marjanović

Sudija je pomenula i blato koje je pronađeno na Zoranovoj odeći, navodeći da je "nemoguće da je ono dospelo na tim delovima pantalona na kojima je on imao tragove a da nije počinio zločin". Navela je da je sam Zoran ispričao da je silazio do kanala kako bi je tražio, ali da "nije dao objašnjenje odakle mu blato na tim delovima pantalona kao da se trljao od zemlju."

Navela je i da je "jasno da treće lice nije moglo da izvrši ubistvo" jer niko nije mogao da zna da je Jelena prvo htela da trči kod Labudovog jezera, ali se zbog gužve predomislila i otišla na nasip.

Jelena se grčevito borila sa ubicom pa je tako ostavila i svoje krvave tragove i na grani, a što se tiče leve patike, ona je bačena na drugu stranu kako bi se zavarao trag, navela je sudija.

Čeka odluku

Nakon izricanja presude, Zoran je s bližnjima bio u kafiću pored suda, a potom je otišao kući, gde su mu ubrzo stavljene lisice na ruke. Dok su ga odvodili njegov sin je viknuo:" Drži se tata", dok je Marjanovićeva devojka Zorica Mitrović uzviknula: "Idemo do kraja". Na to im je vidno neraspoložen Zoran rekao: "Dobro, bre, polako".

Mediji su nedavno preneli da je Marjanović preko svog advokata uputio molbu sudu da mu se odobri da koristi telefonsku govornicu u pritvoru Centralnog zatvora u Beogradu, što je odbijeno.

Takođe, pojavila se informacija da je omogućeno da Zoranu u posetu dođe njegova ćerka Jana, čiji je staratelj sada njegov brat Miloš.

Mediji su pisali da vreme provodi u molitvi, a da mu hranu i deću donosi porodica.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike