Veliko hapšenje krimi-grupe iz Turske umešane u ubistvo Vukotića: Širili strah slikama na društvenim mrežama, objavljeni snimci likvidacija!

18.04.2023

20:45

0

Autor: M. B.

U policijskoj akciji uhapšeno je 139 osoba

Veliko hapšenje krimi-grupe iz Turske umešane u ubistvo Vukotića: Širili strah slikama na društvenim mrežama, objavljeni snimci likvidacija!
Copyright Printscreen/Tik Tok/Printscreen/hurriyet.com.tr

U veikoj akciji turske policije razbijena je kriminalna grupa koja se sumnjiči za više ubistava, među kojima je i likvidacija šefa "škaljarskog klana" Jovana Vukotića u Istanbulu. Uhapšeno je 139 pripadnika grupe Bariša B., a pojavili su se i uznemirujući snimci više likvidacija za koje se sumnjiče.

Printscreen/hurriyet.com.tr
Hapšenje kriminalne grupe Bariša B.

Jovan Vukotić ubijen je 8. septembra u Šišliju u Istanbulu. Nalazio se u automobilu sa vozačem, trudnom nevenčanom suprugom Mašom i malim detetom kada su vozilu prišli napadači na motoru, a suvozač u njega ispalio smrtonosne hice, nakon čega su pobegli.

Banda Bariša B. pominjala se nakon hapšenja osumnjičenih za ubistvo Vukotića. Naime, istragom je utvrđeno da su u njegovom praćenju i ubistvu učestvovali pripadnici kriminalnih grupa koje predvode Bariš B. i Binali Čamgoz, kao i visokopozicionirani pripadnici crnogorskog "kavačkog klana".

twitter/Süleyman Soylu @suleymansoylu
Jovan Vukotić

Prema optužnici, kojom je obuhvaćeno 16 osoba, dvojica pripadnika bande Bariša B. - Emirkan S. i Jakup S. prišli su Vukotićevom automobilu na motoru sa kacigama na glavama. Emirkan, koji se tereti da je ubio Vukotića je uhapšen, a Jakup koji se tereti da je upravljao motorom je u bekstvu.

Suđenje za Vukotićevo ubistvo je nedavno počelo u Turskoj, a na prvom ročištu odbrane su izneli Radoje Živković Žuti, Milan Vujotić i Zdravko Perunović koji su negirali krivicu.

Bariš N., koji je bio na crvenoj poternici zbog više ubistava, je uhapšen u Italiji.

Osim za ubistvo Vukotića, ova grupa sumnjiči se za još sedam likvidacija, koje su se dogodile od aprila 2022. godine do februara ove godine.

Širili strah na društvenim mrežama

Turski mediji navode da su pripadnici kriminalne grupe Bariša B. izlazili iz krovova na luksuznim vozilima naoružani dugim cevima, a da su fotografije tih trenutaka delili na društvenim mrežama kako bi širili strah.

Printscreen/Tik Tok
Pripadnici grupe Bariša B. se fotografisali sa oružjem

Navodi se da je ova grupa zločine izvršavala za novac, kao i da su aktivno koristili društvene mreže za regrutovanje novih članova.

Printscreen/Tik Tok
Pripadnici grupe Bariša B. se fotografisali sa oružjem

Kamere snimile likvidacije

U turskim medijima pojavili su se snimci likvidacija koje su se dogodile u Istanbulu, koje su zabeležile nadzorne kamere, a za koje se sumnjiči ova kriminalna grupa.

Na snimcima se vidi da su napadači žrtvama prilazili na motorima (kao i u slučaju ubistva Vukotića) ili izlazili iz automobila, kao i da su zločini počinjeni pred prolaznicima.

Zaplenjeno oružje, droga...

Tokom policijske akcije uhapšena je 131 osoba od 161 za kojima je raspisana poternica.

Pretresom je pronađeno sedam pušaka AK-47, dva automatska pištolja "Tompson", 72 pištolja bez dozvole, šest pušaka, dva pancira, otprilike jedan kilogram opojnih droga i mnogo metaka.

 Članovi bande su bili privedeni i saslušani u policijskoj stanici, a potom i u zgradi suda.

Jedan "običan radnik", drugi "došao zbog lečenja"

Na prvom suđenju za ubistvo Jovana Vukotića, koje je održano početkom ovog meseca u Turskoj Radoje Živković Žuti, rođak šefa "kavačkog klana"  Radoja Zvicera, potvrdio je da poznaje optužene Ajšu S. i Asiju J., koja mu je inače devojka.

Printcreen/ sozcu.com.tr
Zdravko Perunović i Radoje Živković

Živković je naveo da nema nikakve veze sa napadom i da fotografije koje se navode u optužnici ne pripadaju njemu.

Zdravko Perunović je takođe rekao da nema nikakve veze sa događajem i naveo da je "običan radnik i normalan građanin koji radi za 700 evra".

Milan Vujotić je rekao da je u Tursku došao radi lečenja povrede koju je zadobio na skijanju pre sedam godina.

Asija S. je između ostalog rekla da je Radoju pozajmila telefon na dva dana i "da je on možda napravio te fotografije i da on treba da ih objasni".

Kako je ranije bilo reči, u njenom telefonu su pronađene fotografije automobila u kojem je Vukotić ubijen, a u Živkovićevom telefonu su pronađene fotografije Vukotićeve lokacije, kao i ubistva Rista Mijanovića, nakon čega je u Turskoj pokrenuta nova istraga u okviru koje je uhapšen Željko Bojanić. Njegovo dvorište je prekopavano radi pronalaska tela Mijanovića, ali bez uspeha. Međutim, pronađena su tela tri žene za koje se navodilo da su se bavile prodajom droge.

Suđenje će biti nastavljeno 8. maja kada bi odbranu trebalo da iznesu Emirkan S. koji je optužen da je ubio Vukotića, i Vukotićev vozač Emre K. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike