Turski političar snimio video u kome proklinje vođe zaraćenih crnogorskih klanova, ali i one kojima se osladio prljavi mafijaški novac!

12.12.2022

19:45

0

Autor: 24sedam

Kemal Kiričdaroglu je dvominutni video, koji se tiče hapšenja vođa kriminalnih grupa u Turskoj od avgusta 2013. godine, podelio na svom Tviter nalogu.

Turski političar snimio video u kome proklinje vođe zaraćenih crnogorskih klanova, ali i one kojima se osladio prljavi mafijaški novac!
Copyright Printscreen/Twitter/@kilicdarogluk

Predsednik turske Republikanske narodne partije (CHP) Kemal Kiričdaroglu objavio je na Tviteru video snimak o vođama kriminalnih grupa koji su bili hapšeni u Turskoj, a među kojima su vođa "škaljaraca" Jovan Vukotić koji je ubijen u Istanbulu u septembru i Željko Bojanić, čije su dvorište vile u tom gradu iskopavali pod sumnjom da je tu zakopano telo "škaljarca" Riste Mijanovića, a koji je bio na poternici zbog krijumčarenja droge.

Političar je dvominutni video, koji se tiče hapšenja vođa kriminalnih grupa u Turskoj od avgusta 2013. godine, podelio na svom Tviter nalogu.

- Prokleti bili oni koji od velike države prave perionicu za mafijaški ološ i prljavi novac - napisao je Kiričdaroglu u opisu snimka.

U videu se vide obračuni, sahrane, kao i praćenje Jovana Vukotića, poslednji trenuci njegovog života, zatim dokumenta uhapšenih osumnjičenih za njegovo ubistvo. Na snimku je i fotografija Željka Bojanića.

twitter/Süleyman Soylu @suleymansoylu
Jovan Vukotić

U snimku se navodi da je Turska stecište kriminalnih organizacija čije se delovanje proteže od Balkana do te zemlje poslednjih deset godina. Zatim se pominju četvorica vođa kriminalnih grupa za koje se navodi da su "najozloglašenije ubice Evrope i sveta, za koje ministar unutrašnjih poslova ne može da objasni šta traže u Turskoj i kako su pušteni iz pritvora".

Zatim je bilo reči i o sukobu crnogorskog "škaljarskog" i "kavačkog klana", ali i ubistvu Jovana Vukotića i hapšenju Željka Bojanića.

Foto:Printskrin/Tviter/@Bykhabercom
Željko Bojanić

- Dve zaraćene mafijaške grupe takođe biraju Tursku da u njoj žive i obračunavaju se, nakon što je u Evropi odneto 60 života. Željko Bojanić, živeo je u Turskoj godinama uprkos poternici. Jovan Vukotić našao se na meti pre dva meseca... - navodi se u snimku koji je objavio Kiričdaroglu.

Inače, ovaj turski političar već se oglašavao nakon hapšenja Bojanića.

On je na svom Tviter nalogu objavio link ka tekstu koji se odnosi na Bojanićevo hapšenje uz poruku na turskom i srpskom jeziku:

- Srpski karteli: napustite naše gradove! Ne želimo vaš prljav novac. Upozoravam vas, izgubićete glave. Nemamo nijedno dete da vam žrtvujemo...-  objavio je tada Kiričdaroglu na Tviteru, a ostalo je nejasno da li je, slučajno ili namerno, umesto crnogorski, napisao srpski karteli. 

Bojanićevo hapšenje pomenuo je ranije i u skupštini.

- Rekao sam da prljavi novac donosi svog vlasnika. Sav mafijaški ološ na svetu došao je u naše gradove sa svojim novcem. Sada se traži telo u bašti. Ovo je samo zrno peska u moru - rekao je on.

Podsetimo, u prethodnih nekoliko meseci u Turskoj je ubijen šef škaljarskog klana Jovan Vukotić, a potom uhapšeno više pripadnika suparničkog, "kavačkog klana".

Među uhapšenima i osumnjičenima za Vukotićevo ubistvo su Radoje Živković Žuti, kum i blizak saradnik odbeglog vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera, kao i Zdravko Perunović.

Printcreen/ sozcu.com.tr
Zdravko Perunović i Radoje Živković Žuti

Potom je u sklopu istrage Vukotićevog ubistva uhapšen i "kavčanin" Milan Vujotić. Njega Crna Gora potražuje zbog krivičnih dela stvaranje kriminalne organizacije, šverc droge i ubistvo. Nedavno je prebačen u kućni pritvor iz zdravstvenih razloga, preneli su turski mediji.

Turska policija
Milan Vujotić

Uhapšen je i Željko Bojanić, zbog sumnje da je ubio Rista Mijanovića i za kojim je Interpol raspisao međunarodnu poternicu zbog sumnje da je krijumčario drogu. Prekopavano je dvorište njegove vile, u potrazi za telom Riste Mijanovića, koji je nestao 2020. godine, a za koga se sumnja da je ubijen u Istanbulu. Međutim, iskopavanje nije dalo rezultate. 

Bojanić je na saslušanju rekao da nije član "kavačkog klana" i da u Crnoj Gori nije bio 12 godina. Rekao je da zbog razlike u godinama nema nikakve veze sa članovima pomenute organizacije.

Poslednja informacija iz istrage ubistva Vukotića koja je objavljena u turskim medijima je da je navodno on bio podstrekač ubistva Mijanovića.

Inače, mediji su pisali da je vođa "kavčana" Radoje Zvicer u vreme ubistva Vukotića navodno bio takođe u Turskoj.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike