Vukotić bio podstrekač ubistva Rista Mijanovića? Otet, mučen i likvidiran u Turskoj, ali telo nije nađeno

24.11.2022

15:15

0

Autor: M. B.

Risto Mijanović se vodi kao nestao od 2020. godine

Vukotić bio podstrekač ubistva Rista Mijanovića? Otet, mučen i likvidiran u Turskoj, ali telo nije nađeno
Risto Mijanović - Copyright YouTube/Rudar 7

Istragom ubistva vođe "škaljaraca" Jovana Vukotića, koje se dogodilo 8. septembra u Istanbulu, utvrđeno je da je on podstrekivao na ubistvo Rista Mijanovića u Istanbulu, pišu turski mediji!

Policija je došla do saznanja da je Vukotić bio podstrekač ubistva Rista Mijanovića u Istanbulu, koji se vodi kao nestao od 2020. godine. Prema operativnim saznanjima tamošnje policije, Mijanović je kidnapovan, mučen do smrti i njegovo telo je zakopano.

Foto: MUP
Jovan Vukotić

Tim povodom, nedavno su obavljena iskopavanja u luksuznoj vili koja je u vlasništvu crnogorskog državljanina Željka Bojanića, a koji je tom prilikom uhapšen, preneli su turski mediji. Međutim, tokom iskopavanja u bašti vile nisu pronađeni nalazi.

Za Bojanićem je bila raspisana međunarodna poternica zbog sumnje da je umešan u šverc droge.

Mijanović je, navodno, bio član „škaljarskog klana“, a Bojanić je dovođen u vezu sa suparničkim, "kavačkim klanom".

Foto:Printskrin/Tviter/@Bykhabercom
Željko Bojanić

Bojanić je pred sudijom u Istanbulu negirao da je član kavačkog kriminalnog klana. Izjavio je da je iz Crne Gore, tvrdeći da je zemlju napustio 2010. godine i da u tu zemlju nije kročio 12 godina. 

Naveo je da zbog razlike u godinama nema nikakve veze sa članovima pomenute organizacije. Sudija je odlučio da mu produži pritvor.

Podsetimo, Jovan Vukotić ubijen je 8. septembra u Šišliju u Istanbulu, kada su automobilu u kojem se vozio prišla dvojica napadača na motociklu i upucali ga. U automobilu su sa Vukotićem bili i njegov vozač, trudna žena Maša i maloletna ćerka. Utvrđeno je da je ubistvo plaćeno 1,5 miliona evra. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike