"Kavčani" snimili mučenje i ubistvo, dokazi pronađeni u telefonu Zvicerovog najbližeg saradnika: Uznemirujuće slike Rista Mijanovića

23.01.2023

13:39

0

Autor: Lj.K.

"Kavčani" su posle ovog ubistva renovirali vilu da bi prikrili zločin

"Kavčani" snimili mučenje i ubistvo, dokazi pronađeni u telefonu Zvicerovog najbližeg saradnika: Uznemirujuće slike Rista Mijanovića
Copyright Profimedia

U nastavku istrage ubistva vođe "škaljarskog klana" Jovice Vukotića, koji je pre četiri meseca likvidiran u Turskoj, isplivale su fotografije ubistva  još jednog neprijatelja surovih "kavčana" Rista Mijanovića, na kojima se vidi da je pre smrti mučen.

Turski portal yenicaggazetesi.com.tr. objavio je fotografije koje su nađene u telefonu Radoja Živkovića Žutog, rođaka i jednog od najbližih saradnika odbeglog vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera, koji je sa grupom crnogorskih i turskih kriminalaca uhapšen posle Vukotićevog ubistva.

Kako piše pomenuti medij, a prenosi crnogorski Dan, završena je istraga o ubistvu Jovana Vukotića u Istanbulu, koji je mesecima u stopu praćen, a likvidiran je tokom vožnje, kada je napadač na motoru sasuo kišu metaka na vozilo u kome se nalazio ovaj Kotoranin.

U optužnici koju je pripremilo Glavno javno tužilaštvo u Istanbulu, 16 optuženih tereti se za "uspostavljanje oružane zločinačke organizacije" i "namerno ubistvo". U istražni dosije uvrštene su i fotografije koje prikazuju mučenje Riste Mijanovića,, državljanina Crne Gore, kidnapovanog  11. septembra 2020. iz restorana u Uskumrukoju u Istanbulu.

- Nakon što je ubijen, prevezen je u doblo vozilu i zakopan iza vile švercera droge Željka Bojanića u Zekerijakoju - navodi  yenicaggazetesi.com.tr. Bojanić, za kojim je tragao Europol, uhvaćen je u svojoj vili u Zekerijakoju 4. novembra 2022.

Na prvoj od fotografija, u spisu ubistva, vidi se da Risto Mijanović, koji je ubijen mučenjem, sedi na stolici nag sa vezanim rukama i ustima.

Na drugoj fotografiji je vešernica vile Željka Bojanića. Pregledom je utvrđeno da su mesto na fotografiji na kome je Risto Mijanović i vešernica vile zapravo ista prostorija.

Na trećoj i četvrtoj fotografiji u istražnom dosijeu vidi se Mijanović kako leži na zemlji sa vezanim rukama i ustima. Konstatovano je da je to mesto, koje je obloženo plavim i bielim kamenjem, zapravo vila. Pretpostavka je da je ovo mesto pokušano da se zatvori bacanjem građevinskog šuta.

Vila je renoviranja u avgustu 2021, čime je uništeno dosta dokaza koji potvrđuju da se tu dogodilo ubistvo.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike